Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
14 Ekim 2021 Perşembe - 11:20

'İşyerinde Eğitim' sayesinde staj yapan öğrencilere iş imkanı

AKDENİZ Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde verilen 'İşyerinde Eğitim' programı kapsamında 4'üncü sınıfın son döneminde öğrenciler, üniversitenin yönlendirdiği firmalarda 4 aylık staj imkanı yakalıyor.

 İşyerinde Eğitim  sayesinde staj yapan öğrencilere iş imkanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2016 yılından itibaren ilk mezunlarını veren Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, uyguladığı 'İşyerinde Eğitim' programı kapsamında 4'ncü sınıfın son dönemindeki öğrencilere sağladığı uzun stajla birlikte iş imkanı sağlıyor. Başta Antalya olmak üzere Türkiye'de çok sayıda ulusal ve uluslararası önemli kuruluşlarda kendi alanlarında işyerinde eğitim alan öğrencilerin yüzde 80'i mezun olmadan iş teklifi alarak iş hayatına atılıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi iş birliğiyle hazırlanan 'İşyerinde Eğitim' uygulaması kapsamında öğrenciler Antalya Havalimanı, Antalya Serbest Bölgesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi gibi yerlerde büyük ölçekli kurumsal şirketlerde hem staj yapma hem de işe girme olanağı yakalıyor. 6 programı bulunan Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 6 yıldır üst üste Türkiye'de en yüksek puanla öğrenci alarak tercihlerde birinci oluyor.

STAJ SIRASINDA YÜZDE 30'UNA İŞ TEKLİFİ

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erturgut, 'İşyerinde Eğitim' projesini hayata geçirmek için tüm yetkili firmalarla bizzat görüşme yaparak öğrencilerin staj programını hazırladığını anlattı. Prof. Dr. Erturgut, “Mezun olmadan iş sahibi olan öğrencilerin oranı yüzde 30. 4 aylık staj süresince daha çalıştıkları iş yerlerinde teklif alıp yüzde 30'u orada kalıyor. Mezunlarımız ise yüzde 80 civarında iş buluyor. Son 6 yıldır akademisyen kadromuzla birlikte şirketleri ziyaret ediyoruz ve staj yeri ayarlıyoruz. ATSO ile iş birliğimiz sayesinde bütün öğrencilerimize Antalya'da staj imkanı sağlayıp iş hayatına atılmalarını sağlıyoruz" dedi.

MEZUNLAR KENDİ ALANINDA İŞ BULDU

Dekan yardımcısı Prof. Dr. Gözde Yirmibeşoğlu ise “Tırnaklarımızla kazıya kazıya birebir şirketlerle görüşerek bunu yapıyoruz. İlk başta stajyer öğrenci almak için ayak direten iş yerleri olsa da şimdi özellikle talep geliyor. Talepte bizim yaptığımız çalışmaların etkinliği olduğunu düşünüyorum. Elde ettiğimiz verilere göre yüzde 84 mezunumuz kendi alanında iş buluyor. Türkiye'de tek olmamızı sağlayan unsur bu" diye konuştu.

'İŞ ARAMA SIKINTIM OLMADI'

Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Efkan Alanar, mezun olduktan sonra hemen iş bulduğunu akardı. Alanar, “Yaptığım stajda işverenlerin beni fark etmesiyle iş teklifi aldım. Pazarlama bölümüyle sıfır araç satışında 2 yıldır görev yapmaktayım. Mezun olduktan sonra iş arama gibi bir sıkıntım olmadı" dedi.

STAJIN 3'ÜNCÜ HAFTASI İŞ TEKLİFİ ALDI

Mezun Sida Çiftçi, satış pazarlama bölümünden mezun olduğunu belirterek, “Dekanımızın yönlendirmesiyle staj başvurusu yaptım. Staja başladıktan sonra kendimi gösterdiğimi düşünüyorum. Staja başladığımın 3'üncü haftası iş tekliği aldım. Stajımın bitişinde hemen işe girişim yapıldı" diye konuştu.

Mezun Alperen Elden, “Gerçekten çok şanslıyız. İş arama gibi bir durumumuz olmadan direkt staj sonrasında iş bulma imkanımız oldu" dedi.

ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM SAĞLADILAR

Bir firmada bölge müdürü Osman Ersoy, 2014 yılından beri Akdeniz Üniversitesi'yle işbirliği yaptıklarını ve 'İşyerinde Eğitim' uyguladıklarını anlattı. Ersoy, “Nitelikli öğrencilerimizin hepsini kendi bünyemizdeki şubelerimize yerleştirdik. 20'nin üzerinde öğrenciye istihdam sağladık. Öğrencilerimizi sadece lojistikte değil kapasitelerine göre ihracatçı firmalarımıza da yerleştirdik" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI UYGULAMALI BILIMLER FAKULTESI'NDE VERILEN 'ISYERINDE EGITIM' PROGRAMI KAPSAMINDA 4'UNCU SINIFIN SON DONEMINDE OGRENCILER, UNIVERSITENIN YONLENDIRDIGI FIRMALARDA 4 AYLIK STAJ IMKANI YAKALIYOR. BU PROGRAM SAYESINDE OGRENCILERIN YUZDE 80'INDEN FAZLASI DAHA OGRENCIYKEN IS TEKLIGI ALARAK MEZUN OLDUKTAN SONRA IS HAYATINA ATILIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI UYGULAMALI BILIMLER FAKULTESI'NDE VERILEN 'ISYERINDE EGITIM' PROGRAMI KAPSAMINDA 4'UNCU SINIFIN SON DONEMINDE OGRENCILER, UNIVERSITENIN YONLENDIRDIGI FIRMALARDA 4 AYLIK STAJ IMKANI YAKALIYOR. BU PROGRAM SAYESINDE OGRENCILERIN YUZDE 80'INDEN FAZLASI DAHA OGRENCIYKEN IS TEKLIGI ALARAK MEZUN OLDUKTAN SONRA IS HAYATINA ATILIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
UMKE'nin 'termal kameralı kuşu', kayıpları dakikalar içinde buluyor
 
Nuri Şahin, Sivas maçında kulübede yer alacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz İletişim ödüle doymuyor
AKDENİZ Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, TRT Geleceğin İletişimcileri ...
Finike MYO 728 öğrenciyle eğitime başladı
AKDENİZ Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu, 728 öğrenci, 14 akademik ...
AÜ öğrencileri tasarım ödüllerini topladı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri özgün projeleriyle ...
 
Amerika'nın süper meyvesi 'aronya', Antalya'da yetiştiliyor
BAĞIŞIKLIK güçlendirici etkisi, yüksek antosiyanin, antioksidan, yüksek ...
Koronavirüs ruh sağlığı sorunlarını arttırdı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. ...
Arabada rektör var
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan,TEKNOFEST’e katılan ...
 
Rektör Özkan, Rus mevkidaşlarını ağırladı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rusya'dan gelen ...
Rektör Özkan tropikal meyve hasatına katıldı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ziraat Fakültesi ...
Boğaziçi Üniversitesi'nde 10 kişi gözaltına alındı
BOĞAZİÇİ Üniversitesi'nde Pazartesi günü Rektörlük binası önünde toplanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva