Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
13 Mart 2018 Salı - 08:40

'Dedikodu ile beni diskalifiye ettiler'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği 3. Altın Nota Beste Yarışması’nda Antalya’dan katılan bestekar Ayşe Atlı, 420 kişi arasından ilk 10’a girdikten birkaç gün sonra diskalifiye edildi.

 Dedikodu ile beni diskalifiye ettiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (Özel)

Ayşe Atlı, Türk Sanat Müziği'ni yeniden canlandırmak, gençlere sevdirmek ve yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen '3'üncü Altın Nota Beste Yarışması'na “Gönlümdeki Hasretim Senmişsin Meğer” isimli eserle katıldı. 400 kişiyi geride bırakarak büyük bir başarı elde eden Ayşe Atlı, ilk 10’a girmenin mutluluğunu yaşarken, Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan bir duyuruda şöyle denildi:

Bestekar Ayşe Atlı, bunun üzerine hemen belediyeye gittiğini ancak neden diskalifiye edildiğini tüm çabalarına rağmen öğrenemediğini belirterek Antalya Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava dilekçesini verdi. Hukuk süreci başlatan Atlı, dilekçesinde şunları yazdı:

“12.02.2018 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür Daire Başkanlığınca düzenlenen 3.Altın Nota Beste yarışmasında Tüm Türkiye’de çeşitli illerden gönderilen toplam 420 adet eser arasından kendime ait ‘Gönlümdeki Hasretim Senmişsin Meğer’ isimli eserim Büyükşehir Belediye Kültür Daire Başkanlığınca ve Proje Koordinatörü Jüri tarafından yapılan ölçme ve değerlendirme, bütün eserlerin kamera ile kayıt altına alınarak olası durumlara karşı tedbirleri alınması sonrasında ilk on eser belirlenmiş ve 10.03.2018 tarihinde ilk üç derecenin 1.gelen esere 4000, 2.ci ye 3.500, 3.cü ye 3000 ve 7 esere de mansiyon ödülü olarak 2000 TL. ödüllendirilmede bulunacağı açıklanmış ve yapılan bu açıklama Televizyon ve Gazetelerde yayınlanmıştır. 10.03.2018 tarihinde iddialı olduğum kendi eserimin ilk üç derecede yer alıp ödül alacağı ümidini taşımakta iken 20.02.2018 tarihinde Belediyenin Duyurular sayfasında ve daha sonra da tarafıma gönderilen bir yazı ile; ön eleme jürileri tarafından verilen kararın değiştirildiği ve ek bir karar alınarak yarışmadan diskalifiye edildiğim belirtilmiş olduğu ve benim yerime 11. sıradaki bir eserin ilk On eser arasına alınarak dahil edilmesi kararının oy birliği ile alındığı bildirilmiştir. Yapılan ilk değerlendirme ile hiç bir yerde emsali ve benzeri olmayan söz ve müziği tarafıma ait olan ve Antalya 4. noterliğince de tarafıma ait olduğu tescil edilmiş eserimin hangi sebep ve gerekçelerle bir araya gelmeyen jüri heyetinin olağandışı bir şekilde tekrar ek bir karar alıp diskalifiye edildiğim hususunun anlaşılabilir tarafı olmadığını söylemek isterim. “

YARIŞMA SONUÇLANDI KAZANAN BELLİ OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Altın Nota Beste Yarışması'nı, sözleri Mehmet Nuri Parmaksız'a, bestesi Mehmet Özkaya'ya ait Kelebek Ömrü (Sevdaya Alışkın Bu Gönüllerde Seni Bekler) adlı eser kazandı.

AKM'de gerçekleşen geceye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik ve çok sayıda sanatsever katıldı.

ADALETE GÜVENİYORUM

Ayşe Atlı, adalete güvendiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Hak yerini bulacaktır. Amacım, bu davayı kazanıp bir hakkın gerçek sahibine teslim edilmesidir. Sebepsiz gerekçelerle diskalifiye edilmek beni üzdü. Kime gittiysem, bana niçin diskalifiye edildiğinim gerekçesini söylemedi. Bu eserin söz ve müziğe bana aittir. Aksini ispat eden varsa, çıkar ortaya bunun kendine ait olduğunu gösteren bir belge sunar. Benim noterden aldığım ve bana ait olduğunu yazan belgem elimdedir. İsteyene bu belgeyi gönderirim. Türkiye genelinde yarışmaya katılan 420 eser arasından ilk 10’a giren tek Antalyalı bestekar bendim. Antalya’ya bir ödül getirememenin üzüntüsünü yaşıyorum.”

 

 
Otobüs TIR'a çarptı; 11 ölü, 21 yaralı
 
Bir Türk rektör neden Arap şeyhi gibi giyinir?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa bacalan 13 Mart 2018 Salı 17:02

Ayşe hanım mutlaka adalet yerini bulacaktır

Yorumu oyla      3      3  
Kemal yaşar sondoğaç 13 Mart 2018 Salı 11:10

Antalya büyükşehir jürisine:yaptığınız işi hakkıyla yapamıyorsanız bu işn daha iyi bilenler in yapmasın, Antalya halkının bir bireyi olarak talep ediyorum.verilen hakkın geri alınamıyacağını bildiğinizi sanıyorum.

Yorumu oyla      3      3  
Perihan Gençay 13 Mart 2018 Salı 11:08

AYŞECİM BU ELİM OLAY BENİ DERECESİZ ÜZDÜ.HERDAİM YANINDAYIM...EN AZINDAN BESTENİN SADECE SANA AİT OLDUĞUNA BEN BİZZAT ŞAHİDİM.BESTEYE BAŞLADIĞIN VE ÇALIŞTIĞIN O DÖNEMDE BEN HERDAİM YANINDAYDIM VE ZEVKLEDE DİNLİYORDUM..AMA ŞUNA İNAN İLAHİ ADALET ER YADA GEÇ YERİNİ BULACAKTIR.SENDE BU IŞIK BU YÜREK BU KALEM BU İLHAM OLDUĞU SÜRECE DAHA BİR ÇOK BESTELERE İMZA ATACAĞINA GÖNÜLDEM İNANIYORUM...SENİ SEVİYORUM SEVGİLER

Yorumu oyla      3      3  
Perihan Gençay 13 Mart 2018 Salı 10:59

Ayşecim yaşadığın bu talihsiz olay beni çok üzdü adaletin böylesi de ayrı bir konu kaldı ki bu yeni güfteni defalarca icra ettin ve buna hoca da şahittir tabi bende. Ama nasıl bir oyun içinde olduğunu da anlamış değilim bunu senin bestelediği ne önce Allah sonra biz şahidi canın sağolsun sen daha NİCE besteler yaparsın ilahi adalet elbet tecelli edecektir sen kalbimizde koromuzun her zaman veliiftiharı oldun seni seviyorum

Yorumu oyla      3      3  
Ayse yıldırım 13 Mart 2018 Salı 10:22

Ayseciim çok üzüldüm sende kendini fazla üzme konu yargıya intikal etmiş zaten doğrusu neyse o olur

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Akra Otel Kavşağı'nda can pazarı
Olay, Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi İsmet Gökşen Caddesi üzerinde ...
Büyükşehir cami halılarını yeniliyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Alanya merkez ve kırsalındaki 10 caminin ...
Antalyalı sanatçısı Erdal İçli'den kötü haber
Antalya sahnelerinin en uzun soluklu ve en iyi iş yapan sanatçılarından ...
 
Kumluca'da İstiklal Marşı'nın kabulü töreni
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ...
Türk bayrağını indirmeye çalışınca linç edilmek istendi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde gönderdeki Türk bayrağını indirmeye çalışan ...
Serik'te FETÖ operasyonunda 3 tutuklama
ANTALYA'nın Serik ilçesinde FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan ...
 
Zor yolu deneyince metrelerce yuvarlandı
ANTALYA'da, denize girmek için falezlerden inmeye çalışan Dursun Ali Gencer ...
Alanya'da kayak heyecanı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Akdağ Kayak Merkezi Projesi'nin hayata geçebilmesi ...
Boşanmak isteyen eşini öldürüp intihar etti
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Hasan Y. (53), boşanma aşamasında olduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva