Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
9 Haziran 2015 Salı - 12:19

'Babamın katillerini bulun'

26 yaşındaki Selin Dündar, ANTALYA'da orman ürünleri ticareti yapan babası 54 yaşındaki Enver Dündar'ı öldürüp, parmağındaki alyansına kadar alıp ortadan kaybolan Suriyeli çiftin yakalanmasını istiyor

 Babamın katillerini bulun
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da orman ürünleri ticareti yapan babası 54 yaşındaki Enver Dündar'ı öldürüp, parmağındaki alyansına kadar alıp ortadan kaybolan Suriyeli çiftin yakalanmasını isteyen 26 yaşındaki Selin Dündar, "Suriyeliler ülkeye girerken kayıt altında tutulmuş olsaydı, babamın katilleri bu kadar kolay izini kaybettiremezdi" dedi.

Bilecik, İnegöl ve Antalya'da orman ürünleri ticareti yapan Enver Dündar, geçen yıl Bursa'da tanıştığı enişte- kayınbirader Suriyeli 2 kişiye iş verdi. Bu 2 kişi daha sonra eşlerini de yanına alıp Dündar'ın ticaret yaptığı Antalya'ya taşındı. Dündar yanında çalıştırdığı Suriyeli 2 aileyi, Antalya'da oturduğu dairenin karşısındaki daireyi kiralayıp yerleştirdi. Dündar'ın kızı Selin Dündar, bir süre önce Bilecik'te yüksek lisans eğitimi almaya başladı. Evin tek çocuğu olan Selin'le birlikte annesi 55 yaşındaki Sevim Dündar da Bilecik'e gitti. 

EVİNDE BOĞAZI KESİLİP BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Geçen aralık ayında Enver Dündar, Antalya'daki evinde boğazı kesilip defalarca bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olaydan sonra Enver Dündar'ın iş verdiği Suriyeli çiftten Enes Neddef ile eşi Hana Neddef gözaltına alındı. Dündar'ın iş verdiği diğer Suriyeli çift Muhammet Aşur ile eşi Takrit Aşur ise bulunamadı. Kayıp çiftin, diğer çifte cinayeti işlediklerine dair mesaj attığı tespit edilince Enes Neddef ile eşi serbest bırakıldı. Olaydan sonra kaybolan Muhammet Aşur ile eşi Takrit hakkında ise Enver Dündar'ı canavarca hisle öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

ALYANSINA KADAR ALMIŞLAR

Davanın ilk duruşmasında eşi Sevim Dündar ile çocukları Selin Dündar ve avukatları Sevim Türkan Avcı hazır bulundu. Olaydan sonra kaybolan Suriyeli çift adına Antalya Barosu'nca görevlendirilen avukat Elif Şengezer'in de katıldığı duruşmaya başka gelen olmadı. Mahkemede ifadesini veren Sevim Dündar, son 1 yıldır Bilecik'te de yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Ben kızımla Bilecik'e gittikten birkaç gün sonra eşim Antalya'daki evimizde öldürülmüş. rahmetli eşimi öldürüp parmağındaki alyansını ve cep telefonun alıp kaçmışlar. Ayrıca olayın meydana geldiği gün eşim bir arkadaşına yüklü miktarda para beklediğini de söylemiş. Para gelince yola çıkacağını anlatmış. Eşimin üzerinden hiç para çıkmadı. Eşimin eklediği para geldiyse onu da alıp gittiklerini düşünüyoruz." 

Selin Dündar da babasının para yüzünden öldürülmüş olabileceğini söyledi. 

SAVCI KIRMIZI BÜLTENLE ARAMA İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı ise Muhammet Aşur'un uluslararası alanda aranıp yakalanması için kırmızı bülten çıkartılmasını talep etti. Ancak savcının bu talebi Suriyeli'lerle ilgili yeterli bilgi olmadığı için kabul görmedi. Hakkında tutuklama kararı bulunan kayıp sanık Muhammet Aşur ile eşinin adres tespiti için Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılıp, varsa bu kişilerin fotoğraf ve parmak izlerinin mahkemeye gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

'KAYITLARI TUTULSAYDI KOLAY ÇIKIP GİDEMEZLERDİ'

Duruşma sonrası açıklamada bulunan Selin Dündar, olay günü saat 01.30'da gelen telefondan babasının öldürüldüğünü öğrendiklerini belirterek şunları anlattı:

"Babamı boğazını keserek ve bıçak darbeleriyle öldürmüşler. Muhammet Aşur eşiyle beraber babamı öldürüp, benim odamdaki bazanın altına saklayıp kapıyı da kilitledikten sonra çıkıp gitmiş. Babamın üzerinde evde değerli ne varsa alıyorlar. Babamın cebinden hiç para çıkmamasının imkanı yok. Bu şahısların Suriye'ye kaçtığı düşünülüyor. Çünkü edindiğimiz bilgiye göre babamın telefonundan Suriye'de sinyal alınmıştı. Sonra bu sinyal kesildi. Bu insanlar bizim ülkemize girerken kayıtları tutulsaydı, bugün bu kadar kolay çıkıp gidemezlerdi. İnsanlara merhamet edip karşılığında bunu görmek aklımızın ucundan bile geçmezdi. Babamı öldürüp kayıplara karışan şahsı tanıyanların insaniyet namına polise bildirmesini istiyoruz." 


ANTALYA'DA ORMAN URUNLERI TICARETI YAPAN BABASI ENVER DUNDAR'I (FOTODAKI) OLDURUP PARMAGINDAKI ALYANSINA KADAR ALIP ORTADAN KAYBOLAN SURIYELI CIFTIN YAKALANMASINI ISTEYEN SELIN DUNDAR , "SURIYELILER ULKEYE GIRERKEN KAYIT ALTINDA TUTULMUS OLSAYDI BABAMIN KATILLERI BU KADAR KOLAY IZINI KAYBETTIREMEZDI" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mustafa KOZAK / ANTALYA, (DHA) - 

 
Yolda yürürken satırla saldırdılar
 
AK Parti'nin oylarını HDP ve MHP topladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolda yürürken satırla saldırdılar
ANTALYA'da günübirlik gezi teknesinde 2'nci kaptan olarak görev yapan ...
Belaruslu güzel takipçi peşinde
ANTALYA'da düzenlenen Miss Eurasia Güzellik Yarışması'nda Belarus'u temsil ...
Alkollü emekli polis sürücü kaza yaptı: 1 yaralı
ANTALYA'da alkollü araç sürücüsü emekli polis memuru Hasan Göktaş'ın kullandığı ...
 
Antalya'da inşaattan düşen işçi öldü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde, inşaattan düşen işçi 51 yaşındaki Mehmet Abay yaşamını yitirdi.
Rus turist kurtarılamadı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde serinlemek için girdiği denizde boğulma ...
Ünal Aysal'ın annesi Antalya'da toprağa verildi
GALATASARAY eski başkanı Ünal Aysal'ın 95 yaşında vefat eden annesi Muazzez ...
 
Kazada kasksız sürücü ve yolcular yaralandı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde meydana gelen 2 ayrı kazada, 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Antalya'da 62 kişiye 'seçim' cezası
ANTALYA'da 62 kişi hakkında 'Seçim Kanunu'na muhalefet'ten cezai işlem yapıldı.
Antalya'da HDP hariç kimse sevinemedi
ANTALYA'da 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablo, HDP hariç kimseyi sevindirmedi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva