GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
14 Şubat 2013 Perşembe - 10:20

'Elin parasıyla caka satıyor'

Aksu'nun bağımsız belediye başkanı İsa Yıldırım, AKP'den başkan seçildiği dönem Mardan Otel'e yaptırdığı belediye binasını, hastane yapılması için devretmeye hazır olduğunu söyledi. Siyasi kulislerde bu; 'Başkan elin parasıyla caka satıyor. Seçim yaklaştı seçmene şirin görünmeye çalışıyor' diye yorumlandı. İşte, DHA'nın belediye binasının devrini de içeren o haberi:

 Elin parasıyla caka satıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKSU Belediyesi'nin bağımsız belediye başkanı İsa Yıldırım, ilçesinde CHP ve AK Parti'nin ilgisizliği nedeniyle hem büyükşehir, hem de hükümet olmak zorunda bırakıldıklarını belirterek, “Hizmetleri yapabilmek için bölgedeki otelcileri dilenci gibi dolaşıp yalvardık. Mardan Otel'in sahibi Telman İsmailov'a gittik, 'Babasın, bize bir belediye binası yap' dedik, yaptı. Yardım eden, okul yaptıran işadamlarımız gitti bir de Organize Şube'de ifade verdi. 'Yeter artık bizi savcıyla muhatap etme' dediler. Haklılar" diye konuştu.

 

Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Aksu Anadolu Et Lokantası'nda düzenlenen öğle yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Yıldırım, Aksu'nun Antalya'nın en zor bölgesi olduğunu söyledi. Antalya'nın merkezi ilçeleri içinde Aksu'nun köy görüntüsü içine hapsolduğunu belirten Başkan Yıldırım, çok işler başarmak için bir yarış içinde olduklarını, fakat karşılarında engeller ve problemler olduğunu söyledi.

 

Çalkaya, Yurtpınar, Aksu ve Pınarlı beldelerinin birleşmesiyle kurulan Aksu'da en önemli problemin yöre halkı arasındaki beldecilik ve belediye personeli arasındaki tertipçilik olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yıldırım, “Çok şükür bunları bitirdik. Aksulu olma bilincinin yayılmasını sağladık" dedi.

 

Başkan Yıldırım, içerde tertipçilik ve beldecilikle uğraştığını dile getirirken dışarıda Büyükşehir Belediyesi ve hükümetin ilgisizliğiyle baş başa olduklarını savundu. Aksu Belediyesi'nin bu durumunu 'Kimsesiz, yalnız, elinden tutulmayan bir Aksu' sözleriyle anlatan Başkan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk sahasındaki yollarda asfaltı dahi kendilerinin dökmek zorunda bırakıldıklarını savundu.

 

Aksu Belediyesi'nin baş başa bırakıldığı yalnızlık nedeniyle hem Büyükşehir Belediyesi hem de hükümet olmak zorunda kaldığını kaydeden Başkan Yıldırım, görev süresi içinde 3 okul, 3 cami yaptıklarını, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün inşaatını bitirmek üzere olduklarını, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Aksu Kaymakamlığı için de belediye arsalarından yer tahsisini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Tüm bu hizmetleri yapabilmek için bölgedeki otelcileri dilenci gibi dolaşıp yalvardıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, şunları söyledi:

'BABASIN, BİZE BİR BELEDİYE BİNASI YAP'

“Mardan Otel'in sahibi Telman İsmailov'a gittik, 'Babasın, bize bir belediye binası yap' dedik, yaptı. Ama artık onlar da 'Yeter' dedi. Yardım eden, okul yaptıran işadamlarımız gitti bir de Organize Şube'de ifade verdi. 'Yeter artık bizi savcıyla muhatap etme' dediler. Haklılar. Şimdi bir sorunumuz kaldı, hastane. Biz mevcut kullandığımız belediye binasını ve arsasını hastane yeri olarak devretmek ya da tahsis etmek için Sağlık Bakanlığı'na başvurduk. Olumlu ya da olumsuz bir cevap yok. Olumsuz bir cevap gelecek diye endişeleniyoruz. Çünkü bu teklifimiz kabul edilmezse Aksu'ya daha uzun yıllar hastane yapılmaz."

Aksu Belediye Başkanı Yıldırım, bir soru üzerine, partisi MHP'den istifa edip bağımsız kaldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarına katılmamasının bilinçli bir tercih olduğunu söyledi. Meclisin çok hassas bir dengede bulunduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan yana olmazsak devam eden imar işlerimiz var, onlar duracak ya da gecikecek. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'den yana olmazsak hükümetle işler duracak. Kısaca benim Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bulunmam Aksu'ya zarar vereceği için meclis toplantılarına katılmıyorum" diye konuştu.

 

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 

 
Bayat ekmek deyip geçmeyin
 
Kadınlarda intihar riski erkeklerden daha fazla
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan: Baykal'ı neden çektim?
CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, dün partisinin ...
Baykal; Uyanık olmalıyız
CHP eski Genel Başkanı - Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kapalı grup ...
AKP'de kırmızı plaka çatlağı
Geçen ay yapılan kabine değişikliği ile 2 Ordulu bakanın kırmızı plakaya ...
 
Antalya'da 'Özerk Kürdistan' sloganları
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Antalya'da,"Dümdüz bir yolumuz ...
Gürsel Tekin; Gün, birbirimizle didişme, yarışma günü değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Antalya ziyaretlerini sürdürdü. ...
Köse'den ziyaretler
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse ve yönetim kurulu üyeleri ...
 
Gürsel Tekin Antalya'da
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iki günlük program için Antalya'ya ...
Artık oyların yarısı AKP'nin değil
AREA araştırma şirketinin Ocak ayı içerisinde yaptığı ‘Siyasi Durum Araştırması’ ...
Antalya MHP'de deprem
MHP Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi 10 kişi görevlerinden istifa etti. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva