Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
14 Ocak 2022 Cuma - 11:50

'İş Göremezlik Ödemeleri', Sağlık Gideri Teminatı kapsamına alındı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Süleyman Özer, sigortacılık sektörü olan 40.Grup Meslek Komitesi'nin girişimleri sonucunda Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel şartlarında değişiklik yapıldığını belirtti.

 İş Göremezlik Ödemeleri , Sağlık Gideri Teminatı kapsamına alındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TEBLİĞ MADDESİ DEĞİŞTİRİLDİ

ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, trafik kazası yapan vatandaşların mağduriyet yaşadığı, 'geçici iş göremezlik ve sürekli sakatlık teminatı' ile ilgili değişikliğe gidildiğini söyledi. Özer, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yayımlanan tebliğ ile Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel şartlarında, 'geçici iş göremezlik ödemesi' ile ilgili değişiklik yapıldığını söyledi. ATSO Meclis Başkanı Özer, "Trafik kazası nedeniyle mağdurun geçici iş göremezliği ve sürekli sakatlığı bu teminattan karşılanır. Mağdurun tedavi sürecinin tamamlanması sonrasında sakatlık oranının ve geçici iş göremezlik süresinin belirlenmesinde, Kurul Raporu dikkate alınır" ibaresiyle hem vatandaşların hem de sektörün mağduriyetinin giderildiğini ifade etti.

SEKTÖR AÇISINDAN ÖNEMLİ GELİŞME

ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, şöyle konuştu;

"Yapılan yasal düzenlemeyle, özellikle yaralanmalı trafik kazaları neticesinde, hastane masraflarıyla ilgili ödemelerinin SGK tarafından yapılması, sigorta sektörü açısından son derece önemli bir gelişmedir. Yaralanma neticesinde belli bir süre çalışamayan yaralılara SGK tarafından yapılan geçici iş göremezlik ödemeleri daha sonraki süreçte SGK tarafından kusurlu kişiye dava açılarak iş görmezlik bedeli talep edilmekteydi. Sigorta Şirketleri de poliçe tanzim ettiği zaman yukarıda bahsedilen madde gereği SGK'ya poliçe başına peşinen ödediği için, sonradan gelen rücu işlemini kusurlu kişi ya da SGK talep etse dahi ödeme yapmıyordu. Zorunlu mali sorumluluk (Trafik) sigortası, sorumluluk poliçesi olmasına rağmen bu tür mağduriyetler oluşmaktaydı. Oysa, iş göremezlik ödemelerinin aynı kazayla ilgili bir argüman olduğu ve tedavi masraflarının devamı niteliğinde olduğu dile getirilmişti. Söz konusu mağduriyetin giderilmesi için SGK'nın zorunlu mali sorumluluk (trafik) sigortalarından almış olduğu pay eğer yetmiyor ise yükseltilerek SGK tarafından yapılan iş göremezlik ödemelerinin rücu yapılmaması ya da söz konusu rücunun kusurlu kişinin Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik) Sigortasından karşılanması, 40.Grup Meslek Komitemiz tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları ve TOBB'a iletilmişti."

ATSO Meclis Başkanı Özer, 40.Grup Meslek Komitesi'nin girişimleriyle düzenlemenin yeniden yapıldığını belirtti.

ARAÇLARDAKİ HASARLARA DÜZENLEME

ATSO Meclis Başkanı Özer, aynı genelgeyle sektörün bir başka sorunu olan ve yine ATSO 40.Grup Meslek Komitesi tarafından gündeme getirilen araçlarda hasar gören parçalarla ilgili değişikliğe gidildiğini söyledi. Özer, bu değişikliği şöyle açıkladı;

"Zorunlu mali sorumluluk (Trafik) sigortası genel şartları gereği, daha önce 3 yılı geçmeyen motorlu araçlarda hasar gören parça, onarımı mümkün değilse öncelikle orijinali ile değiştiriliyordu. Orijinal parçanın bulunmaması durumunda eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değiştirilebilmekteydi. 3 yılı geçen araçlarda ise aracın üzerindeki parça orijinal olsa bile, sigorta şirketi isterse eşdeğer parça kullanabiliyordu. Bu durumda sigortalılarda memnuniyetsizlik oluşmaktaydı. 4 Aralık 2021 tarihinde değişen genel şartlarda bu madde yaş sınırına bakılmaksızın aracın üzerindeki parça orijinal ise yine orijinal parça takılacak şekilde değiştirilmiştir. Ancak, hak sahibinin onayının alınması veya hasar gören parçanın orijinal parça ile değiştirilmesine imkân olmaması halinde hasar gören parça, eşdeğer veya yeniden kullanılabilir parça ile değiştirilebilecektir. Hasar gören parçanın orijinal olmaması halinde ise eşdeğer veya yeniden kullanılabilir parça ile değiştirilir. Ancak, hasar gören parçanın eşdeğer veya yeniden kullanılabilir parça ile değiştirilmesine imkân olmaması halinde orijinal parça kullanılabilecektir."

ANTALYA,(DHA)

 
Mahalle, kargaların istilasına uğradı
 
Belek'teki 5 yıldızlı otelin atölyesinde yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya ilk 3'te yok!
TÜİK verilerine göre ülke genelindeki konut satışları 2021 Aralık'ta bir ...
'Soğuk Yalnızlık' fotoğrafına beğeni yağmuru
AKDENİZ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi, AKUT ...
Avcılar, ayıları görünce silahlarını bırakıp fotoğraf çektiler
ANTALYA Gündoğmuş'taki ormanda avcılar önlerine çıkan 1'i yavru 2 bozayıyı ...
 
Başkan Topaloğlu, muhtarlarla bir araya geldi
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçede görevli muhtarlarla bir araya geldi.
Serik esnafı Recep Savaş'ı seçti
SERİK Esnaf ve Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanlığı olağan genel kurulunda ...
Manavgat'ta heyelan
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Ulukapı ve Karavca mahalleleri arasındaki ...
 
Park halindeki cip, cayır cayır yandı
ANTALYA'da park halindeyken yanmaya başlayan cip, vatandaşlar ve itfaiye ...
Yaban domuzunun avcıya saldırısı kamerada
ANTALYA'da, yaban domuzunun saldırısına uğrayan avcı, tüfeğini sopa gibi ...
Jandarmadan uyuşturucu kullanıcılarına operasyon
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın uyuşturucu madde kullananlara ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva