Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
17 Aralık 2019 Salı - 15:24

'Estetik cerrahiyi, plastik cerrahlar yapmalı'

TÜRK Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan, Antalya'da Songül Uzunoğlu'nun yaptırdığı dolgu nedeniyle dudağında doku kaybı oluştuğunu belirterek, estetik cerrahi operasyonların, plastik cerrahi uzmanlarınca yapılması gerektiğini söyledi.

 Estetik cerrahiyi, plastik cerrahlar yapmalı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Prof. Dr. Sühan Ayhan, Antalya'da aşçılık yapan 3 çocuk annesi Songül Uzunoğlu'nun alt dudağını kaybettiği estetik cerrahi operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Cerrahi estetik işlemleri plastik cerrahi uzmanlarının, dolgu, botoks, mezoterapi gibi cerrahi olmayan operasyonları ise dermatoloji uzmanı veya plastik cerrahi uzmanlarının yapmaya yetkili olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ayhan, "Özellikle yağ dolgusu işlemleri çok yanlış anlaşılıyor. Bu cerrahi operasyon gerektirir. Hastane ortamında ve plastik cerrahlar tarafından yapılması şarttır" dedi.

Songül Uzunoğlu'na yağ enjeksiyonu yapılması sonrasında dudak dokusu kaybı yaşadığı belirten Prof. Dr. Ayhan, "Güzellik merkezi, güzellik salonu veya kuaförlerde tıbbi işlem yapılamaz. Bu alanlarda hekim çalışamaz ve tıbbi enjeksiyon işlemleri yapamaz. Her tıbbi işlemin yan etki ve komplikasyon ihtimali vardır. Estetik amaçlı bile olsa yapılan işlemlerin ruhsatlı kliniklerde ve bu konuda eğitim almış hekimler tarafından hayata geçirilmesi son derece önemlidir" diye konuştu.

Prof. Dr. Sühan Ayhan, "Daha güzel görünmek için tıbbın ve estetik endüstrisinin olanaklarından yararlanmak günümüzde kişisel bakımın bir parçası olarak kabul görüyor. Bu amaçla cerrahi ve cerrahi olmayan birçok uygulama var. Bu alan çok sayıda insanın çalıştığı, birçok branştan hekimin yer aldığı büyük bir ekonomi haline geldi. Ülkemiz dünyada bu alanda en çok işlem yapılan ilk 10 ülke arasında. Hem kendi ülkemizden hem de yurtdışından güzelleşmek, gençliğini korumak için birçok kişi bu uygulamaları yaptırıyor. Ne yazık ki bu alanda yeterli eğitim almamış, uzmanlığı olmayan doktorlar ve hatta hekim olmayan kişilerin uygulamaları geri dönülmez istenmeyen sonuçlara da yol açabiliyor" dedi.

TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE UYARISI

Prof. Dr. Sühan Ayhan, kişinin yüzünde, vücudunda kendisini rahatsız eden bölgelerle ilgili şikayetleri için cerrahi ya da cerrahi olmayan estetik uygulamalarla çözümler bulabileceğini belirtti. Prof. Dr. Ayhan, "Bu konuda şikayetlerinizi ve ne istediğinizi net olarak belirleyin ama tedavinizin seçimini sosyal medya ve internet araştırmalarından kendiniz yapmaya çalışmayın. Buna hekiminizle birlikte karar verin. Genel anestezi alarak yapılan işlemlerin hepsi ve yağ dolgularının tam teşekküllü hastane ortamında yapılması şart. Aksi bir teklifle gelinirse bu riski almayın ve işlemi yaptırmayın" diye konuştu.

'HEKİMİN DİPLOMASINI KONTROL EDİN'

Estetik operasyonu yaptıracak hastanın işlem öncesi verilen formları dikkatle incelemesini tavsiye eden Prof. Dr. Sühan Ayhan, şöyle dedi:

"Hangi işlemin ne tür riskler taşıdığını, ne kadar kalıcı olabileceğini doktorunuza sormaktan çekinmeyin. Tüm işlemlerin küçük de olsa komplikasyon riski taşıdığını bilerek ve kabul ederek bu işlemleri yaptırın. Estetik cerrahi işlemler için hekim seçerken hekimin diplomasını kontrol edin. Çünkü, tıp mesleğinin kurallarını belirleyen 1219 sayılı temel kanuna göre, hekimlik yapabilmek için tıp fakültesi mezunu olmak ve bir alanda uzman olduğunu ilan edebilmek için yasada adı ve eğitim süresi belirtilen uzmanlık dallarında, uzmanlık diplomasına sahip olmak gerekir. 1219 Sayılı Yasada uzmanlık dallarının yetkinlik alanları gözetilerek uzmanlık dalı isimleri belirlenmiştir. Bu tür operasyonları yapacak uzmanlık dalı da 'plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi'dir."

UZMANLIK ALANI UYARISI

Hekimlere uzmanlık alanları dışına çıkmamaları uyarısında da bulunan Prof. Dr. Ayhan, "Hekimler uzmanlık alanlarında derinleşerek, yetkinlik sınırları içinde kalarak, topluma güvenli ve nitelikli sağlık hizmeti vermelidir. Temel etik yaklaşım da budur" diye konuştu.

TURK PLASTIK, REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI DERNEGI BASKANI PROF. DR. SUHAN AYHAN, ANTALYA'DA ASCILIK YAPAN 3 COCUK ANNESI SONGUL UZUNOGLU'NUN ALT DUDAGINI KAYSETTIGI ESTETIK CERRAHI OPERASYONUNA ILISKIN ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURK PLASTIK, REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI DERNEGI BASKANI PROF. DR. SUHAN AYHAN, ANTALYA'DA ASCILIK YAPAN 3 COCUK ANNESI SONGUL UZUNOGLU'NUN ALT DUDAGINI KAYSETTIGI ESTETIK CERRAHI OPERASYONUNA ILISKIN ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, DAHA GUZEL GORUNMEK ICIN YUZUNE ESTETIK, ALT DUDAGINA DOLGU YAPTIRAN SONGUL UZUNOGLU (41), 4 OPERASYON SONRASINDA TANINMAZ HALE GELDI. ALT DUDAGINI KAYBEDEN, AGIZ ICI DOKULARINDA CURUME MEYDANA GELEN UZUNOGLU, DOKTORLARININ HATALI UYGULAMA YAPTIGI IDDIASIYLA SAGLIK BAKANLIGI'NA SIKAYETCI OLDU, SUC DUYURUSUNDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURK PLASTIK, REKONSTRUKTIF VE ESTETIK CERRAHI DERNEGI BASKANI PROF. DR. SUHAN AYHAN, ANTALYA'DA ASCILIK YAPAN 3 COCUK ANNESI SONGUL UZUNOGLU'NUN ALT DUDAGINI KAYSETTIGI ESTETIK CERRAHI OPERASYONUNA ILISKIN ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yılmaz KILIÇKAYA/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Takla atan otomobil direği yıktı
 
Kumluca'da okul kantinlerine denetim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerli ve milli 'kırışıklık önleyici madde' üretildi
ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyopatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ...
Prof. Dr. Melikoğlu: Soluk borusu tıkanmasında acil müdahale çok önemli
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ...
Mesanesinden 130 gramlık taş çıkarıldı
TRABZON'un Of ilçesinde yaşayan İsmail Ulusoy'un (74) mesanesinden ameliyatla ...
 
Göbek fıtığı şüphesiyle hastaneye gitti, siroz çıktı
ANTALYA'da 2 yıldır karaciğer nakli bekleyen Süleyman Yalçın (44), kadavradan ...
Cerrahlar böbrek nakil operasyonlarını canlı yayında izledi
AKDENİZ Ünivertesitesi (AÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi, Türkiye Organ ...
Duran kalbi 'diriltip' hastada kullanmak mümkün
ABD'de geçtiğimiz hafta, Duke Üniversitesi’nden doktorlar, kalbi durduğu ...
 
'Akdeniz Organ Nakli Günleri' başlıyor
AKDENİZ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları ...
Böbrek nakli bekleyen 3 kardeşten, 'Bağışçı olun' çağrısı
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi ...
73 yaşındaki anne, böbreğiyle kızına can verdi
BURDUR'un Gölhisar ilçesinde böbrek yetmezliği nedeniyle 7 ay diyaliz ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva