Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
24 Mart 2020 Salı - 16:30

'Evde tıraş yasak kapsamında, ruhsat iptal edilebilir'

ANTALYA'da koronavirüs önlemleri kapsamında geçici olarak kapatılan berberlerden bazıları evde tıraş yapmaya başladı. Bunun üzerine harekete geçen Berberler Odası, evde tıraşın da yasak kapsamına girdiğini belirterek, ‘ruhsatınız iptal olabilir’ uyarısı yaptı.

 Evde tıraş yasak kapsamında, ruhsat iptal edilebilir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da koronavirüs önlemleri nedeniyle iş yerleri kapalı olan bazı berberlerin, sosyal medya ya da telefon aracılığıyla bağlantı kurduğu müşterilerinin evlerine giderek tıraş yapması Antalya Berberler Odası'nı harekete geçirdi. Yakın temasın yoğun olduğu gerekçesiyle berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapandığı ilk günlerde berberlerin sosyal medyadan yaptığı 'evlerde tıraş yapılır' gibi paylaşımları fark eden Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, üyelerine SMS aracılığıyla yasağı hatırlattı ve cezaları hakkında bilgilendirdi. Evde ve dışarıda tıraş yapıp, sosyal medyadan paylaşan 3 berberi tespit eden Uzun, bu kişiler hakkında da ilgili kurumlara gerekli şikayeti yaptı. Antalya Berberler Odası'nın bin 453 üyeye gönderdiği uyarı mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Evlere, hastanelere, iş yerlerine tıraşa kesinlikle gitmeyiniz. Bu konuda sosyal medyada reklam yapmayınız. Dükkanlarınızı da kesinlikle açmayınız. Bu kurallara uymayanlara 3 bin 150 lira ceza uygulanmaktadır. Polis ve zabıtalar ruhsat iptali yapmaktadır. Açan olursa 112 ve 155'e ihbar edebilirisiniz."

'EVDE TIRAŞ ETMEK DE YASAK'

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, cumartesi günü 18.00 itibariyle koronavirüs önlemleri kapsamında berber, kuaför ve güzellik salonlarında hizmetin yasaklandığını hatırlattı. Bu süreç sonrası iş yerlerini kapatan esnafın ikinci karara kadar sağlıkları için evinde kalmaları çağrısı yapan Uzun, şunları söyledi:

"Esnafımız kendisinin ve müşterisinin sağlığı için iş yerini kapatmalı. Bazı berberlerin sosyal medyadan evde ya da başka yerde tıraş yapabileceği yönünde paylaşımını fark ettik. Bununla ilgili de önlem aldık. Sosyal medyadan bu paylaşımı yapan arkadaşlarımızı hemen uyardık. Bu paylaşımlar kaldırıldı. Bu tedbirler bizim esnafımızın sağlığı için, vatandaşın sağlığı için. Biz üyelerimize hemen SMS yoluyla bilgilendirme yaptık. Bunu yapan berberlere para ve hapis cezası var. Uyarımızda cezası olduğu ve ruhsat iptalinin yapılabileceğini belirttik. Dükkanlar kapalı ama evlerde veya başkalarının iş yerinde ya da dışarıda berberlerin iş yapması da kesinlikle yasak. Bu yasağa da uyulması gerekiyor."

‘EVDE TIRAŞTA DA RİSK VAR’

Akdeniz Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Nevzat Ata Yalçın ise şöyle konuştu:

"Bu salgından ötürü insanların birbiriyle temasının en minimuma düşürülmesi gerekiyor. Örneğin kuaför ve berberlerde en az 1 metrelik mesafe artı cihazların temizliği çok önemli. Çünkü bu virüs cihazlar üzerinde bir süre canlı olarak kalabiliyor. Ortamın temizliği bakımından insanların bir araya gelmesi riski nedeniyle bu işlemleri bir süre daha ertelemekte yarar var. Genel hijyen önlemleri çerçevesinde burada da bir risk var."

ANTALYA'DA KORONAVIRUS ONLEMLERI KAPSAMINDA GECICI OLARAK KAPATILAN BERBERLERDEN BAZILARI EVDE TIRAS YAPMAYA BASLADI. BUNUN UZERINE HAREKETE GECEN BERBERLER ODASI, EVDE TIRASIN DA YASAK KAPSAMINA GIRDIGINI BELIRTEREK, ‘RUHSATINIZ IPTAL OLABILIR’ UYARISI YAPTI. (FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KORONAVIRUS ONLEMLERI KAPSAMINDA GECICI OLARAK KAPATILAN BERBERLERDEN BAZILARI EVDE TIRAS YAPMAYA BASLADI. BUNUN UZERINE HAREKETE GECEN BERBERLER ODASI, EVDE TIRASIN DA YASAK KAPSAMINA GIRDIGINI BELIRTEREK, ‘RUHSATINIZ IPTAL OLABILIR’ UYARISI YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA ISYERLERI KAPANAN BERBERLERDEN BAZILARININ SOSYAL MEDYA YA DA TELEFON ARACILIGIYLA BAGLANTI KURUP, EVDE TRAS YAPMALARI UZERINE BERBERLER ODASI HAREKETE GECTI. ODA BASKANI YUKSEL UZUN, YASAK KAPSAMINA, BERLERLERIN EVDE YA DA DISARIDA TIRAS YAPMAMALARININ DA GIRDIGINI SOYLEDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA ISYERLERI KAPANAN BERBERLERDEN BAZILARININ SOSYAL MEDYA YA DA TELEFON ARACILIGIYLA BAGLANTI KURUP, EVDE TRAS YAPMALARI UZERINE BERBERLER ODASI HAREKETE GECTI. ODA BASKANI YUKSEL UZUN, YASAK KAPSAMINA, BERLERLERIN EVDE YA DA DISARIDA TIRAS YAPMAMALARININ DA GIRDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA IS YERLERI KAPANAN BERBERLERDEN BAZILARININ SOSYAL MEDYA YA DA TELEFON ARACILIGIYLA BAGLANTI KURUP, EVDE TRAS YAPMALARI UZERINE BERBERLER ODASI HAREKETE GECTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA IS YERLERI KAPANAN BERBERLERDEN BAZILARININ SOSYAL MEDYA YA DA TELEFON ARACILIGIYLA BAGLANTI KURUP, EVDE TIRAS YAPMALARI UZERINE BERBERLER ODASI HAREKETE GECTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA IS YERLERI KAPANAN BERBERLERDEN BAZILARININ SOSYAL MEDYA YA DA TELEFON ARACILIGIYLA BAGLANTI KURUP, EVDE TIRAS YAPMALARI UZERINE BERBERLER ODASI HAREKETE GECTI. AKDENIZ UNIVERSITESI INFEKSIYON HASTALIKLARI KLINIK MIKROBIYOLOJI OGRETIM UYESI NEVZAT ATA YALCIN (FOTODAKI) DA ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Akdeniz Üniversitesi'nde uzaktan eğitim başladı
 
Antalya trafiğine havadan denetim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte altın dişlerle kuyumcuyu dolandırdı
ANTALYA'da, sahte altın dişlerle girdiği bir kuyumcuyu bin 200 lira dolandıran ...
Antalya'da yeni korona kararları
ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun yeni kararlarına göre marketlerde ...
Uçurumdan yuvarlanıp yaralandı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde meydana gelen kazada bir kişi yaralandı.
 
Spotçuda yangın korkuttu
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan bir spotçuda yangın çıktı. Spotçu ...
Ürettikleri maskeleri güvenlik görevlilerine verdiler
ÜLKÜ Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kumluca İlçe Başkanlığı, yeni tip ...
Polis, 65 yaş üstü Antalyalıları evine gönderdi
ANTALYA polisi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında 65 ...
 
Antalyalılar 'evde kal' çağrısına uydu, turistler denize girdi
ANTALYA’da vatandaşlar, yürüyüş ve spor yapmanın dışında sokağa çıkmadı. ...
Fırıncının 250 TL'lik maske tepkisi
ANTALYA'nın Kumluca ve Finike ilçelerinin ekmek ihtiyacının büyük bölümünü ...
Türk rehberlerin yardım istediği oteldeki karantina sona erdi
KKTC'de, bir Alman turistte koronavirüs tespit edilmesi üzerine Türk rehberlerin ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva