'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
9 Ocak 2019 Çarşamba - 14:43

'Çevreci Komşu Kart', tez konusu oldu

MURATPAŞA Belediyesi'nin 'Atma biriktir, kazanalım' sloganıyla hayata geçirdiği geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sosyoloji bölümünde bitirme tezine konu oldu.

 Çevreci Komşu Kart , tez konusu oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜBİTAK tarafında da desteklenen çalışmanın sonuçlarına göre Çevreci Komşu Kart projesinin ulusal düzeyde uygulanabilir olduğu belirtildi.

Muratpaşa Belediyesi, 500 bin nüfuslu ilçede uyguladığı, evlerden başlayan ve nitelikli atıklarının geri dönüşümünü sağlayan Çevreci Komşu Kart projesi, AÜ'de bitirme tezine konu oldu. AÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Derya Yıldız bitirme tezinde, Dr. Öğretim Üyesi Hasan Hüseyin Aygül'ün danışmanlığında Çevreci Komşu Kart projesini çalıştı.

TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen çalışmada Yıldız, Muratpaşa'da 783 kişiyle anket çalışması yaptı. Tezin sonuçları hakemli akademik dergi Akdeniz İnsani Bilimler Dergisi'nin Aralık sayısında yayımlandı. Tez sonuçlarına göre Çevreci Komşu Kart, bireysel atık yönetiminin iyi uygulama örneklerinden biri olarak belirtilirken ulusal düzeyde uygulanabilir olduğuna dikkat çekildi.

Tezin yazarı Derya Yıldız, çalışmasının basılı bir nüshasını da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a sunmak için ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Uysal'ın her çarşamba düzenlendiği randevusuz görüşme saatinde Başkan Uysal'la buluşan Yıldız, çalışması sırasında Muratpaşa Belediyesi'nin gösterdiği ilgi ve sağladığı kolaylık dolayısıyla teşekkür etti.

Başkan Uysal, Çevreci Komşu Kart projesine akademik dünyanın da ilgi göstermesinin son derece önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Çevreci Komşu Kart projesinin Muratpaşa Belediyesi'nin özgün çalışmalarından biri olduğunu belirten Başkan Uysal, "Proje hakkında arkadaşlarımız, Türkiye'nin birçok belediyesine sunum yaptı. Konferanslarda, panellerde projemiz anlatıldı. Çevreci Komşu Kart, bizim Muratpaşa'da hayata geçirdiğimiz ama Türkiye çapında uygulanabilecek bir örnek. Bunu projeye ilk başladığımız gün ifade etmiştik. Şimdi akademik bir çalışmada bu gerçeğin ifade edilmesini çok önemsiyoruz" diye konuştu.

ÇEVRECİ KOMŞU KART NEDİR?

Muratpaşa Belediyesi'nin, evlerde ayrıştırılan ambalaj atıkları ve elektronik atıkların alışveriş puanına dönüştüğü Çevreci Komşu Kart projesi Nisan 2016'da pilot çalışma olarak başladı. Kısa sürede ilçedeki 56 mahallede uygulanmaya başlanan projeye ilçede 88 bin 497 hane dahil edildi. 29 bin 89 hane, projenin aktif katılımcısı oldu. 2018 sonuna kadar 9 milyon 156 bin 768 kilogram cam, kağıt, metal, plastik gibi nitelikli ambalaj atığı evlerden toplandı. Bunun karşılığında kartlara Muratpaşa sakinlerinin anlaşmalı marketlerde, sinema salonlarında ya da üniversite öğrencilerine burs olarak aktarabilecekleri 2 milyon 794 bin 157 lira karşılığı puan yüklendi. 'Atma, biriktir, kazanalım' sloganıyla hayata geçirilen projeyle üniversite öğrencilerine, 2 yıl içinde 192 bin 61 lira burs olanağı sağlandı.

MURATPASA BELEDIYESI, 500 BIN NUFUSLU ILCEDE UYGULADIGI, EVLERDEN BASLAYAN VE NITELIKLI ATIKLARININ GERI DONUSUMUNU SAGLAYAN CEVRECI KOMSU KART PROJESI, AU'DE BITIRME TEZINE KONU OLDU. TEZIN YAZARI DERYA YILDIZ, CALISMASININ BASILI BIR NUSHASINI DA MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL'A SUNMAK ICIN ZIYARET GERCEKLESTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI, 500 BIN NUFUSLU ILCEDE UYGULADIGI, EVLERDEN BASLAYAN VE NITELIKLI ATIKLARININ GERI DONUSUMUNU SAGLAYAN CEVRECI KOMSU KART PROJESI, AU'DE BITIRME TEZINE KONU OLDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Antalya GSYH'de Türkiye 6'ncısı
 
Hırsıza seslendi, hayırseverden cevap geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya GSYH'de Türkiye 6'ncısı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Antalya'nın 90 milyar TL gayrisafi ...
Muratpaşa'dan altyapı çalışmaları
MURATPAŞA Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Dutlubahçe Mahallesi'nde asfalt çalışması yaptı.
Antalya Barosu'ndan 'toplumsal cinsiyet' semineri
ANTALYA Barosu Başkanlığı Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
 
Ferit İli'nin ölümüne neden olmaktan yargılanan polisin cezası arttı
ANTALYA'da, 3 yıl önce kendisinden kimlik isteyen polisten kaçarken, açılan ...
Vali Karaloğlu'ndan kutlama mesajları
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 10 Ocak 'Çalışan Gazeteciler Günü' ve ...
Otomobilin her yerine uyuşturucu gizlemişler
ANTALYA'da, polisin durdurduğu otomobilin motor kaputu, jantları, bagajı ...
 
Bedelli askerlikle işleri arttı
BEDELLİ askerlik yasası, askeri malzeme satan mağazalara hareketlilik ...
AGC Genel Sekreteri Öyken'den basın özgürlüğü vurgusu
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Sekreteri Haşmet Öyken, 10 Ocak ...
Finike'de uyuşturucuyla mücadele konferansı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde mahalle muhtarlarının katılımıyla uyuşturucuyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva