Taylor Swift’ten bir rekor daha
Taylor Swift’ten bir rekor daha
Muratpaşa’nın ilk Muhtarlar Meclisi toplandı
Muratpaşa’nın ilk Muhtarlar Meclisi toplandı
Çocuklar rektörlük koltuğunda
Çocuklar rektörlük koltuğunda
Burcu Esmersoy: Düğünden sonra sirkeyle yıkandık
Burcu Esmersoy: Düğünden sonra sirkeyle yıkandık
6 Ağustos 2021 Cuma - 14:48

'Gaga Bulut’a, yeniden yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis

İZMİR'de 15 yaşından küçük iki erkek çocuğunu para karşılığı öpüştürüp, videoya aldığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı iddia edilen 'Gaga Bulut' lakaplı sosyal medya fenomeni Bulut Altuğ (23) yargılandığı davada, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 Gaga Bulut’a, yeniden yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sosyal medya fenomeni olarak tanınan 'Gaga Bulut' lakaplı Bulut Altuğ, Kordon boyundaki çimlerde oturan erkek çocuklarına para verip, birbirleriyle öpüştürdü, o anların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntüler üzerine İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 15 Ekim 2018 günü Altuğ'u 'müstehcenlik ve çocuğun cinsel istismarı' suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltına aldı. Altuğ çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, hakkında dava açıldı. 

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Bulut Altuğ'a, 15 yaşından küçük iki çocuğa yönelik 'cinsel istismara azmettirme' suçundan 8'er yıldan 16 yıl, 'müstehcen görüntüleri yaymak' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 17 yıl hapis cezası verildi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Altuğ'a ayrıca 1000 gün adli para cezası verildi. Para cezası 20 bin TL'ye paraya çevrildi. 2 yıl kadar cezaevinde kalan Bulut Altuğ, avukatının itirazı üzerine geçen yıl aralık ayında tahliye edildi.

İSTİNAF ONAYLADI, YARGITAY BOZDU

Altuğ'un 17 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından karara itiraz eden avukatı Yavuz Efe Arıcıoğlu, suçun cinsel istismar olmadığı gerekçesiyle kararı bir üst mahkemeye taşıdı. İtirazı inceleyen üst mahkeme, yerel mahkemenin verdiği 17 yıl hapis cezasını onadı. Bu gelişme üzerine dosya Yargıtay'a taşındı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, Altuğ'un cinsel istismara azmettirme değil, sarkıntılık suçundan cezalandırılması gerektiğine kanaat getirip 14 Ocak'ta kararı bozdu ve dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

YENİDEN YARGILANDI

Bozma kararının ardından 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Temmuz günü yeniden görülen davaya, tutuksuz sanık Bulut Altuğ, avukatı Yavuz Efe Arıcıoğlu, Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı vekili avukat Hatice Kaymak katıldı. Mahkeme heyeti, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi tarafından verilen bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdikten sonra esas hakkında mütalaa okundu. Savcı, mütalaasında, Altuğ'un zincirleme olarak sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarını suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık, mütalaayı kabul etmezken, söz alan avukatı Yavuz Efe Arıcıoğlu ise müvekkilinin beraatini talep etti. Arıcıoğlu, "Savunmalar ve beyanlara göre, sanığın amacının görüntü kaydı yapmak ve kaydı yayınlamak olduğuna göre şehevi duyguları tatmin amacı bulunmadığından suç kastı da yoktur. Bunun yanı sıra mağdur çocukların mağdur sanık sıfatıyla yargılanması gerektiğini ancak birbirlerinden şikayetçi olmamaları sebebiyle bu suça iştirak ya da azmettiren olarak yargılanan sanık hakkında da düşme kararı verilmesi gerekir" dedi.

KARARA İTİRAZ EDİLECEK

Karardan önce son sözü sorulan Bulut Altuğ, "Mağdurlar çekimden önce yaşlarının 17 ve 18 olduğunu söylemişlerdi. Çocuklar üzerinde şehevi bir düşüncem olmadı. Bu olaydan dolayı çok pişmanım" diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Heyet, Altuğ'u 'sarkıntılık' düzeyindeki suçun aynı anda iki mağdura karşı işlediği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak duruşmayı bitirdi. Altuğ'un avukatı Arıcıoğlu, hapis cezasının 6 yıla düşmesine rağmen kararı hatalı bulduklarını ve üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını belirtti.

IZMIR'DE, PARA KARSILIGINDA ERKEK COCUKLARI OPUSTURUP, VIDEOYA ALDIGI GORUNTULERI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLASTIGI GEREKCESIYLE 17 YIL HAPIS CEZASI ALAN 'GAGA BULUT' LAKAPLI SOSYAL MEDYA FENOMENI BULUT ALTUG (23) (FOTOGRAFTA), DAVASINDA YARGITAY BOZMA KARARI VERDI. BOZMA KARARININ ARDINDAN YENIDEN YARGILANAN ALTUG, 6 YIL 3 AY HAPIS CEZASI ALDI. YARGITAY, BU KARARINA GEREKCE OLARAK ALTUG'UN CINSEL ISTISMARA AZMETTIRME DEGIL, SARKINTILIK SUCUNDAN CEZALANDIRILMASI GEREKTIGINI GEREKCE GOSTERDI.(FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE, PARA KARSILIGINDA ERKEK COCUKLARI OPUSTURUP, VIDEOYA ALDIGI GORUNTULERI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLASTIGI GEREKCESIYLE 17 YIL HAPIS CEZASI ALAN 'GAGA BULUT' LAKAPLI SOSYAL MEDYA FENOMENI BULUT ALTUG (23) (SAGDA), DAVASINDA YARGITAY BOZMA KARARI VERDI. BOZMA KARARININ ARDINDAN YENIDEN YARGILANAN ALTUG, 6 YIL 3 AY HAPIS CEZASI ALDI. YARGITAY, BU KARARINA GEREKCE OLARAK ALTUG'UN CINSEL ISTISMARA AZMETTIRME DEGIL, SARKINTILIK SUCUNDAN CEZALANDIRILMASI GEREKTIGINI GEREKCE GOSTERDI.(FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)

 
Afganistan’da üst düzey hükümet görevlisi öldürüldü
 
'Ümitcan, kucaklayıp odaya götürürken Esra baygın değildi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kars Çayı'nda balık ölümleri tedirgin etti
KARS Çayı’nda yaşanan balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti. Yöre ...
TIR'ın X-ray cihazında görüldü, şoför gözaltına alındı
KİLİS'te, TIR’ın dorsesindeki gizli bölmede ülkeye girmeye çalışan yabancı uyruklu kişi yakalandı.
Marmaris'teki yangında 9'uncu günde
MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki yangın, 9'uncu gününde birçok noktada kısmen ...
 
Trakya'da kuvvetli sağanak uyarısı
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Trakya'da kuvvetli ...
Boşandığı eşini takip edip, bıçaklayarak öldürdü
TEKİRDAĞ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 4 çocuk annesi Senem Barik, (38) 1 ...
Yerköprü ziyarete kapatıldı
MERSİN'in Mut ilçesinde bulunan Yerköprü Şelalesi, orman yangınları nedeniyle ziyarete kapatıldı.
 
Datça açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
EGE Denizi'nde, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre ...
Otomobil stepnesinden uyuşturucu çıktı
BOLU'da, TEM Otoyolu'nda durdurulan otomobilin yedek lastiğinin içine ...
Gebze’den Manavgat’a yardım
KOCAELİ Gebze Belediyesi hijyen seti, çocuk bezi ve gıda malzemelerinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva