'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
30 Mart 2012 Cuma - 11:46

'Başarı için zaman ve sabır gerekir'

2002 Dünya Kupası'nda A Milli Takım'ın Senegal'i yenip yarı finale çıktığı unutulmaz golün sahibi Beşiktaş'ın yıldızlarından İlhan Mansız, Türkiye'de başarının çok kısa sürede elde edilmek istendiğini belirterek, "Başarı için zaman ve sabır gerekiyor" dedi.

 Başarı için zaman ve sabır gerekir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İlhan Mansız, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen ve TRT Spor tarafından canlı yayınlanan 'EURO 2012' konulu söyleşiye katıldı. Daha önce söyleşiye katılacakları açıklanan Yıldıray Baştürk, Nihat Kahveci ile Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, mazeret bildirerek programa katılmadı.
Salondakilerin coşkulu tezahüratı ile karşılanan ve gördüğü ilgi nedeniyle mutlu olan İlhan Mansız, sözlerine "Eski günlerimi anımsattınız" diyerek başladı.  
1974 Dünya Kupası'nın efsane golcüsü Polonyalı Lato'nun "Keşke Polonya'da Türkiye de olsaydı" sözlerinin hatırlatılması üzerine İlhan Mansız, "Artık gerek Avrupa, gerek dünya futbolunda söz sahibi olabilmek için böyle turnuvalara katılmak gerekir. Hem futbolumuz ilerlesin, hem de dünyaya Türkiye'yi tanıtmada başarılı olalım" dedi. Polonya'dan sonra Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası organizasyonunda Türkiye'nin mutlaka yer alması gerektiğine dikkat çeken İlhan Mansız, "Türkiye'de başarı çok kısa sürede elde edilmek isteniyor. Başarı için zaman ve sabır gerekiyor. Uzun bir süreçten geçerek ancak başarı gelebilir. Başarı adına sağlam adımlar atıp, kısa vadeli başarıları beklemeyip geleceğe yatırım yapmak gerekiyor" diye konuştu. 
ÇARŞI YORUMLANMAZ, ÇARŞI YAŞANIR 
İlhan Mansız, Akdeniz Üniversitesi Beşiktaş Taraftar Grubu'na mensup bir kadın taraftarın EURO 2012'de hangi ülkeyi favori gördüğü yönündeki sorusuna ise, "Favorim İspanya ve Almanya. Almanya, performansı ve fizik gücü yüksek bir takım. İspanya top tekniği ile futbolseverlerin gönlünde taht kurdu. Turnuvada favorilerin dışında Hollanda, İngiltere, İtalya'yı da sürpriz şekilde finalde görebiliriz" diye konuştu. Ayrı taraftarın 'Çarşı' grubu hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine İlhan Mansız, "Çarşı grubu yorumlanmaz, Çarşı grubu yaşanır" karşılığını verdi.  
2020 İÇİN LOBİ ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ 
Mansız, EURO 2012'nin yıldızının kim olacağı yönündeki soruya ise İtalya adına Mario Balotelli'yi gösterdi. Spikerin Galatasaraylı eski futbolcu Kosecki'yi hatırlatması üzerine, "Kosecki, futbolcu kimliği ile Galatasaray'da kendisini kısa sürede kanıtladı. Kosecki Galatasaray'da kısa sürede oynamasına rağmen, gerek Polonya'nın gerekse Galatasaray adına efsane listesine girdi" dedi. 
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan Türkiye'nin nasıl çalışması gerektiği yönündeki bir başka soruya ise İlhan Mansız, "İşin sportif açısına gelindiğinde altyapıya önem verilmesi, başarının elde edilebilmesi için uzun vadede planlamaların yapılması, modern çağın futboluna yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor. Ayrıca lobi çalışmalarına önem vermemiz gerekiyor" karşılığını verdi. 
Ömer Kepenek adlı öğrencinin, "2002 Dünya Kupası'nda Roberto Carlos'a attığın çalımı anlatır mısın?" şeklindeki sorusu üzerine "Burada top yok ki göstereyim" diye karşılık veren İlhan Mansız, "Zaten liglerde sergilediğim bir hareketti. Yapabildiğime emin olduğum bir hareketti. Planlanmış bir hareket değil. Roberto Carlos'a denk gelmesi tamamen bir tesadüf" dedi.
Bir öğrencinin "Adı şikeye karışan bir futbolcu maça nasıl konsantre olur?" şeklindeki sorusu üzerine TRT spikeri, Mansız'dan yanıt vermemesini istedi.
İlhan Mansız, bir öğrencinin "Antrenörlük yapmayı ne zaman düşünüyorsun?" şeklinde sorusuna ise "Buraya UEFA tarafından 2002 Dünya Kupası nedeniyle bize verilen (A) Lisansı güncellemeye geldik. 53 ülkede geçerli bir lisans. Ancak şimdi başka bir spor dalına projem var. Şu anki çalışmalarım ona yoğunlaştı. O projeyi bitirdikten sonra futbolun içinde teknik direktör veya sportif direktör olarak yer almak istiyorum" yanıtını verdi. Panelden sonra futbolseverler İlhan Mansız ile fotoğraf çektirdi.
 

 
'LPG'de kokuyu dikkate alın'
 
Tamirhane yangını korkuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldızlar antrenör olmak için sahada
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) UEFA standartlarında Antalya'dadü ...
Hentbol'da Göztepe ve Taşova klasmanda
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oynanan Hentbol Erkekler 1'inci Lig B Klasman ...
'Beşiktaş'tan gelen bir teklif yok''
ANTALYASPOR Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş'la ön protokol imzaladığı ...
 
Side Geleneksel Satranç Turnuvası yapıldı
Antalya'nın Manavgat İlçesi Side Beldesi Ali ihsan İlköğretim Okulu’nun ...
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR -TRABZONSPOR: 2-1
TÜRKİYE Kupası 4’üncü Tur maçında Antalyaspor, normal süresi 1-1 tamamlanan ...
Antalyaspor seyirci desteğine rağmen bekleneni veremedi
Antalyaspor, onlarca kurumun sağladığı seyirci ve maddi tüm desteğe rağmen ...
 
Türk Futbolu'nun 41. başkanı Demirören...
Ata Aksu'nun adaylıktan çekilerek Yıldırım Demirören'e desteğini açıklamasının ...
Şike davasında 7 tahliye
Şike davasında Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz, Coşkun ...
Aziz Yıldırım’ın sabıkası varmış
"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva