Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
1 Aralık 2011 Perşembe - 13:56

'Bütçeden sonra Expo kanunu geliyor'

Antalya'da 2016'da Botanik Expo'sunun düzenleneceği 1100 dönümlük arazide incelemede bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bütçe görüşmelerinin ardından 'Expo Kanunu'nun Meclis'e getirileceğini söyledi.

 Bütçeden sonra Expo kanunu geliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı'nın (Growtech) açılışını da yapan Bakan Eker, yeni narenciye çeşitlerini tanıtarak gazetecilere ve davetlilere ürünlerden ikram etti. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya'da Expo 2016'nın düzenleneceği Antalya- Alanya karayolu üzerinde bulunan Batı AKdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne (BATEM) ait 1100 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Bakan Eker'e, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır eşlik etti. 23 Kasım'ın dünyada Antalya ve Türkiye için önemli bir gün olduğunu belirten Bakan Eker, Expo 2016'ya ilişkin çalışmaların bu tarihten itibaren resmen başlatıldığını açıkladı. Expo Alanı için de 1100 dönümlük BATEM'e ait arazinin kullanılacağını belirten Bakan Eker, şunları söyledi: 

"Expo dediğimiz uluslararası sergi faaliyeti dünyada 160 senedir yapılıyor. 160 sene önce Avrupa ülkelerinde başlayan bir tanıtım faaliyeti. Türkiye ilk defa 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek bir Expo ile ilk defa ev sahibi olarak bu faaliyete katılıyor. Hem Antalya hem Türkiye için ilk. Çiçek ve Çocuk konusunda düzenlenecek. Geçen hafta bayrağı aldık. İktidarı muhalefeti ile tüm milletvekilleri katıldı. Bayrağı alışımızın 8'inci günü ve bugün Antalya'dayım. 23 Nisan'da büyük bir etkinlikle o gün Antalya'dan Türkiye'nin ilk Expo'sunun nasıl düzenleneceğini tüm dünyaya göstermiş olacağız. O zamana kadar 5 yıllık süremiz var ve tüm hazırlıklarımızı o güne kadar tamamlayacağız."
Expo Kanunu için taslağın bitmek üzere olduğunu anlatan Bakan Eker, TBMM Genel Kurulu'na bugünlerde bütçe kanunun geleceğini ve bütçenin tamamlanmasının ardından ise ilk programda Expo Kanunu'nun yeralacağını söyledi. Yönetim ve karar mekanizmalarına ilişkin Ankara- Antalya müşterek şekilde çalışmaların yürütüleceğini de açıklayan Eker, 75 milyon Euro olarak öngörülen bütçeye ilişkin de kanun çıkma sürecinde bunların hepsinin netleşeceğini ve ihtiyaç neyse hepsinin karşılanacağını kaydetti.
GROWTECH FUARI'NI AÇTI
Bakan Eker, Expo alanı incelemesinin ardından Growtech Eurasia 11'inci Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı'nın Antalya Expo Center binasındaki açılışına katıldı. Tarımda dünyada artık söz sahibi bir ülke olduğumuzu belirten Bakan Eker, Türkiye'nin tarım hasılasının 62 milyar dolara yükseldiğini ve 8 yıl önce 190'ın üzerinde ülke arasında 11'inci sıradayken 7'nciliğe yükseldiğini dile getirdi.
ÜÇ TEMEL ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLECEK
Türkiye'nin tarımda üç temel altyapı sorunu olduğunu kaydeden Bakan Eker, tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanması, parçalanan tarım arazilerinin toplulaştırılması ve sulanabilir tüm tarım arazilerinin sulanabilir hale getirilmesine ilişkin bu üç temel altyapı sorununun bu dönem içinde çözüleceğini anlattı. Eker, çiftçinin refahının artırılması ve mazot, gübre gibi tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Maliye Bakanı ile çalışmalar başlattıklarını da açıkladı.
Bakan Eker, açılış programının ardından ise fuar alanında standları ziyaret etti. BATEM'in yeni narenciye ürünlerinin tanıtımını yapan Bakan Eker, burada gazetecilere mandalina, kamkat, domates reçeli ikram etti. Portakalda 'BATEM Fatihi', 'BATEM Şekeri' ve 'BATEM Baharı' adlı 3 portakal çeşidini anlatan Bakan Eker, BATEM Fatihi'nin Washington'dan daha büyük meyveli ve erkenci, BATEM Şekeri'nin çok tatlı, BATEM Baharı'nın ise sonbaharda değil daha geç hasat edildiğini söyledi. Bakan Eker, BATEM Göral, BATEM İncisi ve BATEM Yıldızı mandalina türleri ile BATEM Sarısı, BATEM Pınarı isimli yeni iki limon türünü de tek tek anlattı.
 

 
25 bilezik kaptırdı evlilik umudunu yitirmedi
 
The Economist'in Erdoğan'a 5 eleştirisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadeniz kıyı güvenliği toplantısı
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında ...
Gaspçı taksiciyi boğazından bıçakladı
Antalya'da müşteri olarak bindiği taksinin şoförü 32 yaşındaki Mustafa ...
Hırsız arayan polis çatıdan düştü
Akdeniz Sanayi Sitesi'nde çalan alarm nedeniyle işyerinin çatısını kontrol ...
 
Manken Ersoy'a kapkaç şoku
Antalya'da kız arkadaşının evine ders çalışmaya giden üniversite öğrencisi ...
Silahlı soyguncu 4 bin lira ile kaçtı
Antalya'da bir markete müşteri kılığında girerek yanındaki silahla kasiyeri ...
Çelik kasa hırsızı, Antalya'da yakalandı
Çankırı'nın Çerkeş İlçesi'nde bulunan Aytaç Et ve Süt Ürünleri fabrikası ...
 
Turistin otomobille çarptığı öğrenciyi arkadaşları sakinleştirdi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan 6'ncı sınıf ...
Alanya'da 2 kardeş 1 kilo 900 gram esrarla yakalandı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, ...
Hayal Teknesi hayal oldu
Antalya Balıkevi’nde tanıdığım İrfan Ezdi, Hayal Teknesi adında bir restoranı ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva