Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
14 Nisan 2019 Pazar - 07:50

"2 Mayıs çocuğumuzun kurtuluşu olacak"

ANTALYA'da, 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen apartman görevlisi A.Ö.'nün tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi.

 2 Mayıs çocuğumuzun kurtuluşu olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Daha önce yapılan iki incelemede, A.Ö.'nün belirtilen tarihlerde, oturduğu apartmana giriş- çıkışının olmadığının tespit edildiği güvenlik kamerası görüntülerine yönelik bilirkişi incelemesi mahkemeye ulaşırken, savcı sanığın 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan cezalandırılmasını istedi.

?Müzisyenlik yapan, bu nedenle de sık sık seyahat eden F.Y., 2017 yılının Mayıs ayında 10 yaşındaki kızını Muratpaşa ilçesinde oturan annesine bırakıp, turneye çıktı. Geri döndüğünde ise kızının mutsuz olduğunu ve daha önce birlikte ders çalıştığı sitenin apartman görevlisi A.Ö.'nün kızı olan arkadaşının yanına gitmediğini fark etti. Neden gitmediğini sorunca da “Bir daha o eve gitmem" cevabını aldı. Anne F.Y.'nin soruları üzerine küçük kız, A.Ö.'nün kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. F.Y.'nin şikayeti üzerine 2 çocuk babası A.Ö. gözaltına alınarak, tutuklandı. Hakkında, 'çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı', 'cinsel amaçlı çocuğu zorla hürriyetten yoksun kılma' ile 'tehdit ve kasten yaralama' suçlarından 90 yıl hapis cezası istemiyle Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme heyeti, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarında aynı zamanda bir otelde çalışan A.Ö.'nün belirtilen tarihlerde, oturduğu apartmana giriş- çıkışının olmadığını tespit etti. Bunun üzerine 5 ay 3 gün tutuklu kalan A.Ö., adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Karara tepki gösteren anne ile davaya müdahil olan sivil toplum örgütleri, reddi hakim talebinde bulundu. Nisan ayında görülen duruşmada da mahkeme başkanı, davadan çekildiğini açıkladı.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

Heyet değişikliğinin ardından görülen davanın 13'üncü duruşmasına tutuksuz sanık A.Ö., anne F.Y. ile taraf avukatları katıldı. A.Ö., daha önceki celselerde verdiği ifadesinde, otelde çalıştığını, olay tarihinde evde olmadığını iddia etti. Bunun üzerine taraf avukatları sitenin güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesini talep etti. İncelemede yine, A.Ö.'nün belirtilen tarihlerde, oturduğu apartmana giriş- çıkışının olmadığı tespit edildi. Ancak mağdur avukatı, görüntülerin kesik kesik olduğunu belirterek, bilirkişi incelemesi istedi.

Kamera kayıtlarını inceleyen bilirkişinin hazırladığı rapor, dava dosyasına ulaştı. Şikayetçi anne F.Y.'nin avukatı Nuh Mete Gürün, görüntülerin güvenilir olmadığı kanaatinde olduklarını, kayıtların kesik kesik yapıldığını tekrarladı. F.Y. de ellerindeki adli tıp raporunun, sanığın suçu işlediğini gösterdiğini ifade ederek, “Kızım sanığı dışarıda gördüğünde manen bitik durumda. Kızım bu olaydan sonra epilepsi geçirdi" dedi.

Sanık avukatının raporu incelemek için süre talep ettiği duruşmada Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şeran, daha önce verdiği mütalaasını tekrarlayarak, sanığın 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan cezalandırılmasını ve tutuklanmasını, diğer suçlardan ise beraatını talep etti. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

ANTALYA'DA, APARTMAN GOREVLISI A.O.'NUN, 10 YASINDAKI KIZ COCUGUNA ZINCIRLEME NITELIKLI CINSEL ISTISMAR SUCUNDAN TUTUKSUZ YARGILANDIGI DAVANIN DURUSMASI, SANIK AVUKATININ GELEN BILIRKISI RAPORUNU INCELEYIP BEYANDA BULUNMAK ISTEMESI UZERINE ERTELENDI. DURUSMA SONUNDA, ULUSLARARASI COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) BASKANI SAADET OZKAN, BASIN ACIKLAMASI YAPTI. (FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

UCİM BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Duruşma bitiminde, Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, basın açıklaması yaptı. Duruşma savcısının talebine destek veren Saadet Özkan, "Bugün sanığın hükümle birlikte tutuklanmasını isteyen savcımıza teşekkür ediyorum. Allah bu ülkede onun gibilerinin sayılarını arttırsın. Çünkü, bütün görsel delilleri saati saatine, hiçbir açık bırakmadan inceledi. Biz orada istismarcının yaptığı rezilliği de net bir şekilde gördük. Size ayrıntılarla ilgili hiç bir şey söyleyemiyorum, ama ortada çocuğun yaşadığı, dilimizin varmayacağı bir durum var. Biz bir çocuğun geleceğine kasteden vicdansızla mücadele ediyoruz. Biz ülkedeki bütün vicdan sahibi insanları 2 Mayıs'taki karar duruşmasına bekliyoruz. O gün çocuğumuzun kurtuluşu olacak" dedi.

Fertlerin öncelikli görevinin çocukları korumak olduğunu da ifade eden Özkan, “Biz onları korursak, aydınlık günleri göreceğiz. Çocukların, gözü yaşlı annelerin yanında olacağız" diye konuştu.

ANTALYA'DA, APARTMAN GOREVLISI A.O.'NUN, 10 YASINDAKI KIZ COCUGUNA ZINCIRLEME NITELIKLI CINSEL ISTISMAR SUCUNDAN TUTUKSUZ YARGILANDIGI DAVANIN DURUSMASI, SANIK AVUKATININ GELEN BILIRKISI RAPORUNU INCELEYIP BEYANDA BULUNMAK ISTEMESI UZERINE ERTELENDI. DURUSMA SONUNDA, ULUSLARARASI COCUK ISTISMARI ILE MUCADELE DERNEGI (UCIM) BASKANI SAADET OZKAN (ORTADA) , BASIN ACIKLAMASI YAPTI. (FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)
Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Antalya'da 25 ölü kirpi bulundu
 
Gece kulübüne ateş açıldı: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 25 ölü kirpi bulundu
ANTALYA'da, yeşil alanda 25 ölü kirpi bulundu. Kirpilerin yedikleri bir ...
Antalya'da 'Rabia Naz' için adalet eylemi
GİRESUN'un Eynesil ilçesinde geçen yıl 12 Nisan'da evinin önünde yaralı ...
Büyükşehir ilk meclisinde borcunu açıkladı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı Belediye ...
 
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali AKS'de
DOĞADABUAN'ın organizasyonuyla Antalya'da beşinci kez düzenlenen Sürdürülebilir ...
Telefonda dolandırmak istedi, polis yakaladı
ANTALYA'da telefonla aradıkları K.Y'yi, kendilerini polis olarak tanıtıp ...
Güzel manken hayalleri için çalışıyor
ESLİNE Ajans mankeni iç mimar Berna Özbek, tasarımlarını dünyaya açmayı hayal ediyor.
 
'Eski Yol Arkadaşları' perdeyi kapattı
TİYATRO Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TED-YAR DER) 'Eski ...
Ebru Türel'in ses kaydını alan belediye çalışanı tutuklandı
Antalya'da seçimlerden iki gün önce ortaya çıkan Antalya Büyükşehir eski Belediye ...
Serik Gebiz'de eski muhtarın intiharı
ANTALYA'nın Serik ilçesi Gebiz Mahallesi eski muhtarı Rahim B. (54), ruhsatlı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva