Antalya'da Serik ve Korkuteli ilçeleri ile Burdur'un Gölhisar ilçelerinde toplamda 600 dönümü aÅŸkın, büyük bölümü modern seralardan oluÅŸan alanda faaliyet gösteren Erüst Tarım, yenilebilir çiçek türleri, mini sebzeler, taze ve saksıda baharatlar, mikro filizler gibi özel ürünler üretiyor. Firma, mini sebzeler kategorisine, 'baby karpuz' adını verdikleri ve ağırlığı sadece 5 gram civarında olan minyatür karpuz ürününü de ekledi.
GÖRÜNÜÅž KARPUZ, TAT SALATALIK
Geçen yıl deneme üretimleri baÅŸarıyla tamamlanan baby karpuzların, bu yıl serada üretimine baÅŸlandı. KabuÄŸundan karpuz tadı alınan baby karpuzun iç kısmı beyaz ve salatalık tadı veriyor. Bu yeni ürünü 'baby' ve 'erik karpuz' olarak adlandırdıklarını belirten firma pazarlama müdürü Burak Akbulut, “GörünüÅŸü tamamıyla karpuza benziyor. Ama tabi ki çok küçük, yediÄŸinizde salatalık tadını hissediyorsunuz" dedi.
12 AY ÜRETİM
Mini karpuzun erik gibi tüketilebilmesinin yanı sıra, salata ve yoÄŸurtlu mezelerde kullanılabildiÄŸini belirten Akbulut, üretiminin normal karpuza göre çok daha zor olduÄŸunu söyledi. Akbulut, "Görsel olarak çok dikkat çekici ve göze hitap ediyor. Bir tanesi 5-10 gram civarında. 100-150 gramlık paketler ve 15-20 TL'ye online maÄŸazamızdan satışa sunuyoruz. Tohumdan kaynaklı ürünün kendisi bu ÅŸekilde ve hiçbir oynama yok. Ayrıca diÄŸer tüm üretim alanlarında olduÄŸu gibi zirai ilaç kullanmıyoruz ve 12 ay üretimiz mevcut" dedi.






Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)