Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
22 Şubat 2017 Çarşamba - 14:54

'Benim İşim Benim Geleceğim' projesine kapanış

GENÇ İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen 'Benim İşim Benim Geleceğim' projesinin kapanış ve değerlendirme toplantısı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 Benim İşim Benim Geleceğim  projesine kapanış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'in ev sahipliği yaptığı toplantıya, İŞKUR Antalya Müdürü Veli Tekkanat, Antalya Sanayici İş Adamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Aykut Ege, Turizm İşletmeleri ve Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Hamza Yalçın, Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Yıldız, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Sekreteri Funda Çelik ve proje ortakları katıldı.

TOPLAM 240 BİN EURO HARCANDI

ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, yönetim kurulu üyeleri Ömer Dinç ve Mehmet Yılmaz'ın da yer aldığı toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, eğitim ve istihdam odaklı projenin önemine değindi. Projenin 1 Mart 2016 tarihinde start aldığını dile getiren Başkan Davut Çetin, “Proje bedelinin yüzde 90'ı Avrupa Birliği, yüzde 10'u ATSO tarafından finanse edildi. Toplam 372 bin 200 Euro bütçeli projenin bütçesinden 240 bin Euro'su harcandı. Bu projeyle daha çok gencimizin istihdam edilmesine ve sektörlerin ihtiyaç duydukları kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı amaçladık" dedi.

İHTİYACA GÖRE EĞİTİMLER VERİLDİ

'Benim İşim Benim Geleceğim' projesi kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Başkan Davut Çetin, “Turizm sektöründen aşçı yardımcısı ve servis elemanı yardımcısı alanlarında önemli miktarda işgücü talebi aldık. Bu açığı gidermek için 15 ile 29 yaş arasında 49 genç işsize yönelik mesleki eğitim kursları düzenledik. Bunlardan 24'ünüproje iştirakçilerimiz istihdam etti" dedi.

Başkan Çetin, proje kapsamında ATSO bünyesinde bir bilgisayar laboratuvarı oluşturulduğuna değinen ve bu laboratuvarda 18 ile 29 yaş arasında en az lise mezunu olan 40 gence yönelik simülasyonlu girişimcilik eğitimleri verildiğini vurguladı. Akdeniz Girişimcilik Zirvesi'ne değinerek sürdüren Başkan Davut Çetin, “Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımız öncülüğünde gençleri girişimciliğe yönlendirmek amacı ile Akdeniz Girişimcilik Zirvesi'ni düzenledik. Bu etkinlik büyük ilgi çekti" dedi.

MESLEK LİSELERİNE ÖZEL İLGİ

Meslek liseleri yumuşak karnım Proje kapsamında farklı eğitim faaliyetlerinin de yapıldığını dile getiren Başkan Davut Çetin, “Mesleki eğitimlere katılan 49 kişi ile girişimcilik eğitimlerine katılan 40 kişi olmak üzere toplam 89 gence, çeşitli alanlarda eğitimler verildi. Yine bu gruptan 35 kişiye 1 aylık İngilizce yabancı dil eğitimi verildi. Ayrıca bu proje ile Meslek Lisesi öğrencilerimize de temas etmek istedik. Ben de meslek lisesi kökenli biri olarak bunu özellikle istedim. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 9'uncu sınıfta okuyan 250 öğrencinin sağlıklı meslek seçimi yapmaları ve iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla rehberlik ve danışmanlık hizmeti verdik" diye konuştu.

"ÜLKENİN KAYNAKLARINI VERİMLİ KULLANAMIYORUZ"

Donanımlı eleman yetiştiren, gençleri doğru mesleklere yönlendiren, girişimciliği özendiren, başarılı kursiyerlerin vizyonlarını geliştirmelerine olanak sağlayan çok yönlü bir projeyi başarılı şekilde yürüttüklerini ifade eden Başkan Davut Çetin, “Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan işsizliğe neden olan temel faktörler. Bugün genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 23 düzeyinde. Yani yaklaşık her 4 gençten birisi işsiz. Ülkemizde bir tarafta kalifiye eleman bulamamaktan yakınan bir işveren kesimi, diğer tarafta da iş bulamayan bir işgücü var. Üniversite mezunları işsizler bulunurken, üretim gücünün vazgeçilmezi olan tekniker düzeyinde çalışan bulunamıyoruz. Demek ki çocuklarımızı, gençlerimizi doğru mesleklere yönlendiremiyor, doğru mesleki bilgi ile donatamıyoruz. Bu ülkenin kaynaklarını verimli kullanamıyoruz" diye konuştu.

Başkan Davut Çetin'in konuşmasından sonra katılımcılar ve seçilen kursiyerlerde birer konuşma yaparak 'Benim İşim Benim Geleceğim' projenin önemine değindi. Konuşmaların ardından projeyi başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını Başkan Davut Çetin ve katılımcılar verdi.

 

 
Muratpaşa'dan gençlere özel park
 
Sahte şüphesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de 1 milyon buzağı ölüyor
TÜRKİYE kesim için yılda 550 bin hayvan ithal ederken, her yıl 1 milyonun ...
Soğuklar sebze fiyatını uçurdu
MEVSİM normallerinin üzerinde seyreden soğuk hava, sebze fiyatlarını vurdu. ...
Ali Bahar; Fabrikalar gözümüzün nuru...
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) gerçekleşen 'Dijital Dönüşüm ...
 
Biber üreticilerinden zirai ilaç tepkisi
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ndeki üreticiler biberin uzun ömürlü olması ...
AOSB'den seminer
ANTALYA OSB'de düzenlenen 'Yeni Kredi İmkanları, Teminatlı veya Teminatsız ...
1 liralık simit 1.25 TL oldu
MANAVGAT'ta 2014 yılından bu yana 1 liradan satılan simit yüzde 25 zamla 1.25 lira oldu.
 
Subway Antalya'da yatırımcı arıyor
Subway Antalya'da franchise sistemi ile yatırımcı arıyor.
ANTGİAD üyelerine İş-Kur bilgisi
ANTALYA Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD), üyelerine yönelik İş Kurumu ...
Çikolata meyvesi
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde emekli İzzet ve Nalan Akyol çiftinin deneme ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva