Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
31 Mart 2011 Perşembe - 11:34

'Başsavcı Erdoğan'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün özel yetkilerinin elinden alınmasını değerlendirirken “Bir kişi uzun süre kullanıldı, sonra bir tarafa bırakıldı” dedi.

 Başsavcı Erdoğan
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hükümet’in son operasyonlarla kamuoyunda oluşan infiali tersine çevirme çabasına girdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Başsavcı değişmedi. Başsavcı Sayın Erdoğan. ‘Ben bu davanın savcısıyım’ demişti. Başsavcı değişmediği için söylüyoruz zaten. Zekeriya Öz orada terfi ettirildi, yerine başka bir Zekeriya Öz getirilir, ne fark eder” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen “Seçim Stratejileri ve Parti içi Eğitim” konulu toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Öz’ün yetkilerinin elinden alınarak terfi ettirilmesi yönündeki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 “Bir kişi uzun süre kullanıldı, sonra bir tarafa bırakıldı. Sayın Öz’ün ve arkadaşlarının görevden alınması, terfi ettirilmesi çok önemli bir olay değil. Çünkü Sayın Öz’ün bulunduğu görev bir iddia görevi, iddia makamı. Belli iddialarda bulunuyor. Asıl üzerinde durulması gereken, Yargıtay kararıyla tarafsızlıklarını yitirdiği kanıtlanmış olan yargıçların göreve devam edip etmeyeceği. Eğer hukuk diyorsak, hukukun üstünlüğü diyorsak, hukuka güven duyacaksak bu yönde önemli bir adımın atılması gerekiyor.”

-“HÜKÜMET’İN KAMUOYUNDA OLUŞAN İNFİALİ DÜZELTME OPERASYONU”-

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Terfi şeklindeki bu görevden el çektirme sizce bundan sonraki süreci nasıl etkiler, özellikle Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın önce gözaltına alınması, sonra tutuklanmasıyla izlenen süreçten bir rahatsızlık mı vardı?” sorusu üzerine ise “Bu, Hükümet’in dünya kamuoyunda oluşan olumsuz tabloyu tersine çevirmek için yaptığı bir operasyon” dedi. Başbakan Erdoğan’ın “Biz yargının işine karışmıyoruz” sözlerinin de doğruyu yansıtmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı’nın, HSYK’nın Başkanı olduğuna dikkat çekerek “Nasıl oluyor da bir Başbakan çıkıp ‘Biz yargının işine karışmıyoruz’ diyebiliyor. Doğrudan doğruya siz yargının işine karışıyorsunuz, yargıyla ilgili kararları siz alıyorsunuz. Zekeriya Öz’ü de siz görevden aldınız, terfi ettirdiniz. Niçin? ‘Kamuoyunda oluşan infiali acaba tersine döndürebilir miyiz?’ Ve buna da oturup bir kılıf uyduruyorsunuz. Ve kendinizi eski siyasetçi olarak tanımlıyorsunuz, ‘Biz eski siyasetçiyiz, bunları biliriz.’ Siz eski siyasetçisiniz, kurt politikacı olabilirsiniz ama siz halka doğruları söylemiyorsunuz” diye konuştu.

-“YARGI BİZİM İŞİMİZE KARIŞMASIN’ DİYEN KİŞİDE DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ VAR MI?”-


Başbakan Erdoğan’ın “Yargı bizim işimize karışmasın” sözlerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Her türlü hukuksuzluğu yap, e bu millet adaleti nerede arayacak. Bunu söyleyen bir kişide demokrasi kültürü var mı acaba? Bunu söyleyen bir kişide demokrasi nedir diye acaba kendisine soru sorma yeteneği, yetkisi var mı acaba? Hukuksuzluk nerede varsa orada yargının müdahale hakkı vardır, bu evrensel bir kuraldır. Bu ülkeyi yöneten kişi nasıl bu kuralları bilmez. ‘Ben başıma buyruğum, her işi yaparım, ben onun işine karışmayacağım, o da benim işime karışmasın.’ Gitsin acaba başka bir ülkedeki başbakana sorsun, ben böyle bir şey söyledim, ne diyorsunuz diye. Büyük bir olasılıkla kendisiyle dalga geçilir” diye konuştu.

-“BAŞSAVCI DEĞİŞMEDİ, BAŞSAVCI SAYIN ERDOĞAN”-

Kılıçdaroğlu, “Başsavcının değişmesiyle soruşturmada bir farklılığın olacağını düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine de “Önce şunu söyleyeyim, Başsavcı değişmedi. Başsavcı Sayın Erdoğan. ‘Ben bu davanın savcısıyım’ demişti. Başsavcı değişmediği için söylüyoruz zaten. Zekeriya Öz orada terfi ettirildi, yerine başka bir Zekeriya Öz getirilir, ne fark eder” dedi.
Savcılığın iddia makamı olduğunu, aslolanın, karar verecek mevkideki kişilerin tarafsızlığı olduğunu, ancak Yargıtay kararına göre bu davanın yargıçlarının tarafsız olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Tarafsız olmayan bir yargıç bu davayı götürürse ne yaparlarsa yapsınlar, 3 tane Zekeriya Öz’ü alırlar, 7 tane Zekeriya Öz getirirler, ne fark eder” diye konuştu.

-“KHK’YA OLAĞANÜSTÜ HALLERDE BAŞVULUR, ŞU ANDA BÖYLE BİR DURUM YOK”-

Başbakan Erdoğan’ın, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ilgili “Daha önceki dönemlerde de aynı kararlar alındı” sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, Meclis’in çalışmaya hazır olduğunu ve tatile girmesine gerek olmadığını, Bakanlıkların birleşmesi gerekiyorsa Meclis’e gelmesi durumunda kendilerinin de destekleyebileceklerini belirtti. Kanun Hükmünde Kararname’nin, Meclis’i baypas etmek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan hazırladığı Kanun Hükmünde Kararname taslağında dahi ‘Gerekirse bazı düzenlemeleri geri çekeriz’ diyor. Demek ki o da yaptığı işin tam doğru olmadığına inanıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Kanun Hükmünde Kararname’nin olağanüstü hallerde başvurulması gereken bir yol olduğunu ancak Türkiye’de böyle bir durumun olmadığını, AKP’nin 330’un üstünde milletvekili bulunduğunu, Anayasa değişikliği dahi yapabildiğini belirtti.

ANKA

 
Mahkeme Polat'a ulaşamadı
 
Kocasını tazminata mahkum ettirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP örgütün nabzını tutacak
CHP’de, Parti Meclisi üyeleri, genel başkan yardımcılarından oluşan heyetler, ...
Seçmen listeleri askıdan indi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Haziranda yapılacak milletvekili genel seçimi ...
CHP'de mülakat olacak mı
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) alındığı bildirilen bir karar parti üst ...
 
CHP'de 776 kadın aday
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP’ye milletvekili aday adaylığı ...
Büyükşehir yatırımlarını açacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Nisan Cumartesi günü Antalya Büyükşehir ...
Yıldız: 'Her projenin takipçisi olacağım'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu ...
 
Duran Canatan CHP'den aday adayı
Prof. Dr. Duran Canatan CHP Antalya’dan aday adaylığını açıkladı. CHP’nin ...
Şahin'den 'idam' açıklaması
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kayseri’de kaybolan çocukların ölü bulunmasının ...
Enhoş: 'Önce milletim'
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Aday Adayı Raşit Doğan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva