MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
1 Ekim 2019 Salı - 12:20

"Çiğnemeden sarımsak yut" tavsiyesine uyunca canından oluyordu

ÇİĞNEMEDEN yuttuğu bir diş sarımsak yemek borusunda takılı kalan Turan Pütün canından oluyordu

 Çiğnemeden sarımsak yut  tavsiyesine uyunca canından oluyordu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gastrit problemi nedeniyle, yakınlarının tavsiyesi üzerine bir diş sarımsağı çiğnemeden yutan 45 yaşındaki Turan Pütün, yediği ve içtiği her şeyi kusmaya başladı. Yemek borusunda takılı kalan sarımsak, besinlerin midesine inmesine engel olan Pütün, 3 gün boyunca kendi yöntemleri ile yemek borusuna takılan sarımsağı midesine indirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Çok zor günler yaşadığını ifade eden Pütün, 3 günün sonunda Bağcılar'da özel bir hastaneye başvurdu, tıbbi müdahale ile sarımsak midesine indirildi.

“YEDİĞİM HER ŞEYİ KUSUYORDUM"

Yemek borusuna takılan sarımsağın ona zor günler yaşattığını ifade eden Turan Pütün, “Midemde gastrit vardı. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine sarımsak içtim ondan sonra tıkandım. Yemek yiyemedim, su içemedim. Cuma günü oldu, pazartesi günü doktora geldim. Doktor eğer siz gelmeseydiniz bu yara yapardı, kötü sonuçlara mal olurdu dedi. Yediğim her şeyi kusuyordum. Köpük halinde kusuyordum. Diyorum ya, yemek yiyordum, yutamıyordum, orada kalıyordu. Her şeyi kusuyordum. Onun için doktora geldim zaten. İnsanlara çağrım şudur, doktorunuza danışmadan hiçbir şeyi yapmayın. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmesinler. Çok endişelendim, “Acaba yara yapar mı, kanser yapar mı? Endişem oldu" şeklinde konuştu.

“BİRKAÇ GÜN DAHA KALSAYDI HAYATİ TEHLİKEYE YOL AÇABİLİRDİ"

Prof. Dr. Vedat Göral, “Hastamızın geçen hafta mide yakınması üzerine yakınlarının tavsiyesi ile sarımsak yemesi önerilmiş. Hastamız da bir sarımsak dişini su ile içmiş. Ancak bu sarımsak dişi büyük olduğundan dolayı yemek borusunda tıkanmış, orada kalmış ve 3 gün içinde midede yanma, yutma güçlüğü, göğüs kafesinde ağrılar olması nedeni ile bize geldi. Yani hasta sarımsağı yutmasından 3 gün sonra bize başvurdu. Biz tabii hemen endoskopi yaptık. Yaptığımız endoskopide çok şaşırdık. Ben 20-25 yıldır endoskopi yapıyorum ilk defa yemek borusunda bir sarımsağın kaldığını gördüm. Sarımsak orada yemek borusunda kalmış, takılmış, sarımsağın takılı olduğu yerde de yaralar meydana gelmişti. Dolayısıyla sarımsak birkaç gün daha kalsaydı, hayati tehlikeye yol açabilirdi. Yemek borusunda delinme, kanamalara yol açabilirdi. Dolaysıyla bu olayların olmaması için hemen endoskopi ile girişimde bulunduk. Bir takım teknik yöntemler ile yemek borusundaki sarımsağı mideye aktardık. Hastanın gerçekten hayatı kurtulmuş oldu" dedi.

ÇİĞNEMEDEN YUTMAYIN

Göral, “Bu bir ders olmalı insanlara. Toplumda sarımsağın çok faydalı olduğu söyleniyor. Gerçekten çok faydalı. Uzun yıllardan beri ülkemizde de sarımsağın antibiyotik bir özelliği olduğu biliniyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyoruz. Damar sertliği, kalp hastalıkları, Alzheimer gibi hastalıklara iyi geldiği, kanser hastalarında kanserin yavaşlatmasını sağladığı gibi bir takım bulgular var. Ve bir çok insan sarımsağı ülkemizde çok sık kullanıyorlar. Ancak bilinçli kullanılması lazım. Ben en 20-25 bin kişinin yemek borusunu, midesini gördüm ama ilk defa meslek hayatımda bir yemek borusunda sarımsak ve yaptığı tahribatla karşılaştım. Bu gerçekten çok önemli. Amaç, hekimlere sormadan sarımsağı yutmamak veya bol su ile yutmak. Ağız kokusu yaptığı için hastalarımız tane haline yutuyor ama tabii ezilerek yutulması bu komplikasyonların önüne geçecektir" ifadelerini kullandı.

 ÇİĞNEMEDEN YUTTUĞU BİR DİŞ SARIMSAK YEMEK BORUSUNDA TAKILI KALAN TURAN PÜTÜN, (45) HAYATINDAN OLUYORDU. ENDOSKOPİYİ YAPAN GASTROENTEROLOJİ UZMANI PROF. DR. VEDAT GÖRAL, SARIMSAK BİRKAÇ GÜN DAHA KALSAYDI, HAYATİ TEHLİKEYE YOL AÇABİLİRDİ. YEMEK BORUSUNDA DELİNME, KANAMALARA YOL AÇABİLİRDİ” DEDİ. İSTANBUL, (DHA)

 ÇİĞNEMEDEN YUTTUĞU BİR DİŞ SARIMSAK YEMEK BORUSUNDA TAKILI KALAN TURAN PÜTÜN, (45) (USTTE)  HAYATINDAN OLUYORDU. ENDOSKOPİYİ YAPAN GASTROENTEROLOJİ UZMANI PROF. DR. VEDAT GÖRAL, SARIMSAK BİRKAÇ GÜN DAHA KALSAYDI, HAYATİ TEHLİKEYE YOL AÇABİLİRDİ. YEMEK BORUSUNDA DELİNME, KANAMALARA YOL AÇABİLİRDİ” DEDİ. FOTO: BEYZA NUR GÜLER/İSTANBUL, (DHA)

 ÇİĞNEMEDEN YUTTUĞU BİR DİŞ SARIMSAK YEMEK BORUSUNDA TAKILI KALAN TURAN PÜTÜN, (45) HAYATINDAN OLUYORDU. ENDOSKOPİYİ YAPAN GASTROENTEROLOJİ UZMANI PROF. DR. VEDAT GÖRA (USTTE) , SARIMSAK BİRKAÇ GÜN DAHA KALSAYDI, HAYATİ TEHLİKEYE YOL AÇABİLİRDİ. YEMEK BORUSUNDA DELİNME, KANAMALARA YOL AÇABİLİRDİ” DEDİ. FOTO: BEYZA NUR GÜLER/İSTANBUL, (DHA)

Beyza Nur GÜLER-Harun UYANIK/İSTANBUL, (DHA) 

Etiketler:
 
Şarjdaki telefon patladı, 14 yaşındaki kız hayatını kaybetti
 
Komşular arasındaki park kavgası kanlı bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vizörün arkasında geçen 71 yıl
İSTANBUL'da, yaşayan en eski analog fotoğraf makinesi tamircisi olan Mustafa ...
ASELSAN, 9 ayda 1134 kişiyi işe aldı
ASKERİ Elektronik Sanayii(ASELSAN), mühendis ve teknisyen kadrosunu genişleterek, ...
Eski belediye başkanı, elek ve kalbur üretiyor
TOKAT'ta, bir dönem belde belediye başkanlığı da yapan emekli öğretmen ...
 
'Çocuklarım için yaşamak istiyorum'
TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan Aysel Şensoy(30), dünyada her ...
Ölüm riskine karşı telle çevrilen ‘taş teras’a ziyaretçi akını
KARABÜK'ün Safranbolu ilçesi Sırçalı Kanyonu'nda yaklaşık 100 metre yükseklikte ...
Kayıp balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
ARTVİN'in Arhavi ilçesinde, kayıkla açıldığı denizde bir süre sonra kaybolan ...
 
Köpeklerin yaylada ölüme terk edilmesine tepkiler sürüyor
SİNOP'un Boyabat ilçesine bağlı Emirli Yaylası'nda ormanlık alana kimliği ...
İzmit Körfezi, flamingolarla renklendi
İZMİT Körfezi göç eden flamingoların mola yeri haline geldi.
Gaziantep'te askeri araç devrildi: 2 yaralı
GAZİANTEP'in Oğuzeli ilçesinde, askeri aracın kontrolden çıkarak, şarampole ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva