Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
21 Ekim 2021 Perşembe - 09:39

'Demir yumruk'lu kadınlar Erzurum'da

2020 TOKYO Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda şampiyon olan Busenaz Sürmeneli'nin de aralarında bulunduğu Büyük Kadınlar Boks Milli Takımı, Erzurum'da kampa girdi. Sporda efsane olmak istediğini söyleyen Sürmeneli, "Beni gören herkesin gözleri doluyor" dedi.

 Demir yumruk lu kadınlar Erzurum da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyük Kadınlar Boks Milli Takımı, aralık ayında İstanbul'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na Erzurum'da hazırlanıyor. Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde milli takım antrenörü Cahit Süme ile günde çift antrenmanla çalışan 50 kiloda Rabia Topuz, 52 kiloda Hatice Akbaş, 54 kiloda Aycan Güldağı, 57 kiloda Tuğçenaz Sürmeneli, 63 kiloda Sema Çalışkan, 70 kiloda Busenaz Sürmeneli ve artı 81 kiloda Şennur Demir şampiyona için güç topluyor.

'İYİ SONUÇLAR ALMAYI HEDEFLİYORUZ'

Trabzon'dan sonra Erzurum kampını başlattıklarını belirten milli takım antrenörü Cahit Süme, motivasyon olarak iyi durumda olduklarını dile getirip, şunları söyledi: 

"Olimpiyat oyunlarından sonra bir geçiş dönemine girmek için düşüncelerimiz vardı ama tabi Dünya Boks Birliği'nin almış olduğu bir kararla Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası, aralık ayında İstanbul'a verildi. Biz de tabi 10 yılda belki de 20 yılda bir böyle bir şampiyona ülkemize verilebilir, düşüncesiyle bunu da bir fırsat bilerek, hem kendi ülkemizde de oynamanın heyecanını yaşayabilme açısından sporcularımızı tekrar kampa aldık. İstanbul'daki dünya şampiyonası için hazırlıklarımız yaklaşık 1 aydır başladı. İlk etap kampımızı Trabzon'da bir adaptasyon kampı şeklinde yaptık. Erzurum'da da ayın 31'ine kadar bir kamp dönemi geçireceğiz ardından Kazakistan'da yaklaşık 16-18 günlük bir kampa gireceğiz. Kazakistan boks milli takımı ile beraber bir ortak kampımız olacak. Daha sonrasında da Ordu'da 18-31 Kasım tarihleri arasında Kazakistan, İrlanda, belki Amerika da gelebilir bizimle beraber antrenman yapmak için. Dörtlü bir kamp düşünüyoruz ardından İstanbul'da Dünya Şampiyonası'na katılacağız. Gelinen süreçte yavaş yavaş sporcularımız fizik anlamında kendini buluyorlar. Kafa olarak da kendi inançları çok fazla, hızlı toparlanıyoruz. Bu kısa zaman zarfı içerisinde de en iyi duruma gelmeye çalışacağız ve İstanbul'daki Dünya Şampiyonası'ndan da takım olarak güçlü, iyi bir takım oluşturarak, iyi sonuçlar almayı hedefliyoruz."

'HEDEFİM EFSANE OLMAK'

Dünya şampiyonasında zirvedeki yerini korumak istediğini belirten Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli ise "İyi çalışıyoruz. İnşallah Dünya Şampiyonası'nda da bu takım güzel derecelerle ülkemizin bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşı'nı okutturacak. Güzel bir hazırlık dönemi düşünüyoruz. Olimpiyat şampiyonu olduktan sonra bana gururla bakan gözleri gördüm. Gerçekten insanlar bana bakınca gözleri doluyor. Çok güzel hissettiriyorlar bana sağ olsunlar. İnsanların bana olan güvenini boşa düşürmek istemiyorum. Şu anda dünyanın 1 numaralı seri başıyım. Biz iddialı olarak gidiyoruz ama çok iddialı konuşmaya gerek yok. Oraya gidince performansımızı en iyi şekilde sergileyip Türk halkına en güzel şekilde madalyamı hediye etmek istiyorum. Spordaki hedefim ise efsane olmaya yönelik. Neden Busenaz Sürmeneli, Halil Mutlu ve Naim Süleymanoğlu gibi olmasın ki? Olabilir. O kapasitemiz, teknik heyetin bana güveni var. İnşallah onların da güvenini boşa çıkarmam" diye konuştu.

MILLI TAKIM ANTRENORU CAHIT SUME (SOLDA), NEZARETINDE GUNDE CIFT ANTRENMAN YAPARAK CALIŞAN KADIN BOKSORLER, ARALIK AYINDA ISTANBUL'DA YAPILACAK OLAN DUNYA ŞAMPIYONASINA HAZIRLANIYOR.(FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ARALARINDA 2020 TOKYO OLIMPIYAT OYUNLARI'NDA 69 KILODA ŞAMPIYON OLAN BUSENAZ SURMENELI'NIN DE BULUNDUGU BUYUK KADINLAR BOKS MILLI TAKIMI ERZURUM'DA KAMPA GIRDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ARALARINDA 2020 TOKYO OLIMPIYAT OYUNLARI'NDA 69 KILODA ŞAMPIYON OLAN BUSENAZ SURMENELI'NIN (FOTOGRAFTAKI) DE BULUNDUGU BUYUK KADINLAR BOKS MILLI TAKIMI ERZURUM'DA KAMPA GIRDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ARALARINDA 2020 TOKYO OLIMPIYAT OYUNLARI'NDA 69 KILODA ŞAMPIYON OLAN BUSENAZ SURMENELI'NIN (SOLDAKI) DE BULUNDUGU BUYUK KADINLAR BOKS MILLI TAKIMI ERZURUM'DA KAMPA GIRDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)

 
Eşini 104 yerinden bıçaklayan sanığa 20 yıl hapis istemi
 
25 yıldır aynı bisikleti kullanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşini 104 yerinden bıçaklayan sanığa 20 yıl hapis istemi
İZMİR'in Buca ilçesinde, dini nikahlı yaşadığı Aysel Perkgün'ü (28) oğlunun ...
Kahve kutularına gizlenen 7,5 kilo esrarı 'Asil' buldu
İZMİR'in Buca ilçesinde, günlük kiralık eve yapılan ve narkotik köpeği ...
Düzce İl Sağlık Müdürü Yılmaz'dan mantar uyarısı
DÜZCE İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, doğada yetişen mantarların zehirli ...
 
Sürücüsünün fren yerine gaza bastığı otomobil bahçeye düştü
BEŞİKTAŞ'ta iddiaya göre sürücüsünün, fren yerine gaza basmasıyla kontrolden ...
Eski eşini işe giderken bacaklarından vurdu
ADANA'da Ayfer Y. (44), işe giderken eski eşi tarafından sokak ortasında ...
İstanbul'da fuhuş çetesine operasyon: 4 kişi tutuklandı
ŞİŞLİ ve Beşiktaş'ta günübirlik kiralanan evlerde tutulan ve bu evlerde ...
 
Hırsızlık için iş yerine girmeye çalışırken suçüstü yakalandı
ŞANLIURFA’nın Halfeti ilçesinde hırsızlık suçundan 10 farklı dosyası bulunan ...
Sahte içkiden ölüm şüphesi
KONYA'nın Akşehir ilçesinde Erkan Gençoğlu (47) evinde ölü bulundu. Evinde ...
Belediye daire başkanına rüşvetten 4 yıl 2 ay hapis cezası
SAMSUN Büyükşehir Belediyesi'nde Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak görev ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva