Horoz dövüşü baskını
Horoz dövüşü baskını
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
27 Mart 2022 Pazar - 08:59

'Erken Seçim' tartışmalarını hızlandıracak gelişme

YSK’nın ihtiyacı nedeniyle 60 gün teslim şartıyla seçim malzemeleri ihalesine çıkılması, iktidarın “Erken seçim yok” söylemine karşın, Ankara kulislerinde “Baskın seçim hazırlığı mı?” sorusunu gündeme getirdi.

 Erken Seçim  tartışmalarını hızlandıracak gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) “ihtiyacı” doğrultusunda 23 Mart’ta iki farklı ihaleye çıktı.

İhalelerde seçim malzemelerinin yer alması, “erken seçim” tartışmalarını yeniden akıllara getirdi. İlk ihale, yalnızca oy verme kabininden oluştu. Buna göre, 50 bini engelliler için olmak üzere toplam 250 bin oluklu mukavva oy verme kabini alınacak.

EKSİKLER TAMAMLANIYOR

İkinci ihale ise “kırtasiye malzemesi” adıyla yayımlandı. 12 kalemden oluşan ihaleye göre, 250 bin adet ıstampa süngeri ve 500 bin şişe ıstampa mürekkebi, 500 bin adet mühür kartuşu, 500 bin çubuk mühür mumu, 35 bin yumak kendir ip alınacak. Kendir ip, oy sayımı sonrasında oyların doldurulduğu çuvalların kapatılması, mühür mumu ise bu çuvalların mühürlenmesinde kullanılıyor. Istampa sünger ve mürekkebi için teslim süresi 60, mühür kartuşu için 90 ve mühür mumu ile kendir ip için 180 gün teslim süresi belirlendi.

2018 YILIYLA BENZERLİK

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, bunların yanı sıra 8 bin rulo ambalaj bandı, 250 bin rulo selefon bant, 60 bin kutu ataş, 4 bin kutu toplu iğne, 1 milyon adet büyük dosya zarfı, 80 bin tüp sentetik yapıştırıcı ve 1 milyon adet mavi tükenmez kalem alınacak. Bu ürünlerin teslim süresi ise en fazla 60 gün olacak. İhale, 8 Nisan’da yapılacak.

İhalelerin, iktidarın “erken seçim yok” açıklamalarının ardından gelmesi ise dikkat çekti. Malzemelerin büyük çoğunluğunun 60 günde teslim edilmesinin istenmesi, Ankara kulislerinde “Baskın seçim hazırlığı mı?” sorusunu gündeme getirdi. 

YSK, 2018’de de seçimden yalnızca birkaç ay önce sadece mühür mumu için ihaleye çıkmıştı.

SEÇİM YATIRIMLARI MI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle son dönemde açılış ve katıldığı tören sayısını artırdı. Yalnızca mart ayında 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nün ve Tokat Yeni Havalimanı’nın açılışını yapan, Giresun’da toplu açılış törenine katılan Erdoğan, partisinin il başkanlıklarının danışma toplantılarında konuştu. Erdoğan’ın, AKP’de eskiden görev alan isimler ile bir araya gelmesi dikkat çekti. Öğretmenlik Meslek Yasası, sağlıkta şiddet yasası, kadına yönelik şiddetle mücadele yasası, 3600 ek gösterge gibi tartışmalı konularda da adım atılması, seçim yatırımı olarak değerlendirilirken, Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Anlamlı bulmuyorum” dediği asgari ücrete yıl ortasında zam yapılması konusunda “Böyle bir değerlendirme gerektiğinde vatandaşımızdan, işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler:
 
Off-Road Şampiyonası Kepez'de başladı
 
Yurtlarda uyuz vakaları arttı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 27 Mart 2022 Pazar 09:45

Erken seçim erken seçim diyenler de erken seçim olmayacağını biliyorlar.Sadece gündemi sıcak ve örgütlerini diri tutmak için siyaseten söylüyorlar.Zaten şurada normal genel seçimlere 15 ay gibi bir zaman kalmış,YSK'nun önümüzdeki seçimde lazım olacak malzemeleri şimdiden temin etmek üzere yaptığı bir ihale.Zaten seçim kanunu ile ilgili bazı maddeler bu hafta meclisten çıkacağına göre ve resmi gazetede yayınlandıktan 1 yıl sonra yürürlüğe gireceğine göre demek ki 2023 Nisan'ına kadar bir seçimden söz edilemez.Peki geriye kalıyor 3 ay,o sürede öne çekseler ve seçim olsa bu erken seçim mi olacak.Zaten ortalık toz duman ,hayat pahalılığı deseniz almış başını gidiyor,bütün şartlar iktidarın aleyhine iken neden seçim yapsın,son ana kadar süresini kullanmak ister.Ayrıca ekonomik yönden yakılmış yıkılmış tam bir enkazı da gelecek olanın kucağına atarak giderse,işte o zaman gelen için yandı keten helva.Açık kaynaklarda yazılıp çiziliyor,hazine deseniz boşalmış,sürekli borçlanarak çarkın döndüğü söyleniyor.Hemde Dünya'nın en büyük faiziyle devamlı alınan bu borç kar topu gibi büyüyeceğine göre hepimizin işi zor,yıllarca ödemekle günlerimiz geçecek.Rahmetli Barış Manço ne diyordu,bir gün olur hesabı öder,sarı çizmeli 'Mehmet Ağa'burada Mehmet Ağa herhalde 84 milyon olacak gibi.Herhalde başka ülkelerden birileri gelip ödemeyecek,'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' dediğiniz sistem işte bu,sandıktan seçmen çıkardığına göre,kusura bakılmasın ama bunu sen istemiş oluyorsun,şimdi yok elektrik,doğalgaz,et süt,ekmek sebze,temel gıda maddeleri,mazot,kısacası her şey çok pahalandı,4253 TL olan asgari ücretle geçinemiyorum diyenler,emekliler,memurlar,çiftçiler,bilumum oy verenler,bu durumu sizler yarattığınıza göre,yerden göğe kadar hakettiniz.Söylenenlere kulak tıkadınız hatta dalga geçtiniz,ne diyorlardı verin oyları değişsin sistem uçacaksınız,gerçekten uçtunuz ama nereye doğru aşağı doğru.Aslında yerede çakıldınız ve ağzınız yüzünüz kan veran içinde ancak artık silecek kimse yok.Bu arada bütün milleti de ekonomik yönden aynı duruma düşürdünüz,artık bu saat den sonra davul zurna oynasanız yeridir.Biliyorsunuz dolar 18 den 14'e düştü diye göbek atıyordunuz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tütüncü, Kızılcahamam'da Kepez’i anlattı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kızılcahamam’da gerçekleştirilen ...
Yeni teklif CHP'nin seçime girmesini engellemek için mi verildi?
Ak parti ve MHP tarafından yeni Seçim Yasası teklifi ile ilgili bir değerlendirme ...
Değişen seçim sisteminden CHP büyük zarar görecek
AREA Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Karan, Cumhur İttifakı'nın yeni ...
 
Seçimde baraj yüzde 7 olsun teklifi
AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, seçim barajının düşürülmesini de içeren ...
Antalya HDP'de yönetim belli oldu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya 4. Olağan Kongresi, Kepez ilçesinde ...
Belediye başkanı vatandaşın yakasına yapıştı
TRABZON'un Köprübaşı ilçesinde heyelanda, temelinin oturduğu zeminin yarısı ...
 
Akseki'de 10 kişi MHP'den İyi Parti'ye geçti
Akseki ilçesinde MHP’den istifa eden on kişi, İyi Parti’ye katıldı. Yeni ...
Deva Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı oldu
DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Muratpaşa İlçe Başkanlığı görevine, ...
MHP belediye başkanlarını Antalya'da topluyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li belediye başkanlarını Antalya'da kampa alacak.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva