Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
3 Şubat 2021 Çarşamba - 10:41

'Hayaletler'e Kazablanka'dan 2 ödül

GEÇEN yıl 57'ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda 5 ödül kazanan 'Hayaletler', Kazablanka Bağımsız Filmler Festivali'nden En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü.

 Hayaletler e Kazablanka dan 2 ödül
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

57'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 5 dalda ödül kazanan 'Hayaletler', Kazablanka Bağımsız Filmler Festivali'nden En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü. Azra Deniz Okyay 'En İyi Yönetmen' seçilirken, filmin oyuncularından Dilayda Güneş de 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu. 27-31 Ocak tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşen festivalin jüri başkanlığını, Fransız yönetmen, senarist ve yapımcı Manuel Sanchez yaptı.

ÇEVRİMİÇİ FİLM ELEŞTİRMENLERİ DE 'HAYALETLER'İ GÖSTERDİ

'Hayaletler' geçen hafta da New York merkezli Çevrimiçi Film Eleştirmenleri Birliği (The Online Film Critics Society, OFCS) tarafından ABD'de Henüz Gösterime Girmeyen En İyi 10 Film (Non-U.S. Releases) arasında gösterildi. İnternet alanında üreten film eleştirmenleri tarafından oluşan birliğin 27'ncisi gerçekleşen OFCS Ödülleri kapsamında açıklanan listeye 'Hayaletler'in yanı sıra, Bassam Tariq'in 'Mogul Mowgli' (Birleşik Krallık), Chaitanya Tamhane'nin 'The Disciple' (Hindistan), Christian Petzold'un 'Undine', François Ozon'un 'Summer of 85', Gianfranco Rosi'nin 'Notturno' (İtalya), Kôji Shiraishi'nin 'A Beast in Love' (Japonya), Michel Franco'nun 'New Order' (Meksika), Rose Glass'ın 'Saint Maud' (Birleşik Krallık) ve Sarah Gavron'un 'Rocks' (Birleşik Krallık) adlı filmleri seçildi.

Aralık ayında, Londra merkezli bağımsız sinema dergisi Middle East Eye tarafından 'Türkiye sinemasında İstanbul, bu kadar canlı, özenli ve doğru bir şekilde çok ender resmedildi' sözleriyle övülerek '2020'nin Mutlaka Görülmesi Gereken Filmleri' listesinde ilk sırada gösterilen 'Hayaletler', Türkiye'de de Altyazı sinema dergisi ve Bantmag'ın 2020'nin en iyi filmleri listelerinde yer aldı.

VENEDİK'TEN SELANİK'E 9 ÖDÜL

Azra Deniz Okyay'ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını Dilek Aydın'ın üstlendiği 'Hayaletler', Eylül 2020'de dünya prömiyerini yaptığı 77. Venedik Film Festivali'nde Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nın Büyük Ödül'ünü almıştı. Türkiye prömiyerini yaptığı 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında ödüller kazanan film, 61. Selanik Film Festivali'nde İnsani Değerler Ödülü ve Sinema ve Televizyonda Çalışan Kadınlar Ödülü'nü almış, 36. Varşova Film Festivali'nde de Genç FIPRESCI Jürisi tarafından En İyi Film seçilmişti.

ELEKTRİKLERİN KESİLDİĞİ O GÜN

Türkiye'nin tamamında saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçen ve o gün İstanbul'un Sucular Mahallesi'nde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatan filmin başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir paylaşıyor. Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin ve sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk'ün üstlendiği filmin çok konuşulan müziklerini de bağımsız müzisyen Ekin Fil yaptı.

GECEN YIL 57'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN ULUSAL UZUN FILM YARISMASI'NDA 5 ODUL KAZANAN 'HAYALETLER', KAZABLANKA BAGIMSIZ FILMLER FESTIVALI'NDEN EN IYI YONETMEN VE EN IYI KADIN OYUNCU ODULLERIYLE DONDU. (AZRA DENIZ OKYAY) (FOTO:ANTALYA-DHA)

GECEN YIL 57'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN ULUSAL UZUN FILM YARISMASI'NDA 5 ODUL KAZANAN 'HAYALETLER', KAZABLANKA BAGIMSIZ FILMLER FESTIVALI'NDEN EN IYI YONETMEN VE EN IYI KADIN OYUNCU ODULLERIYLE DONDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

GECEN YIL 57'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN ULUSAL UZUN FILM YARISMASI'NDA 5 ODUL KAZANAN 'HAYALETLER', KAZABLANKA BAGIMSIZ FILMLER FESTIVALI'NDEN EN IYI YONETMEN VE EN IYI KADIN OYUNCU ODULLERIYLE DONDU. (ILAYDA GUNES) (FOTO:ANTALYA-DHA)

GECEN YIL 57'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN ULUSAL UZUN FILM YARISMASI'NDA 5 ODUL KAZANAN 'HAYALETLER', KAZABLANKA BAGIMSIZ FILMLER FESTIVALI'NDEN EN IYI YONETMEN VE EN IYI KADIN OYUNCU ODULLERIYLE DONDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Hasan ALAYBEYOĞLU/ANTALYA, (DHA)

 
Çocukların karda misket eğlencesi
 
Suriyeli fuhuş çetesi Iraklı kızı kaçırdı, derdi Türk polisine düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demre'de mevsimi şaşıran ağaçlar çiçek açtı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde sıcak havaya aldanıp, mevsimi şaşıran badem ...
Ampute futbolun genç yıldızının transfer heyecanı
ANTALYA'da kaval kemiği olmadan dünyaya gelen Ali Deniz'in (14) sol bacağı, ...
Sevgililer gününün kırmızı gülü serada 5, çiçekçide 15 lira
SEVGİLİLER günü öncesinde Antalya'daki kırmızı gül üreticileri ihtiyacı ...
 
'Gizli davetli', düğün salonlarını denetleyecek
PANDEMİ nedeniyle düğünlerin yasaklanması nedeniyle zor günler geçiren ...
Eylemler Antalya'ya sıçrar endişesi yasak getirdi
Antalya Emniyet Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasıyla ...
İlik nakli bekleyen diş hekimi Selen için seferber oldular
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde akut lösemi hastası diş hekimi Selen Utlu ...
 
Veznedardan 2 milyon liralık vurgun iddiası
ANTALYA'da yıllar içinde veznedar olarak çalıştığı kurumdan 2 milyon lirayı ...
Gelin arabasına 'Türkiye'ye aşkımızı duyurduk' yazdı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, bir okulun bahçesinde driftli sürpriz evlilik ...
250 bin liralık malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
ANTALYA'da bir iş yerinden 250 bin TL değerinde malzeme çaldığı iddia ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva