Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
23 Kasım 2020 Pazartesi - 11:31

'Hileli vasiyetname' düzenlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

MANAVGAT İcra Müdürlüğü'nden emekli Mustafa Öksüz (60), koronavirüsten yaşamını yitiren annesi Fadime Öksüz (88) adına hile yoluyla vasiyetname düzenlettirdiği iddiasıyla kardeşi Harun Öksüz, noter başkatibi ve raporu düzenleyen profesör hakkında suç duyurusunda bulundu.

 Hileli vasiyetname  düzenlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Manavgat ilçesinde uzun yıllar yaşayan ve icra müdürlüğünden emekli olan Mustafa Öksüz'ün annesi Fadime Öksüz, 24 Eylül'de Covid-19 tedavisi gördüğü Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde vefat etti. Covid-19 tedbirleri nedeniyle görevliler tarafından Konya'da toprağa verilen Fadime Öksüz'ün cenazesine, aralarında Mustafa Öksüz'ün de bulunduğu 2 çocuğu ve kızı ile yakın akrabaları katılamadı. Mustafa Öksüz, ekim ayı başında annesinin vasiyetnamesinin açılma ihbarı üzerine, bir vasiyetname düzenlendiğinden haberdar oldu.


'VASİYETNAME İÇİN HEYET RAPORU GEREKİR'

Annesi vefat ettiğinde 88 yaşında olduğunu, vasiyetnamenin düzenlendiği 2019'un Mart ayında ise 87 yaşında olduğunu belirten Mustafa Öksüz, “Annem okuma yazma bilmiyordu ve birçok rahatsızlığı vardı. 2006 yılında kalp krizi geçirdi, ardından açık kalp ameliyatı oldu. Ayrıca kemik erimesi, romatizma, tansiyon, şeker, organ yetmezliği gibi birçok hastalıkla boğuşuyordu ve yürüyemiyordu" dedi. Bu nedenle annesinin vasiyetname düzenlemesi için tam teşekküllü bir devlet hastanesinden heyet raporu alınması gerektiğini belirten Öksüz, “Ama bir devlet kuruluşunda memur olarak çalışan kardeşim, tanıdığı bir noter başkatibi aracılığıyla, rapor için sadece psikiyatri raporu alınmasını sağlamış ve başkatibin yazısı üzerine arkadaşı olan profesör tarafından vasiyetname düzenleme yeterliliği raporu verilmiş" dedi.

'MAL KAÇIRILIYOR'

Vasiyetnamede hem kendi hakkının yendiğini, hem de mal kaçırıldığını anlatan Mustafa Öksüz, “Vasiyetnamede 3 daireden biri kız kardeşim Fatmaana Yalçınkaya'ya, biri erkek kardeşim Harun Öksüz'ün eşi Hatice Öksüz'e, diğer dairenin yarısı bana, yarısı da yeğenim Fadime Yaralı'ya bırakıldığı belirtiliyor. Ayrıca annemin daha önce babamdan kalan emekli maaşıyla birlikte dairelerin yaklaşık 5 bin liraya yakın kira geliri vardı. Yaşlı bir insanın bu paranın tamamını harcaması mümkün değil. Dolayısıyla parasının da olması gerekiyordu. Vasiyetnamede bu paralardan hiç bahsedilmemiş. Kardeşim Harun Öksüz'ün bankaya yatan bu paraları internet bankacılığı kanalıyla kendisinin aldığını düşünüyorum" diye konuştu.

Vasiyetnamede annesinin bir daireyi erkek kardeşi Harun Öksüz yerine eşi Hatice Öksüz'e bırakmasının mal kaçırma olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Mustafa Öksüz, “Kardeşimin oğlu sürücü belgesi olmadan babasının otomobiliyle geçtiğimiz yıllarda trafik kazası yaptı ve bir kişi hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle Harun Öksüz'ün oğlunun ceza yargılaması bitti ve ceza aldı. Şimdi otomobilin sahibi olduğu için tazminat davası sürüyor. Anladığım kadarıyla bu vasiyetname ile olası bir tazminattan mal kaçırmaya çalışılıyor" dedi.

Mustafa Öksüz, vasiyetnamenin iptali ve yasa dışı bir şekilde vasiyetname düzenlenmesi nedeniyle kardeşi Harun Öksüz, noter başkatibi ve raporu düzenleyen profesör hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Harun Öksüz ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

MANAVGAT ICRA MUDURLUGU'NDEN EMEKLI MUSTAFA OKSUZ (FOTODAKI), 24 EYLUL'DE COVID-19 HASTALIGINDAN VEFAT EDEN ANNESI FADIME OKSUZ (88) ADINA HILE YOLUYLA 2019 YILINDA VASIYETNAME DUZENLETTIRDIGI IDDIASIYLA KARDESI HARUN OKSUZ, NOTER BASKATIBI VE RAPORU DUZENLEYEN PROFESOR HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU. MUSTAFA OKSUZ, AYRICA VASIYETNAMENIN IPTALINI ISTEDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT ICRA MUDURLUGU'NDEN EMEKLI MUSTAFA OKSUZ (60), 24 EYLUL'DE COVID-19 HASTALIGINDAN VEFAT EDEN ANNESI FADIME OKSUZ (FOTODAKI) ADINA HILE YOLUYLA 2019 YILINDA VASIYETNAME DUZENLETTIRDIGI IDDIASIYLA KARDESI HARUN OKSUZ, NOTER BASKATIBI VE RAPORU DUZENLEYEN PROFESOR HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU. MUSTAFA OKSUZ, AYRICA VASIYETNAMENIN IPTALINI ISTEDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Aytemiz Alanyaspor'un bileği bükülmüyor
 
İmece Tablet Kampanyası'na destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazar Sineması devam ediyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin, Antalya'nın sinema alanındaki entelektüel birikimini ...
Denizlerde sessizlik başladı
TÜRKİYE'deki günübirlik ve mavi yolculuk yat turizminin önemli merkezlerinden ...
Kalkan'da büyüleyen gün batımı
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan'da gün batımı hayran bıraktı.
 
Tarihi fotoğraf sergisine ilgi
ANTALYA'nın Finike ilçesinde 'Tarihi Finike Fotoğrafları' sergisi ilgi gördü.
Kreşler açık olacak
ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, kreşler ve gündüz bakım evlerinde ...
Fatma öğretmen, 3 çocuk kitabı yazdı
ÇOCUKKEN öğretmenlerinden etkilenip, "Atatürk'ün izinde yürümek için bu ...
 
Demre'de ağaçlar şaşırdı, sonbaharda çiçek açtı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde sıcak havaya aldanan meyve ağaçları çiçek açtı.
Antalya'da yaşayan youtuber çiftin bebek heyecanı
ANTALYA'da yaşayan sosyal medya fenomenleri Melis ve Volkan Alaei çifti, ...
Denize sıfır mesafede sosyal mesafe de sıfıra iniyor...
ANTALYA'nın Konyaaltı ve Alanya ilçesinde kısıtlamanın sona ermesiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva