Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
28 Mart 2019 Perşembe - 11:38

'Bizim Sayfiyelerimiz' AKS'de açıldı

'BİZİM Sayfiyelerimiz: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu'ndan Bir Seçki' sergisi Antalya Kültür Sanat'ın (AKS) açıldı.

 Bizim Sayfiyelerimiz  AKS de açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKS'deki sergi açılışına Vali Münir Karaloğlu, Merkez Bankası Genel Müdürü Ferhat Çamlıca, TCMB Antalya Şube Müdürü Nilüfer Erim, serginin küratörü Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı. Türk resim sanatının önemli isimleri Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Fikret Otyam gibi sanatçıların eserlerinin de yer aldığı sergi, 28 Temmuz'a kadar ziyarete açık kalacak.

ATSO Vakfı Başkanı Davut Çetin açılışta yaptığı konuşmada, AKS'de 13. sergiyi açtıklarını söyledi. Merkez Bankası yönetimine teşekkür eden Davut Çetin, 'Bizim Sayfiyelerimiz' sergisinin Merkez Bankası koleksiyonundan derlenerek hazırlandığını kaydetti. Merkez bankacılığının, yani para politikası yönetiminin aynı zamanda hem bilim hem sanat olarak tanımlandığını kaydeden Başkan Çetin, "Sanatla ilgilenmek para politikasına da fayda sağlayabilir. Dolayısıyla bu koleksiyon ve sergi merkez bankacılığına yakışan bir faaliyet olmuştur. Merkez Bankamızın Türkiye'de kültür ve sanata katkısının artarak devam etmesini ve bunun tüm bankalara, kurum ve kuruluşlara örnek olmasını diliyorum" dedi.

2015 Ağustos ayında açılan AKS'nin gerek sergileri, gerekse diğer etkinlikleriyle kısa zamanda kentin kültür, sanat ve eğitim etkinliklerinin buluşma noktası haline geldiğini vurgulayan Davut Çetin, “Bir yandan sergiler ve yetişkinlere dönük sanat seminerleri ve çocuklar için sanat atölyeleri düzenliyoruz. Diğer yandan felsefe konuşmaları, konferans ve paneller, müzik dinletileri, sinema ve belgesel gösterimleri yapıyoruz. Böylece AKS önemli bir kültür ve sanat merkezi haline geldi. Zamanla bir kent akademisi ve düşünce üretim yeri olacağına da inanıyorum. Üç buçuk yılı biraz aşan bu süre içinde sergi izleyici sayısı 40 bini, etkinlik katılımcı sayısı 20 bini geçti" dedi.

3 Nisan'da ATSO'nun kuruluşunun 137. yılını kutlayacaklarını da vurgulayan Başkan Çetin, "Şehrimizin en köklü kurumlarından biri olan ATSO, ana faaliyet alanının yanı sıra kuruluşundan bu yana Antalya'nın eğitim, sanat ve kültür altyapısı için de katkı koymaya devam ediyor. Çünkü ekonomiyi kültür, sanat ve eğitimden bağımsız düşünemeyiz. Ekonomik kalkınmanın temel sacayağı şüphesiz ki insana, kültüre, sanata yatırımdır. Biz de ATSO olarak bu bilinçle Antalya'da kent kültürünün gelişmesine destek vermek üzere çalışıyoruz" diye konuştu.

Merkez Bankası Genel Müdürü Ferhat Çamlıca da Merkez Bankası sanat koleksiyonunun Antalya Kültür Sanat'ta sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Merkez Bankası'nın 1931 yılında kurulduğunu, ülke ekonomisine yön vermenin yanı sıra, kuruluşundan bu yana sanat alanındaki gelişmelerle de yakından ilgilenin bir kurum olduğunu söyleyen Çamlıca, "Koleksiyonunu zaman içerisinde zenginleştirdi ve bugün sayıları 900'ü aşan eserlerden oluşan kapsamlı ve nitelikli bir sanat koleksiyonumuz var" dedi.

VALİ MÜNİR KARALOĞLU

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise konuşmasına 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutlayarak başladı.

ATSO'nun kentin sadece ekonomisiyle değil, kültür ve sanatıyla da ilgilenmesinin önemine değinen Vali Karaloğlu, “ATSO'nun böyle bir merkezi açması ve bu merkezde çok değerli sergilerin ve eğitim faaliyetlerinin yapılıyor olması kent adına sevindirici. Bu serginin burada açılıyor olmasından dolayı ilin valisi olarak son derece mutluyum" dedi.

Törende daha sonra Vali Münir Karaloğlu, Merkez Bankası Genel Müdürü Dr. Ferhat Çamlıca, ATSO Başkanı Davut Çetin ve sanatseverler, küratör Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu'nun eşliğinde sergiyi gezdi.

28 Temmuz'a kadar açık kalacak sergi, pazartesi hariç her gün 11.00 - 19.00, perşembe günleri ise 11.00- 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

'BIZIM SAYFIYELERIMIZ: TURKIYE CUMHURIYET MERKEZ BANKASI SANAT KOLEKSIYONU'NDAN BIR SECKI' SERGISI ANTALYA KULTUR SANAT'IN (AKS) ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

'BIZIM SAYFIYELERIMIZ: TURKIYE CUMHURIYET MERKEZ BANKASI SANAT KOLEKSIYONU'NDAN BIR SECKI' SERGISI ANTALYA KULTUR SANAT'IN (AKS) ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

'BIZIM SAYFIYELERIMIZ: TURKIYE CUMHURIYET MERKEZ BANKASI SANAT KOLEKSIYONU'NDAN BIR SECKI' SERGISI ANTALYA KULTUR SANAT'IN (AKS) ACILDI.(DAVUT CETIN)(FOTO:ANTALYA-DHA)
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Adıyaman'da zehirlenen öğrenciler taburcu oldu
 
Tarih öğretmeni kalbine yenildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı kartlık hareketler bunlar
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zeytinköy’de düzenlenen mahalle ...
Antalya'nın reçelleri 30 ülkede
TÜRKİYE'de 'reçel' denildiğinde akla gelen kentlerden Antalya'ya özgü ...
Demre'de Şili biberi üretimi artıyor
ANTALYA'nın Demre ilçesinde yaklaşık 150 dönüm serada üretilen Şili biberi, ...
 
Antalya'da ölümlü kazanın görüntüleri kameralarda
ANTALYA'da dün kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada Furkan Afsin hayatını ...
Demre'ye cerrah atandı
DEMRE Devlet Hastanesi'ne atanan genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Günhan Can, görevine başladı.
Tam 100 yıl önce bugündü...
Tam 100 yıl önce bugün Limanda bekleyen İtalyan askerleri aldıkları bir emirle şehri işgal etti
 
Çavuşoğlu; 100 kişiyi direkt PKK belirledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Millet İttifakı'nın aday listelerine ...
Antalya'da kaza: 1 ölü, 3 yaralı
ANTALYA'da kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.
Antalya'da terzi dükkanı kurşunlandı
ANTALYA'da Talip Gök'ün sahibi olduğu terzi dükkânı tabancayla kurşunlandı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva