Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
19 Kasım 2022 Cumartesi - 10:26

'Kadavradan uygun böbrek çıktı' telefonuyla hayatı değişti

ANTALYA'da doğuştan kronik böbrek rahatsızlığı yaşayan Barış Barışkan (15), 'Kadavradan uygun böbrek çıktı' telefonunun ardından gittiği hastanede nakille sağlığına kavuştu. Barışkan, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Şimdi okuluma devam etmek istiyorum" dedi.

 Kadavradan uygun böbrek çıktı  telefonuyla hayatı değişti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gazipaşa ilçesinde doğuştan kronik böbrek hastası olan hayatının büyük bölümünü acil servislerde ve hastanelerde geçiren Barış Barışkan, bu nedenle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Yaklaşık 11 ay önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan Barışkan, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne yönlendirildi. Anne ve babasının böbreğinin uyumlu çıkması üzerine nakil ameliyatı için gün sayan Barışkan'ın böbrek değerlerindeki anormallikler nedeniyle annesinden nakil yapılamadı. Bu sırada kadavradan nakil sırasına giren Barış Barışkan'a, doku uyumlu böbrek çıktı. Fakat böbreğindeki iltihaplanma nedeniyle nakil ameliyatı yeniden iptal edildi. 7 Ekim sabahı gelen 'Kadavradan size uyumlu böbrek çıktı' telefonuyla hayatı değişen Barış Barışkan, o gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek nakil oldu.

HAYATININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ HASTANELERDE GEÇİRDİ

Barış Barışkan, doğuştan böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi için haftanın 3-4 gününü hastanelerde geçirdiğini anlattı. Hastalığı nedeniyle okulunu yarıda bıraktığını belirten Barışkan, "1 gün okula gidiyorsam 3 ay hastanede yatıyordum. Bu süreçte bana doktorlar, hemşireler çok yardımcı oldu. Tuzsuz yemekler yiyordum. Şekerim çok yükseliyordu. Bu nedenle hastanelerde, acillerde günlerimi geçiriyordum. Kendimi çok garip hissediyordum" dedi.

Sık sık hastalandığını anlatan Barış Barışkan, "Okula gidemediğim için üzülüyor, sıkılıyordum. Kimse yoktu. Sadece serum makineleri vardı, onların sesi geliyordu. Yatıp, kalkıyordum. Bir şey yapamıyordum" diye konuştu.

SABAHA KARŞI ÇALAN TELEFONLA HAYATI DEĞİŞTİ

Kendisine kronik böbrek rahatsızlığı teşhisi koyulduğunu aktaran Barış Barışkan, şunları kaydetti:

"Bizi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne yönlendirdiler. Doktorlar, annemin ve babamın nakil için değerlerinin uyduğunu, bunun çok güzel olduğunu söyledi. 'Hanginiz böbreğinizi bağışlamak istiyorsunuz' diye sordu. Annem böbreğini bağışlamayı kabul etti. 2 ay sonra böbrek değerlerimin çok düşmesi nedeniyle kadavradan nakil sırasına girdik. Böbrek değeri yine istenilen seviyeye gelmedi. Bu nedenle nakil yapılamadı. Biz de her ay düzenli kontrollere geldik. Ayın 7'sinde sabaha karşı bir telefon geldi. 'Kadavradan size uygun böbrek çıktı' denildi. Biz de apar topar otobüse binerek geldik. O gün akşama doğru böbrek naklimi oldum."

'KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM'

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden gelen telefonla kendisini çok garip hissettiğini aktaran Barış Barışkan, "Ondan 2 hafta önce yine kadavradan nakil çıkmıştı. Şaşırmıştık. O nakil için doku uyumu vardı fakat böbrekte iltihaplanma vardı. Bu nedenle olmamıştı. Kendimi çok iyi hissediyorum. Hiçbir sıkıntım yok. Çocuk gelişimi okuyordum. Bundan sonra okuluma devam etmek istiyorum" dedi.

Kendisi gibi binlerce kişinin organ bağışı beklediğini vurgulayan Barış Barışkan, "Cana can katalım, organ bağışlayalım" diye konuştu.

'SÜRPRİZ OLDU'

Barış'ın annesi Necla Barışkan ise "15 senedir hastaneye gider gelirdik. Birkaç defa idrar yollarından ameliyat oldu. 11 ay önce de Akdeniz Üniversitesi'ne geldik. Nakil için başvuruda bulunduk. Nakil çıkınca bir yandan sevindik, bir yandan üzüldük. Aslında ben böbreğimi verecektim, değerler düşük çıktığı için olmadı. Bu nakil sürpriz oldu bize. Organ için çok bekleyen var, herkes bağış yaparsa iyi olur. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Oğlumun hayatı kurtuldu. İnşallah iyi olur" ifadelerini kullandı.

ANTALYA'DA DOGUSTAN KRONIK BOBREK RAHATSIZLIGI YASAYAN BARIS BARISKAN (15), 'KADAVRADAN UYGUN BOBREK CIKTI' TELEFONUYLA YENIDEN CAN BULDU. BARISKAN, KENDIMI COK IYI HISSEDIYORUM. SIMDI OKULUMA DEVAM ETMEK ISTIYORUM" DEDI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA DOGUSTAN KRONIK BOBREK RAHATSIZLIGI YASAYAN BARIS BARISKAN (15), 'KADAVRADAN UYGUN BOBREK CIKTI' TELEFONUYLA YENIDEN CAN BULDU. BARISKAN, KENDIMI COK IYI HISSEDIYORUM. SIMDI OKULUMA DEVAM ETMEK ISTIYORUM" DEDI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA DOGUSTAN KRONIK BOBREK RAHATSIZLIGI YASAYAN BARIS BARISKAN (ANNESI NECLA BARISKAN ILE), 'KADAVRADAN UYGUN BOBREK CIKTI' TELEFONUYLA YENIDEN CAN BULDU. BARISKAN, KENDIMI COK IYI HISSEDIYORUM. SIMDI OKULUMA DEVAM ETMEK ISTIYORUM" DEDI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Oyuncu Binnur Kaya'nın acı günü
 
Kaçak sigara operasyonu: 25 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oyuncu Binnur Kaya'nın acı günü
Ekranların sevilen oyuncusu Binnur Kaya'nın babası Mustafa Kaya hayatını ...
Twitter'da Sedat Peker hareketliliği
Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan ve "dijital tecrit" altında olduğu ...
Öldürüldüğü silahı katiline kendisi satmış
KAHRAMANMARAŞ'ta, para meselesi yüzünden tartıştığı Harun Azkara'yı (37) ...
 
O sürücünün önce de bir kadını ezerek öldürdüğü ortaya çıktı
ESENYURT'ta otomobiliyle Aleyna Nur Gökçe'ye (21) çarparak ağır yaralanmasına ...
Sultanbeyli’de 3 bina alev alev yandı
SULTANBEYLİ’DE 3 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın, şiddetli ...
Bin polisle 'Huzur ve Güven' uygulaması
BURSA'da bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. 5 bin kişinin ...
 
Jandarmadan sahte altın operasyonu
İSTANBUL'da düzenlenen operasyonla, kuyumculara sahte altın veya gramajıyla ...
Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi hayatını kaybetti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir süredir yaşadığı sağlık ...
Balık tutarken fenalaşınca denize düşüp, yaşamını yitirdi
İZMİR'in Konak ilçesinde, balık tuttuğu sırada fenalaşarak denize düştüğü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva