4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
24 Nisan 2011 Pazar - 10:14

'Dünya temassız karta geçecek'

Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, 2012 Londra Olimpiyatları’nın kredi kartı, banka kartı ve temassız kart alanında bir dönüm noktası olacağını söyledi.

 Dünya temassız karta geçecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, 2012 Londra Olimpiyatları’nın kredi kartı, banka kartı ve temassız kart alanında bir dönüm noktası olacağını belirterek, “Dünya artık nakitsiz ve temassız bir çağa doğru hızla ilerliyor. Plastik kartlardan mobil çözümlere geçiş hızlanıyor. Ceplerimizdeki plastik kredi kartları, banka kartları da dolayısıyla cüzdanlarımızda temassız teknoloji sayesinde artık gereksiz hale gelecek. Visa’nın öncülük ettiği kartlı ödeme sistemlerinde bir zamanlar hayal bile edilemeyecek yenilikler yaşanıyor. Yeni yüzyıl temassız bir dünya olacak. Bu süreçten geri dönüş yok. Temassız teknoloji sayesinde nakitle temasımız sona ererken, hayatla daha fazla temas fırsatı doğacak” dedi.
Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman ANKA’ya yaptığı değerlendirmede temassız dünyada özellikle cep telefonlarının bir ödeme aracı ve banka kartı işleviyle günlük hayat içindeki öneminin artacağını belirterek, “Mobil çözümleri artık tüketici de talep ediyor. Cep telefonlarına ödeme aracı fonksiyonu yükleme konusunda bankalar da aktif bir süreçte bulunuyor. Aynı durum GSM operatörleri için de geçerli. Yani çok taraflı bir mobil çözüm arayışı gündemde. İhtiyaçların karşılanmasında teknoloji de önemli bir olgunluğa ulaştı. Nakitin egemen olduğu dünyadan mobil çözümlerin egemen olacağı bir dünyaya geçişin önünde hiçbir engel kalmadı” diye konuştu.

-“GÖNLÜMÜZDEN TEMASSIZ SAYISININ 10 MİLYONA ÇIKMASI GEÇİYOR”-

Türkiye’de temassız kart okuyucu sayısının 46 binler seviyesinde olduğunu ve hedeflerinin yakın bir gelecekte milyonlu rakamlara ulaşmak olduğunu belirten Ülman, “İki bankamızla Visa olarak cep telefonu konusunda projelerimiz tamamlandı, müşteriye sunulmasına haftalar kaldı. Temassız teknoloji GSM operatörleriyle işbirliği içinde cep telefonlarına aktarıldığında Türkiye’de temassız kart sayısının da 10 milyonlu rakamlara çıkacağını gönlümüzden geçiriyoruz” dedi. Türkiye'de bankalarla temassız kartlar konusunda var olan ilişkilerin hızlı bir gelişme sürecinde olduğunu belirten Ülman, “Bugün, Türkiye’de 11 üye bankamız Visa payWave kartlarını 20 farklı temassız programı ile müşterilerine sunmaktalar. Üç bankamız ile de projelerimiz devam ediyor. Olimpiyatlar yaklaştıkça bu işbirliklerinin ve yeni projelerin daha da artacağını düşünüyoruz” görüşünü ifade etti.

-“TÜRKİYE PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ OLARAK HER TÜRLÜ YENİLİĞİN MERKEZİ”-

Türkiye’nin kredi kartları pazar büyüklüğü olarak Avrupa’da çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Ülman, “Türkiye kart adedinde Avrupa’da İngiltere’nin ardından ikinci sırada bulunuyor. Kredi kullanım cirosunda ise Türkiye dördüncü sırada. Ancak teknolojide Türkiye birçok ülkenin çok ilerisinde. Daha da önemlisi, hem temassız teknoloji hem de chip&pin alanında çok güçlü bir altyapı var. Bankalarımız da çok gelişmiş altyapılara sahip. Bu nedenle her türlü yeni ürün ve hizmete pazar çok çabuk adapte olabiliyor. Eskiden Avrupa’dan biz pilot uygulama isterdik. Şimdi onlar her türlü yeniliği öncelikle Türkiye’de denemek istiyorlar. Pazarın olgunluk düzeyi açısından bu çok önemli bir nokta” değerlendirmesinde bulundu.

-2,1 MİLYON ADET VISA TEMASSIZ VAR-

Türkiye’de dahil Visa Europe bölgesi kredi kartı sayıları hakkında bilgi veren Ülman, Avrupa’da Visa markalı 427 milyon banka kartı, kredi kartı ve ticari kart bulunduğunu söyledi. Ülman Mart 2011 sonu itibariyle Türkiye’de 27,8 milyon Visa kredi kartı, 45,9 milyon adet Visa banka kartı(Visa Electron) bulunduğunu, Visa temassız kart (Visa PayWave) sayısının ise 2,1 milyon adete ulaştığını belirtti. Mart 2011 verilerine göre Avrupa’daki Visa markalı temassız kart adedinin 18.6 milyon olduğunu, Mart 2011 itibariyle, Türkiye’de toplam 4 milyon adet temassız kart bulunduğunu ve bunların 2,1 milyonunun Visa markalı temassız kartlardan oluştuğunu ifade etti.

-TEMASSIZ KARTLARLA 12 AYDA 2,7 MİLYON İŞLEM-


“Temassız kartların Türkiye'de yaygınlığını sağlama açısından 2012 Olimpiyatları özel bir önem taşıyor mu” şeklindeki soruya Ülman şu yanıtı verdi:
“Bugün Türkiye, Visa Europe pazarları içerisinde temassız kartlarla yapılan alışveriş işlem adetlerinde birinci sırada yer alıyor. Türkiye’de Visa markalı temassız kartlar ile Mart 2011 sonu itibariyle geçtiğimiz 12 aylık dönemde gerçekleşen toplam alışveriş işlem adedi 2,7 milyon oldu. Sadece Mart ayında ise temassız kartlarla 349 bin alışveriş işlemi gerçekleşti. Türkiye’nin temassız kartları sevdiğini ve tüketicilerimizin diğer pazarlara kıyasla oldukça yoğun kullandığını söyleyebilirim. Olimpiyatlar ise Visa için ödeme altyapısının en son teknolojiyle hayata geçirildiği bir zemin olacak. Bu süreçte olimpiyat seyircileri Visa markalı tüm kartlarını ( kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart, temassız kart) kullanma ve Visa temassız mobil ödeme çözümlerini deneyimleme olanağı bulacaklar.Olimpiyatlara katılan Türk izleyicilerimiz de bu teknolojileri hızlı ve heyecanlı bir süreçte kullanmış olacaklar.”

-“OLİMPİYATLAR VISA’NIN YENİLİKLERİNİ TANITMAK İÇİN EN İDEAL FIRSAT”-


Visa’nın 2012 Olimpiyatları sponsorluğunu değerlendiren Ülman, “Öncelikle belirtmek isterim ki Visa Europe olarak çeyrek yüzyıldır devam ettiğimiz olimpiyat sponsorluğu ile asıl amacımız Visa’nın hacmini arttırmak değil, dünyanın en büyük ve en prestijli spor olayına destek sağlamaktır” dedi. Visa’nın 25 yıldır Olimpiyat Oyunlarının, yaklaşık 10 yıldır da Paralimpik Olimpiyatlarının sponsoru olduğunu kaydeden Ülman, “Olimpiyat oyunları dünyanın en önemli spor etkinliği olarak, Visa markasını ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtmamızı, ürünlerimizin tercih edilmesini sağlıyor. Temassız kartlar, mobil ödeme ve ön ödemeli kartlar dahil, olimpiyatlar bize yenilikçi ürünlerimizi sergileme imkanı sunuyor. Ayrıca üyelerimiz, kart sahipleri ve üye işyerlerine somut değerler sunuyor. 2012 Londra Olimpiyatları bizim için ayrı bir öneme sahip. 2012 Olimpiyatları, genel merkezimizin bulunduğu Londra’da gerçekleşiyor. Visa Europe olarak, dünyanın en önemli spor etkinliğine Londra’da ev sahipliği yapacağımız için ayrı bir heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

-“OLİMPİYATLARA GİTMEK İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT VAR”-

Visa Europe olarak, 2012 Olimpiyatlarına Türk vatandaşlarının da yaygın bir ilgi göstermesini beklediklerini ve bu konuda kampanyalar da planladıklarını ifade eden Ülman, “Eğer Olimpiyatlara gitmek için bir fırsat bekleniyorsa, bence 2012 Londra en uygun fırsat. Bir kere çok uygun bir mevsimde gerçekleşiyor. Saat farkı yok denecek kadar az. Londra Türkiye için ulaşılabilecek kadar yakın. Londra turistik ziyaret için de en çok talep edilen bir dünya şehri. Şimdi bu özelliğine Olimpiyat şehri özelliği de ekleniyor. Ayrıca Visa temassız kartlar sayesinde hayat daha kolay olacak. Vatandaşlarımız Londra’ya gitsinler ve orada hem Olimpiyatların heyecanını yaşasınlar hem de Visa ödeme araçlarıyla temassız dünyanın yeniliklerinden yararlansınlar. Visa kullanıcılarına Olimpiyatlara yönelik yeni kampanyalarımız da olacak” dedi.

-“TEMASSIZ KART SAYESİNDE HERKESE YILDA BİR GÜN HEDİYE EDİYORUZ”-

Temassız ödemelerin, 35 TL’nin altındaki işlemler için kartın POS terminali ile fiziksel temasını ortadan kaldırarak tüketicilere temassız özellikli bir kartı, anahtarlığı veya mobil cihazı, temassız ödeme terminaline sadece ‘yaklaştırarak’ alışverişlerini tamamlayabilme fırsatı verdiğini belirten Ülman, şöyle dedi:
“Temassız kartlı bir dünyada tüketicilerimiz temassız kartlarını kullanarak yarım saniyenin altında bir sürede binecekleri toplu taşıma araçları ödemelerini gerçekleştirip, yine aynı sürede uzun kuyruklarda beklemeden ve bozuk para sıkıntısı çekmeden sabah kahvelerini ve gazetelerini satın alıp sabah işlerine gidebilir, akşam eve dönerken ödeme noktasında vakit kaybetmeden hızlıca ve Visa güvencesiyle süpermarket alışverişini yapabilir. Yemekten sonra, desteklediği takımın maçını izlemeye stadyuma gittiğinde bozuk para sıkıntısı ve kuyrukta bekleme sıkıntısı çekmeden, maçın en önemli dakikalarını bozuk para aramakla geçirmeden mekândaki tüm ihtiyaçlarını hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilir.24 saat bana yetmiyor diyen tüketicilerimize gün içinde fazladan saat değil, aslında yıl içerisinde fazladan gün hediye ediyoruz.

ANKA

 
Şimşek'in Antep'te eli boş
 
Ring kızı soyundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KONYA'DA, ''SEVGİLİ TEKİRDAĞLILAR''
İki yıl önce Tekirdağ Valiliği görevinden Konya Valiliği görevine atanan ...
Turkcell’den yüzde 40 indirim
Turkcell, yurtdışında konuşma tarife ücretlerinde yüzde 40, internet tarife ...
İki şehit verdik
Hakkari’nin iki ilçesinde meydana gelen iki olayda iki asker şehit verdik. ...
 
Makyajsız yakalandı
Alışverişte makyajsız yakalanan ünlü manken panik oldu.
Dekolteli kadınlar yakalandı
Kuyumcuda göğüs dekolteleri dikkat dağıtarak yapılan hırsızlıkta 2 kadın da yakalandı.
Elektrikli bisikleti olanlar dikkat
ELEKTRİKLİ bisiklet kullanıcılarının son günlerde trafik kazalarına karışma ...
 
Hakkari'yi sel vurdu
Hakkari'de öğlen saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz ...
Adana'da deprem
Adana'nın Kozan İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Uzay uzmanı ilanına ilginç yorumlar
TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nün personel alımı ilanında ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva