Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
11 Ekim 2011 Salı - 09:44

'Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm' galası yapıldı

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ilk gösterimini yapan 'Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm' filminin yönetmeni Serdar Akar, 28 Ekim'de gösterime girmesi beklenen filmime 18 yaş sınırı getirildiğine yönelik iddialara 'Nasıl yav!' diye karşılık verdi.

 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm  galası yapıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Filmle ilgili olarak en uygun yaş sınırının 13 olacağını kaydededen Yönetmen Akar, "Bu film 18 yaş olur mu? Vatana millete, zarta zurta böyle bir şey var mı? Bu film 13'ü geçmez, geçmemeli. Yasakla, yasakla nereye kadar" dedi.  
48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin merakla beklenen yarışma filmi 'Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm'ün galası yapıldı. Galanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılmak ve filmin oyuncularıyla tanışabilmek için için yüze yakın kişi sağanak yağış altında ıslanmayı göze aldı. Basın toplantısına Yönetmen Serdar Akar, Senarist Emrah Serbes, oyuncular Erdal Beşikcioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Tardu Flordu, Cansu Dere, Canan Ergüder katıldı.
Yönetmen Serdar Akar, kendisini Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ev sahibi olarak gördüğünü söyledi. İlk filmiyle Altın Portakal kazandığını hatırlatan Yönetmen Akar, "Festivalin içinde bulunmak Antalya'da olmak çok güzel" dedi. İlk gösterimini yapan 'Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm'ü seyirciyle birlikte izlemenin kendisini heyecanlandırdığını kaydeden Serdar Akar, "Film yapmak çok önemli bir şey. Burada, şu anda 9 ilk film varmış. Şu önemli, insanlar sinema yapmayı istesinler bu güzel bir şey. Bunu herkes istesin. Bunu istemesin kusuru, kabahati yok. Başka hiç bir şeyin önemi yok. Sinema seyirciyle seyredilir. Saçma ama bir tiyatro oyunu gibidir. Bu gece gösterim çok güzeldi" diye konuştu.
DİZİDEN FİLM YAPMANIN AVANTAJLARI
Yönetmen Akar, bir soru üzerine diziden film yaratmanın en büyük avantajının oturmuş karakterlerle çalışmak olduğunu söyledi. 'Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm' filminin yönetmeni Akar, diziden film yapmanın avantajları ve dezavantajları konusunda şunları söyledi: "Bir film yaparken senaryo karakteri oturtacaksınız. Bizim elimizde bir senedir aynı karakteri oynamış oyuncu var. Ne kadar başka bir şey yaparsa yapsın karakterin altyapısı bir sene önce hazırlanmış. Her yönetmen ağlar bu duruma. Bu bir yönetmen için çok güzel bir şey. Bence şans böyle bir şey. Biraz önce seyrettim olmuş yani. Film diye bir şey var ve gerçekten var. Bunun iyisi kötüsü yok. Bizim için kötüsü yok. Diziden film yapmanın kötü bir yanı yok."
KİTAPLARIM KUTSAL METİN DEĞİL
Filmin senaristi Emrah Serbes, 'Bir Ankara Polisiyesi-Son Hafriyat' isimli romanından uyarlanan senaryoyla ilgili olarak gelen sorulara ise "Yazdığım kitaplara kutsal metin olarak bakmıyorum. Bu kitabı film yapmaya karar verdiğimiz de bir miktar senaryosunu yazdım. Ardından 6-7 kez senaryonun üzerinden geçtik. Önemli olan Behzat Ç.'nin ruhuna sadık kalmak. Bu filmde bu ruhun ortaya çıktığına inanıyorum" diye konuştu.
NASIL YAV!
Yönetmen Serdar Akar, filmine 18 yaş sınırı getirildiğine yönelik iddialara ise 'Nasıl yav!' diye karşılık verdi. Yaş sınırlamasından haberi olmadığını ve 28 Ekim'de sinemalarda gösterime girmesi beklenen filmle ilgili olarak en uygun yaş sınırının 13 olacağını kaydededen Yönetmen Akar, "Bu film 18 yaş olur mu? Vatana millete, zarta zurta böyle bir şey var mı? Bu film 13'ü geçmez, geçmemeli. Yasakla, yasakla nereye kadar" dedi.
ERKEK EGEMEN FİLM
Filmde kadın karakterler naif, dilinin çok sert olduğu ve bütün kadınların Behzat'a aşık olduğu yönündeki eleştirileri ise filmin oyuncusu Canan Ergüder esprili bir şekilde "Afedersiniz ama benim karakterim çok dirayetli" diyerek yanıtladı. Behzat Ç.'nin televizyon dizisinde olmayıp sinema filminde yer alan oyuncu Tardu Flordu ise dizideki erkek egemen yapıyı "Masculen bir uyarlama ile karşı karşıyayız. Biz genelde Türkiye'de dizi sektöründe kahraman görmeye alıştık. Hep kahramanlar süsledi rüyalarımızı. Bu işin kolayına kaçmak oluyor, ama zamanla yıpranıyor. Buradaki kahraman anti-kahraman. Anti-kahramanı savunabilmek için geride kalan bütün karakterlerin Behzat Ç.'ye hizmet etmesi gerekiyor" sözleriyle yorumladı. Toplantının ardından filmin oyuncuları bazı hayranlarıyla fotoğraflar çektirdi.
Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA)
 
 

 
Altın Portakal'da defile rüzgarı
 
Bahçelievler'de doğalgaz patlaması: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın Portakal'da defile rüzgarı
Uluslararası 48'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali İzmirli ünlü ...
Meteoroloji Antalya için uyarı yaptı
Meteoroloji, Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.
Budak’tan Akaydın’ın sitemine cevap var:
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, son günlerde ...
 
Antalya milletvekilleri bölgede
AKP ve CHP milletvekilleri yağmurun büyük hasar verdiği bölgede inceleme yaptılar.
Manavgat Kaymakamı halkı uyardı
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde dün geceden bu yana etkili olan yağış ...
Denizcilerin de bir bakanlığı oldu ama ?
İzzet Ünlü yazıyor...
 
Motor Rally İngilizlerin
“Red Bull Sea to Sky” adıyla Kemer’de düzenlenen Uluslararası Hard-Enduro ...
Yolcu uçağı Antalya’ya inişte tehlike atlattı
SKY Havayolları’nın Almanya'nın Baden Baden kentinden gelen yolcu uçağı, ...
Serik’ten ilk acı haber
Kayıplardan 1'inin cesedine ulaşıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva