Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
7 Mart 2011 Pazartesi - 12:07

'Bedava su'da ısrarlı

İzmir’in Dikili ilçesi Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, bu kez hem suyun fiyatını indirdi, hem de bedava suyu 13 tona çıkardı.

 Bedava su da ısrarlı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

İzmir’in Dikili ilçesinde su abonelerinden 10 tona kadar ücret almadığı için yargılanan, öğrencileri belediye otobüslerinden ücretsiz yararlandıran ve halka ucuz ekmek yedirmek için fırın kuran Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, bu kez hem suyun fiyatını indirdi, hem de bedava suyu 13 tona çıkardı.

Dikili'nin Castro'su denilen Başkan Özgüven, suyun en temel insan hakkı olduğunu, ticarileştirilmemesi gerektiğini söyledi. Özgüven, "Su parayla satılamaz. Çünkü insanın en temel ihtiyacı sudur" dedi.

Belediyenin hesaplarını incelemek için 2008 yılında ilçeye gelen Sayıştay denetçileri tarafından 10 tona kadar sudan para almadığı için hakkında soruşturma açılan, devleti zarara uğratmaktan yargılanan, iki yıl süren dava sonunda geçen yıl beraat eden Osman Özgüven, bu kez de suya değil, suyun miktarına zam yaptı. 2011 yılı başına kadar ücret almış olmak için 10 ton sudan 1 TL ücret alan Belediye Başkanı Osman Özgüven, bu su miktarını 10 tondan 13 tona çıkarttı. Ayrıca ilçedeki abonelerden ton başına alınan 1.75 TL'yi de 1.70'e düşürdü.

Suyun en temel insan hakkı olduğunu, ticarileştirilmemesi gerektiğini söyleyen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Su parayla satılamaz. Çünkü insanın en temel ihtiyacı sudur. Üç gün su içmezsen ölürsün, ancak yemek yemeden yaşanır. Ben aslında suyun tamamının bedavaya verilmesinden yanayım, ancak buna kanunlar müsaade etmiyor. Bu yolla hem bu ilkemizi yerine getiriyoruz hem vatandaşın cebine yararımız dokunuyor, hem de su tasarrufunu teşvik ediyoruz. Vatandaş 13 ton kullanırsa para ödemeyecek ancak 14 ton kullanırsa tonu 1.70 TL'den para ödeyecek" dedi. Dikili'de yaklaşık 12 bin 800 su abonesi olduğunu belirten Özgüven, "2010 yılında 4 bin aboneden su parası tahsil etmemişiz. Bu aboneler suyu tasarruflu kullanmış, değerini bilmiş. Bu da ilçenin üçte biri demek. 75 bin ton suyu bedava vermişiz. Üstüne üstlük bir de su sıkıntısı çekmedik. Demek ki ciddi bir tasarruf ta yapmışız" diye konuştu.

Belediyelerin ticarethane olmadığını ifade eden Özgüven, "Sürekli suyu gündeme getiriyorlar da belediyelerin su elde etmek için kullandığı pompalardan alınan elektrik paralarını kimse gündeme getirmiyor. Dikili Belediyesi olarak su pompaları için geçen yıl 75-100 bin TL arasında elektrik parası ödedik. Asıl devletin bu parayı almaması lazım" dedi.

EKMEK FIRININI KAPATTI

Dikili halkına ucuz ve kaliteli ekmek yedirmek amacıyla bir de fırın kuran ve 50 kuruştan ekmek satan Özgüven, fırını üç ay önce kapattı. Fırını kapatmasının gerekçesi ise ilçede bulunan fırınların ekmeğin fiyatını 75 kuruştan 50 kuruşa düşürmeleri. Fırıncıların ekmek fiyatını indirmelerine çok sevindiğini anlatan Özgüven, "Benim derdim fırıncılarla rekabet etmek değil, ben ekmeğin 75 yerine 50 kuruşa satılabileceğini söyledim ve bunu da ispatladım. Yaklaşık üç aydır fırında ekmek üretmiyoruz, sadece temizliğini yapıp üretime hazır halde tutuyoruz. Fırın çalıştığında 6 kişiyle günde 6 bin ekmek üretiyorduk. Şimdi eğer fırıncılar bu fiyatı sürdürürlerse ne ala ama sürdürmezlerse fırını yeniden açıp 40 kuruştan ekmek satacağım" diye konuştu.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, 2008 yılındaki Sayıştay denetçilerinin raporlarının ardından 10 tona kadar suyun ücretsiz verilmesi, belediye çalışanlarına su fiyatında yüzde 50 indirim yapması ve gecikme zamlarının iptal edilmesiyle devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle yargılanmıştı. Yaklaşık iki yıl süren davanın sonunda mahkeme Özgüven'in uygulamalarında kamu zararı söz konusu olmadığına, aksine kamu yararı gözetildiğine karar vererek beraatine hükmetmişti.

 
Üniversiteye polis baskını
 
Müsteşarların önü açık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteye polis baskını
Sayıştay'ın Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde yaptığı inceleme ...
SGK ve Bağ-Kur borçlularına iyi haber
SGK ve Bağ-Kur borçluları Ziraat Bankası'ndan kredi alabilecek. SGK pirim ...
Kurtlar Vadisi çantaları
Televizyon ekranlarının popüler dizilerinden Kurtlar Vadisi Pusu'da oynayan ...
 
300 çeşit çanak
Nevşehir’in Avanos ilçesinde 1990'lı yıllara kadar 5-10 çeşit olarak üretimi ...
Yağış etkili olacak
Yurt genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışları etkili olacak. Antalya, ...
The Dürdane
Zuhal Topal'la İzdivaç programının efsane kadını tüm taliplerini geri ...
 
Monica mevsimi
Gergedan Mevsimleri” isimli filmde oynamak için İstanbul’a gelen İtalyan ...
Apaçi dede
Apaçi dansı ile evde torunlarını eğlendiren Hasan dede sanal alemin yeni ...
Ergenekon'da beş yeni tutuklama
Ergenekon" davası kapsamında gözaltına alınan aralarında Prof. Dr. Yalçın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva