Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
13 Nisan 2012 Cuma - 13:29

'4+4+4'ün altyapı hazırlığı yok'

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, mesleki eğitim için '4+4+4' kanununun çıktığını belirterek, "Efendim biz oradan bir kanun yapalım, Erzurum, Erzincan'da da, Van'da da Hakkari'de de hemen bizim söylediğimiz gibi uygulansın. Bunun uygulanması için altyapısının hazırlıklı olması lazım. Bu hazırlık Milli Eğitim Bakanlığı'nda yok" dedi.

 4+4+4 ün altyapı hazırlığı yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TİSK İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Temsilcileri Bilgi ve Paylaşım Toplantısı, Antalya Dedeman Otel'de yapıldı. Türkiye'nin 2010'daki 9.2'lik büyümenin ardından bu yıl yakalanan 8.5'lik büyümeden bahseden TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgoblik, bu büyümede üreten ve ihracat yapan Türk sanayisinin büyük payı olduğunu söyledi. Kudatgoblik, Türkiye'nin sanayi üretimi ve ihracatı sorunlarını çözerek bugün dünyanın en iyi büyümeyi gerçekleştiren ikinci ülkesi konumuna ulaştığını kaydetti.
TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK 
Kudatgobilik, büyümedeki Türk sanayinin katkısının yanı sıra, seçimle gelen iktidarın oluşturduğu takımın da çok istikrarlı bir ülke temin ettiğini dile getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın katkılarından da bahseden Kudatgobilik, "Türkiye büyük ülkedir ve büyümeye devam edecektir" dedi.
Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'nin hiçbir batı ülkesinin yapamadığı pozitif bir sanayi politikası ortaya koyduğunu belirten Kudatgobilik, beklenilen ikinci hususun ise istihdam konusunda bir stratejinin ortaya çıkarılması olduğunu anlattı.
'4+4+4' ELEŞTİRİSİ 
Mesleki eğitim konusuna da değinen Kudatgobilik, şunları söyledi;
"Mesleki eğitim için kanun çıktı 4+4+4 tamam. Bunun ete kemiğe bürünüp çalışma hayatının içine girmesi sizlerin, bizlerin katkısı ile ortaya çıkacak. Yeni uygulama ve tüzüklerle şekillenecek. 'Efendim, biz oradan bir kanun yapalım, bu kanunda Erzurum'da, Erzincan'da da, Van'da da, Hakkari'de de hemen bizim söylediğimiz uygulansın.' Hayır uygulanmaz. Bunun uygulanması için altyapısının hazırlıklı olması lazım. Bu hazırlık Milli Eğitim Bakanlığımızda yok. 'Sanayi eğitimi', evet ama nasıl yapacaksınız? 'Efendim 2012-2013 ders yılında yürürlüğe girsin', girsin eyvallah fakat sanayi ile istihdam, sanayi ile eğitim arasındaki köprü henüz daha teşkil etmedi. Dolayısıyla çalışma bakanlığımızın liderliğinde yaptığımız konsensus diğer alanlara da örnek olsun. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sanayi bakanlıkları bu konuyu tekrar ele alıp, il istihdam kurullarının görüş ve önerilerini de derleyerek, nefis bir yemek ortaya koymak lazım."
30 MİLYON İŞGÜCÜNE KATILAMIYOR 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Vekili Namık Ata, Türkiye'de çalışabilir çağdaki nüfusun 54 milyon kişi olduğunu, ancak bu nüfusun yarısından fazlasının işgücüne katılmadığını açıkladı. 24 milyon civarında çalışan olduğunu belirten Namık Ata, "Neden nüfusumuzun yarısı bunun dışında diye baktığımızda, kadınlar açısından işgücüne katılım oranı yaklaşık yüzde 28-29'larda. Bu veriyi aşağı çekenlerden önemli bir neden kadınlar. Erkekler ise yüzde 71 oranında ve dünya ortalamasından bir miktar düşük olabilir. Üniversite mezunu kadınların işgücüne katılımı yüzde 70'lerin üstünde" diye konuştu.
KAYITDIŞI HALA ÇOK CAN YAKICI
Hep tartışılan kayıtdışı oranının yüzde 42, tarımdışı kesimde, yani ücretli kesimde bu oranın yüzde 28'lere gerilediğini aktaran Namık Ata, şöyle dedi:
"Bir anlamda bu hala çok can yakıcı bir noktada. 2011'de 1 milyon 516 bin istihdam artışı sağlandı. Bunun 460 bini tarım sektöründe, 1 milyon 56 bini tarım dışı sektörlerde. Bir işsiz stoğumuz var ve bir de her yıl 800 bin işsiz genç nüfus geliyor. İstihdam dostu, istihdam odaklı büyümeden yanayız. Planlamaların tümünde istihdamın işin merkezine konulması gerekir. Bu noktada ulusal istihdam stratejisi üzerinde Bakanlık olarak yoğun bir çalışma yürütülüyor. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte işsizliği tamamen azaltmayı hedefliyoruz."
İŞKUR'A 2 BİN UZMAN ALINACAK
Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Vekili Kazım Yiğit ise iş ve meslek danışmanı 2 bin personel alımı yapılan kuruma, bu yıl sonuna kadar 2 bin personel alımı yapılarak toplam personel sayısının 8 bine çıkarılacağını söyledi. Yiğit, sadece mesleki eğitimlerde kullanılmak üzere 1 milyar 556 milyon lira kaynak ayrıldığını da belirterek, bu kaynağın sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte kullanılacağını kaydetti.
 

 
AKP'nin medya raporunu Türel hazırlayacak
 
Gasp yapan sahte doktora 8 yıl 4 ay hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Üç bölge için ikinci süt ihalesi yapılacak''
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Okul Sütü Programı' için dün ...
Halk otobüsünde düşürdüğü çantayı sürücü getirdi
Antalya'da turizm acentesinde çalışan 55 yaşındaki Şefika Yöndem, içinde ...
LPG'li otomobilde yanarak can verdi
Antalya'nın Demre İlçesi'nde yoldan çıkan otomobil ormanlık alanda alev ...
 
Salatalık serasında hintkeneviri
Antalya'nın Aksu İlçesi'nde salatalık serasına baskın düzenleyen jandarma, ...
Antalya'da 'Eğitim turizmi'
Rusya, Kazakistan gibi ülkelerden turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiren ...
76 yaşında 3 kişiye umut oldu
ISPARTA'da geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 76 ...
 
Kemer'de kaybolan turist 20 saat sonra ormanda bulundu
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde dün arkadaşıyla birlikte dağlık alanda bisikletle ...
Dünya koroları kortejde buluştu
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aktif Felsefe Kültür Derneği Antalya ...
Ölmüş yunusa turistlerden ilgi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde turistler, sahil güvenlik ekipleri tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva