TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
11 Ocak 2019 Cuma - 13:12

'Antalya'nın Güneş Saçlı Kadınları' temalı takvim tanıtıldı

ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) tarafından 'Antalya'nın Güneş Saçlı Kadınları' temasıyla hazırlanan 'Memleketim Antalya 2019' takvimi, Antalya Arkeoloji Müzesi'nde tanıtıldı.

 Antalya nın Güneş Saçlı Kadınları  temalı takvim tanıtıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tanıtıma ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Sadi Kan, Antalya Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Aykut Ege, ATAV Yönetim Kurulu Üyeleri ve Antalya Kadın Müzesi Danışma Kurulu Üyeleri katıldı.

'ANTALYA'NIN GÜNEŞ SAÇLI KADINLARI'

Memleketim Antalya 2019 takviminin tanıtımını dans eden heykel önünde yapan Yeliz Gül Ege, ATAV tarafından 12 yıl önce basımına başlanan takvim serisinin 2019 yılı temasının, 'Antalya'nın Güneş Saçlı Kadınları' olarak belirlendiğini söyledi. Başkan Gül Ege, “Vakfımız 'Memleketim Antalya' takviminin onikincisinde, kültür ve tarih bilincini güçlendirmek adına, Antalya Kadın Müzesi projesi 'Antalya'nın Kadınları ve Tanrıçaları Roma Çağı Saç Tasarımları Sergisi'nde gerçek saçlarla şekillendirilecek eserlerden oluşan 'Antalya'nın Güneş Saçlı Kadınları' temasını seçmiştir. Takvimimizde İngilizce, Almanca ve Türkçe olmak üzere üç dilde heykel başlarının tanıtımları yer alıyor" dedi.

'BİR İLK OLARAK ANILMASINI İSTİYORUZ'

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Memleketim Antalya 2019 yılı takviminin, önümüzdeki günlerde basınla paylaşılacak olan Antalya Kadın Müzesi projesi 'Antalya'nın Kadınları ve Tanrıçaları Roma Çağı Saç Tasarımları Sergisi' ile bağlantılı olduğunu açıkladı. Gül Ege, “Bu projenin takviminin lansmanını yapıyoruz, bu takvim önce masalarda yer alsın ve kentin bu konudaki bilincine katkıda bulunsun. Daha sonra projemiz tüm Avrupa'da gezdiği zaman örnek proje olarak, bir ilk olarak anılmasını istiyoruz. Antalya Tanıtım Vakfı, kentimizin bilinmeyen yönlerine dikkat çeken, özellikle de kültür sanat ve tarihle ilgili olarak aynı zamanda Antalya'nın ekolojik dengesiyle alakalı projelerine devam etmektedir. Yönetim kurulumuzla yaptığımız tüm çalışmalarda mutlaka kentimizin değerlerine vurgu yapmaya çalışıyoruz. Kentimizin çok fazla değeri var fakat yeterince bilinmiyor" diye konuştu.

'MÜZEYE ZİYARETÇİ SAYISINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPMALI'

Takvimde 16 adet heykel başının tanıtımının yapıldığını vurgulayan Başkan Gül Ege, başların 13'ünün Antalya Müzesi'nde, 3 tanesinin ise Side Müzesi'nde sergilendiğini ve kadın başlarından dördünün tanrıçalar olduğunu söyledi. ATAV'ın yaptığı bu tanıtım çalışmasının Antalya Müzesi'ne gelen ziyaretçi sayısını olumlu yönde etkileyeceğini belirten Başkan Gül Ege, “Dünyanın en önemli müzeleri arasında sayılan Antalya Arkeoloji Müzesi'nin hak ettiği ziyaretçi sayısına henüz ulaşmadığını düşünüyorum. Kentteki tüm sivil toplum örgütleri, müzeye gelen ziyaretçi sayısını artırmak için çalışmalar yapmalı" dedi.

'2019 YILI TAKVİMİ HAKKINDA GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIK'

Takvimdeki metinlerin Prof. Dr. Havva İşkan Işık tarafından hazırlandığını anlatan Başkan Yeliz Gül Ege, takvimin ulaştığı birçok yerden övgüler aldığını söyledi. Gül Ege, “Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve İnan Kıraç'tan 2019 yılı takvimi hakkında güzel geri dönüşler aldık ve bu bizi memnun etti. Takvimimiz Antalya'nın tanıtımı için promosyon olarak kullanılmakta aynı zamanda takvimimizin belirli bir ücret karşılığında satışına devam edilmektedi" diye konuştu.

ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV) TARAFINDAN 'ANTALYA'NIN GUNES SACLI KADINLARI' TEMASIYLA HAZIRLANAN 'MEMLEKETIM ANTALYA 2019' TAKVIMI, ANTALYA ARKEOLOJI MUZESI'NDE TANITILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV) TARAFINDAN 'ANTALYA'NIN GUNES SACLI KADINLARI' TEMASIYLA HAZIRLANAN 'MEMLEKETIM ANTALYA 2019' TAKVIMI, ANTALYA ARKEOLOJI MUZESI'NDE TANITILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV) TARAFINDAN 'ANTALYA'NIN GUNES SACLI KADINLARI' TEMASIYLA HAZIRLANAN 'MEMLEKETIM ANTALYA 2019' TAKVIMI, ANTALYA ARKEOLOJI MUZESI'NDE TANITILDI. (YELIZ GUL EGE) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV) TARAFINDAN 'ANTALYA'NIN GUNES SACLI KADINLARI' TEMASIYLA HAZIRLANAN 'MEMLEKETIM ANTALYA 2019' TAKVIMI, ANTALYA ARKEOLOJI MUZESI'NDE TANITILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) 

 

 
Beşiktaş günün ilk çalışmasını gerçekleştirdi
 
Büyükşehir'den kırsal bölgelere yerinde hizmet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki evsizlere Büyükşehir sahip çıktı
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan evsiz vatandaşları ...
Jandarma Trafik servisleri denetleyecek
İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında Konyaaltı Jandarma ...
İhracatın ana ürünü mermer ve domates
BATI Akdeniz'in 1 milyar 756 milyon dolarlık 2018 ihracatının neredeyse ...
 
'Sihirli Dünya'ya son iki gösterim
Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Sihirli Dünya' çocuk oyununu 5 ...
Hayatının en zor kararını verdi
YEĞENİ ve ablası böbrek hastası olan ve acil nakil olması gereken 45 yaşındaki ...
ATB personeli, lösemili çocuklar için kan verdi
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) personeli, kemik iliği bekleyen çocuklara ...
 
2018'de mutluluğa merhaba dediler
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, 2018 yılında 166 çift dünya evine girdi.
Gömbe Yaylası'nda kar manzaraları
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Gömbe Yaylası'nda etkili olan kar yağışı kartpostalları ...
Patara ziyaretçi rekoru kırdı
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ni 2018 yılında 303 bin 575 kişi ziyaret etti.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva