Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
15 Ocak 2019 Salı - 14:54

'40 dakika teneffüs' Antalya'da 12 okulda uygulanacak

ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Okul 2023' projesi kapsamında '40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs' uygulaması, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminde 12 okulda uygulanacak.

 40 dakika teneffüs  Antalya da 12 okulda uygulanacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 eğitim vizyonunda yer alan teneffüs saatlerinin artırılmasıyla ilgili Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Okul 2023' projesi kapsamında '40 Dakika Ders 40 Dakika Teneffüs' uygulaması ikinci dönem başlayacak. İlk defa Antalya'da hayata geçirilecek proje, Aksu'daki Cihadiye İlkokulu ve Ortaokulu, Alanya'daki Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu, Finike'deki İsmail Erol İlkokulu, Gazipaşa'daki Burhan İlkokulu ve Ortaokulu, Kaş'taki Dirgenler İlkokulu, Palamut İlkokulu ve Ortaokulu, Kemer'deki Merkez İlkokulu, Hacı Mehmet Saygın İlkokulu ve Kumluca'daki Mavikent Çanakçı 75. Yıl İlkokulu olmak üzere toplam 12 gönüllü okulda uygulanacak. Uygulama, 2019-2020 eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek.

40 DAKİKALIK TENEFFÜS ETKİNLİĞİ 9 KATEGORİDEN OLUŞUYOR

Teneffüs sürelerinin 40 dakikaya uzatılmasıyla öğrencilerin ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun alanda bireysel gelişimlerini destekleyen bir okul ekosistemi oluşturulacak. 40 dakikalık teneffüste 'Spor Etkinlikleri, Halk Oyunları, Müzik ve Gösteri Etkinlikleri, Görsel Sanat Etkinlikleri, Bilgisayar Etkinlikleri, Model Uçak Yapımı, Kişisel Gelişim, Geleneksel Çocuk Oyunları Ve Yabancı Dil' ana etkinlik toplam 9 kategoriden oluşacak. Öğretmenlerin, Halk Eğitim Merkezlerindeki usta öğreticilerin eğitim vereceği teneffüs etkinliklerinde öğrenciler kendilerine uygun etkinliği seçecek.

'ÖĞRENCİLER DİNLENMİŞ VE DAHA ZİNDE DERSLERİNE GİRECEK'

'Okul 2023' projesinde '40 Dakika Ders 40 Dakika Teneffüs' uygulamasının ikinci dönem okullarında başlayacağını anlatan Cihadiye Ortaokulu Müdürü Soner Yılmaz, “Ortaokuldaki öğrencilerin yoğun ders süreleri var. Öğrencilerimiz haftada 35 saat ders görüyor. Bunun yanında destekleme, yetiştirme kursuyla birlikte günlük yaklaşık 9 saate yakın ders görüyor. Ve bu ders süresi boyunca motivasyonları düşebiliyor. İnanıyorum ki bu proje sayesinde öğrencilerimiz dinlenmiş ve daha zinde bir şekilde derslerine girecekler. Bu sayede okulu daha çok sevip başarılarının artacağını düşünüyorum" dedi.

'FARKLI ALANLARDA EĞİTİM ALACAKLAR'

Öğrencilerin şu anda 40 dakika ders, 10 dakika teneffüs yaparak art arda derse girdiğini anlatan Türkçe Öğretmeni Melike Keskin, “Bu projede öğrenciler teneffüs saatlerinde dışarıda boş boş dolaşmayacak. Okulumuz tarafından planlanmış spordan sanata, bilimden müziğe, resimden model uçak yapımına kadar farklı alanlarda eğitim alacaklar. Kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar ve kendi bireysel yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlamış olacaklar. Biz de öğretmenleri olarak onlara yardımcı olacağız. Normal sistemde sadece Fen, Matemetik, Türkçe gibi derslere girerek sadece bilim ağırlıklı derslere giriyorlardı. Sanat ve sosyal alanlardan uzak kalıyorlardı. Fakat şimdi ki projede bunların tamamını geliştirme imkanı bulacaklar" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ KEŞFETME İMKANI YAKALIYOR

40 dakikalık teneffüste öğrencilerin okulla ilişkisinin daha iyi olabileceğini, derslerin hızlı bir şekilde geçebileceğini anlatan ortaokul öğrencisi Yağmur Kalkan, aikido ve gitar etkinliklerini seçeceğini söyledi.

Satranç öğrenmeyi çok istediğini bunun için satranç etkinliğinde yer almak istediğini ifade eden ortaokul öğrencisi Ayşe Miray Mucan, içindeki yeteneği keşfetmek için drama dersi alacağını anlattı.

Ortaokul öğrencisi Hüseyin Ekin Kaçmaz ise öğrendiği satrancı geliştirmek istediğini ve yeteneğini ortaya çıkarmak için yaratıcı drama etkinliklerinde yer alabileceğini söyledi.

ANTALYA IL MILLI EGITIM MUDURLUGU'NCE HAZIRLANAN 'OKUL 2023' PROJESI KAPSAMINDA '40 DAKIKA DERS, 40 DAKIKA TENEFFUS' UYGULAMASI, 2018-2019 EGITIM VE OGRETIM YILI IKINCI DONEMINDE 12 OKULDA UYGULANACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA IL MILLI EGITIM MUDURLUGU'NCE HAZIRLANAN 'OKUL 2023' PROJESI KAPSAMINDA '40 DAKIKA DERS, 40 DAKIKA TENEFFUS' UYGULAMASI, 2018-2019 EGITIM VE OGRETIM YILI IKINCI DONEMINDE 12 OKULDA UYGULANACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA IL MILLI EGITIM MUDURLUGU'NCE HAZIRLANAN 'OKUL 2023' PROJESI KAPSAMINDA '40 DAKIKA DERS, 40 DAKIKA TENEFFUS' UYGULAMASI, 2018-2019 EGITIM VE OGRETIM YILI IKINCI DONEMINDE 12 OKULDA UYGULANACAK. (OGRETMEN MELIKE KESKIN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA IL MILLI EGITIM MUDURLUGU'NCE HAZIRLANAN 'OKUL 2023' PROJESI KAPSAMINDA '40 DAKIKA DERS, 40 DAKIKA TENEFFUS' UYGULAMASI, 2018-2019 EGITIM VE OGRETIM YILI IKINCI DONEMINDE 12 OKULDA UYGULANACAK. (SONER YILMAZ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) 

 

 
Çevreci otopark açılış için gün sayıyor
 
AKBEM'li öğrencilere tiyatro hediyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevreci otopark açılış için gün sayıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Projesi kapsamında üstü park ...
Fırtına ve yağmur Antalya'da hasara neden oldu
ANTALYA'nın Kaş ve Demre ilçelerinde şiddetli yağış ve fırtına seralara ...
Antalya'da sokak hayvanlarına mama verdikten sonra...
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde sokak hayvanlarına mama verdikten sonra yolun ...
 
Denktaş'ın fotoğrafları Antalya'da
KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucusu merhum Rauf Denktaş, ...
Liman Kavşağı 8 Mart'a açılıyor
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes ...
Bunu yapanı bulun
ANTALYA'da, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce mezarlıkta ...
 
İşitme engelli Savaş, resim atölyesi ile hayata bağlandı
ANTALYA'da böbrek rahatsızlığı nedeniyle 1 yaşında duyma yetisini kaybeden ...
Noel Baba'nın teması 'Barış Yolunda Sağlıklı Yaşam'
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Noel Baba Barış Konseyi tarafından düzenlenen ...
Antalya'da 452 bin öğrenci tatile giriyor
ANTALYA'da 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili 18 Ocak Cuma ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva