Murat Soydan hayatını kaybetti
Murat Soydan hayatını kaybetti
Antalya gece- gündüz çok sıcak
Antalya gece- gündüz çok sıcak
Konyaaltı Çocuk Korosu'na özel ödül
Konyaaltı Çocuk Korosu'na özel ödül
Dolandırılmaya karşı sanal kart
Dolandırılmaya karşı sanal kart
17 Ocak 2016 Pazar - 10:46

'Kafa'da şişe kıran sanıklara ceza

ANTALYA'da kafasında 10 soda şişesi kırıp, el ve ayaklarını bağlayarak aracın bagajında bir araziye götürdükleri müteahhit Abdullah A.'dan 100 bin lira haraç isteyen sanıklar, 4 yıl ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

 Kafa da şişe kıran sanıklara ceza
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Müteahhit 31 yaşındaki Abdullah A., 14 Ocak 2015'te polise müracaat ederek, borç verdiği oto yıkamacıda kafasında şişe kırılıp elleri ve ayakları bağlandıktan sonra bir aracın bagajına sokularak boş bir arazide bırakıldığını iddia etti. Abdullah A., kendisini dövüp kaçıranların 100 bin lira haraç istediğini, vermediği takdirde 'Kafana sıkacağız' denilerek tehdit edildiğini söyledi. Gözaltına alınan oto yıkamacısı Mehmet E., ortağı Fikret Eren A. ile Abdullah A.'nın kafasında soda şişesi kıran Şahin G. tutuklandı.

Sanıklar hakkında Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'birden fazla kişi tarafından birlikte yağma', 'birden fazla kişi ile tehdit', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'birden fazla kişi tarafından silahlı yağma' suçundan dava açıldı.

Karar duruşmasına avukatı İlknur Mersin'le birlikte katılan Abdullah A., yakın arkadaşı Önder G. vasıtasıyla sanıklardan Mehmet E. ile tanıştığını belirtti. Müteahhitliğin yanı sıra oto galericilik de yaptığını kaydeden Abdullah A., "Bir gün Mehmet E. paraya ihtiyacı olduğu için aracını satmak istediğini söyledi. Araba alım satımı da yaptığım için bana teklifte bulundu. Aracı almadım ama kendisine 10 bin lira borç verdim. Bu olaydan kısa süre sonra beni tanıştıran Önder G., Mehmet E.'den uzak durmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Mehmet E.'nin telefonlarına çıkmadım. 14 Ocak günü işyerime gelen iki kişi, Mehmet E.'nin benden aldığı 10 bin lirayı ödeyeceğini, bunun için Mehmet E.'nin işyerine gitmem gerektiğini söyledi."

'BAGAJA KOYDULAR'

Daha sonra gittiği oto yıkamacısında Mehmet E. ile birlikte ortağı Fikret Eren A., Şahin G., Kadir B. ile Ergün adlı kişinin olduğunu aktaran Abdullah A. şöyle devam etti:

"Kafama soda şişesi vurup kırdılar, yumrukladılar. Şahin G.'nin Çorumlu hemşerisi bir kadına sarkıntılık ettiğimi ileri sürüp beni dövdüler. Daha sonra ellerimi ve gözümü koli bandıyla bağlayıp aracın bagajına koydular. Kendi aralarındaki konuşmalarda 'Kafasına sıkalım' diyorlardı. 15- 20 dakika gittikten sonra beni bagajdan çıkarıp serbest bıraktılar. Arkadaşım Önder G. ile kardeşim Avni'yi arayarak başımdan geçenleri anlattım. Ertesi gün arkadaşımı arayan Mehmet E., 100 bin lira vermezsem Şahin G.'nin 'kafama sıkacağını' söylemiş."

SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Bunun üzerine emniyete gidip şikayetçi olduğunu da anlatan Abdullah A., parayı hazırlayıp bir alışveriş merkezinde buluşmak Mehmet E. ile anlaştıklarını, Mehmet E.'nin bu sürede kendisine sürekli mesaj atarak, 'Parayı hazırlamazsan kafana sıkacaklar' diye tehditlerini sürdürdüğünü vurguladı. Abdullah A., "Biz parayı hazırlayıp AVM'ye gideceğimiz sırada Önder G.'nin işyeri kurşunlandı. Bunun üzerine buluşma planımız iptal oldu. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Sanıklardan Mehmet E. ise suçlamaları kabul etmeyerek, Abdullah K.'nin yalan söylediğini öne sürdü. Şahin G.'nin, müştekiyi taciz olayı nedeniyle dövdüğünü, taciz edilen kadının kocasıyla yüzleştirmek için araca bindirip götürdüğünü iddia eden Mehmet E., olayda istenilen parayla ilgisinin olmadığını savundu.

'AZ BİLE DÖVMÜŞÜM'

Sanıklardan Şahin G. ise Abdullah A.'nın bir çalışanının eşini taciz ettiğini, oto yıkamacıda karşılaştıklarında bunu kendisine sorduğunu söyledi. Ancak müştekinin, 'Sen mahallenin muhtarı mısın' diye terslediğini iddia eden Şahin G., "Sinirlendim, alkollün etkisiyle 10 kadar soda şişesini kafasında kırdım. Para istemedim. Hatta az bile dövmüşüm" dedi.

Müşteki avukatı İlknur Mersin ise sanıklara verilecek cezada etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmamasını, sanıkların her suçtan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. Yargılama sonunda mahkeme, sanıklar Şahin G. ve Mehmet E.'yi 'yağmaya teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 9 yıl 2 ay, Mehmet Cemal G.'yi 'yağmaya teşebbüs' suçundan 4 yıl 2 ay, Fikret Eren A.'yı ise 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 5 yıl hapse mahkum etti.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -

 
 

 
Akdeniz’de 4 büyüklüğünde deprem
 
Anadolu Tekstil Antalya Şubesi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz’de 4 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ Doğu Baseni’nde Richter Ölçeği’ne göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Ebru Türel mağaza açtı
VEPA Grup bünyesindeki Tutya Home'un Antalya Şubesi, Büyükşehir Belediye ...
Ateş hattındaki siyasetçi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkan Yardımcısı Burhan Aygün, ...
 
Balık avlarken kaybolan genç 3 gündür bulunamadı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde balık avlamaya gittiği kanalda kaybolan 22 ...
19 yaşındaki genç kalp krizinden öldü
ANTALYA'da evinde kalp krizi geçiren 19 yaşındaki Oğuzhan Akın, tedaviye ...
Kaş'ta böyle yakalandılar
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde lastik botla Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeye ...
 
SGK'yı dolandıran eczacıya hapis
ANTALYA'da 4 yıl önce S.G.'ye, hasta olmadığı halde parkinson, alzheimer, ...
Türkiye'nin en iyisinden ikisi Antalya'da
Türkiye'nin en iyi iki yemek gurusu en iyi işkembeci ve paçacıları seçti. ...
Başkasının evini kiraya vererek dolandırdı
ANTALYA'da popüler bir internet sitesinden gördüğü evi kiralamak isteyen ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva