TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
11 Temmuz 2020 Cumartesi - 11:32

'Kafir Profesör' Antalyalı savcı çıktı

ANTALYA Cumhuriyet Savcısı E.H.'nin, devlet büyüklerine sosyal medyada açtığı sahte hesap üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

 Kafir Profesör  Antalyalı savcı çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde açtığı 'kafir profesör_@kafir_prof' isimli sahte hesapla, dini değerler ve devlet büyüklerini aşağılayıcı paylaşımlar yaptığı öne sürülen Antalya Cumhuriyet Savcısı E.H. hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Duruşmada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından savcı E.H. hakkında 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlamalarıyla ilgili hazırlanan iddianamenin kabulüne ilişkin karar okundu.

Cumhuriyet Savcısı'nın iddianamesinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Milli Emlak Daire Başkanı olarak görev yapan Oğuzhan Sürmeli'nin, Twitter'dan kendisini rüşvet almakla suçlayan 'kafir profesör_@kafir_prof' adlı hesap sahibinden şikayetçi olmasının ardından yargı sürecinin başladığına dikkat çekildi. İddianamede, “Soruşturma kapsamında Antalya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından şüpheli E.H.'nin cep telefonu ile Antalya Adliyesi'nde görevi kapsamında kullandığı dizüstü bilgisayar üzerinde inceleme başlatılmıştır. İnceleme sonucunda hazırlanan raporda, 'kafir profesör_@kafir_prof' adlı hesabın şüpheli E.H., tarafından kullanıldığı noktasında bir tereddüt yoktur. 3 ay süre ile görevinden uzaklaştırılan E.H.'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 27. Dönem İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Milli Emlak Daire Başkanı Oğuzhan Sürmeli'ye yaptığı paylaşımlar nedeniyle, 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlarından cezalandırılması, ayrıca sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlarından cezalandırılmasını talep olunur" denildi.

Cumhuriyet Savcısı iddianamenin detayında, E.H.'nin yaptığı paylaşımlara da geniş yer verdi. E.H.'nin paylaşımlarında, Allah'ı, İslam dinini, İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed'i ve İslam dinince kutsal sayılan Kuran-ı Kerim'i ve Kabe’yi alenen aşağılamak suretiyle halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçunu zincirleme şeklinde işlediği ve bu eyleminin kamu barışını bozmaya elverişli olduğu kanaatine varıldığına vurgu yapıldı.

İddianamede savunmasına da yer verilen E.H, 'kafir profesör_@kafir_prof' adlı hesabın kendisine ait olduğunu, müşteki Oğuzhan Sürmeli'yi tanımadığını, ona yönelik paylaşımları kendisinin yapmadığını, ancak 'kafir profesör_@kafir_prof' adlı hesaptan bu paylaşımların yapıldığını görünce hemen sildiğini, Süleyman Soylu ile ilgili paylaşımları yaptığını hatırlamadığını, diğer tüm paylaşımları kendisinin yaptığını kabul ettiğini belirtti.

Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya sanık E.H. katılmazken, şikayetçi Oğuzhan Sürmeli ile Sürmeli'nin ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun avukatı Aziz Çetin salonda hazır bulundu.

Duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 27. Dönem İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın avukatları vasıtasıyla yaptıkları davaya katılma taleplerine yönelik dilekçeler de mahkemece kabul edildi.

Duruşmada müşteki Oğuzhan Sürmeli'nin soruşturma aşamasında verdiği ifade okundu. Sürmeli, sanık E.H.'den şikayetçi olduğunu belirterek, “Hakkımda asılsız ve mesnetsiz ithamlarda bulunulmuştur. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

ANTALYA CUMHURIYET SAVCISI E.H.'NIN, DEVLET BUYUKLERINE SOSYAL MEDYADA ACTIGI SAHTE HESAP UZERINDEN HAKARET ETTIGI GEREKCESIYLE YARGILANMASINA BASLANDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)-

 
Piknikte kaybolan enişte- kayınbiraderi arama çalışmaları sürüyor
 
Kanseri koklayarak teşhis edecek köpekler yetiştiriliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazar Aydemir, Başkan Uysal'ı ziyaret etti
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin genişletilen 6'ncı ...
Falezlerden atlayan gencin cenazesi Rusya'ya götürüldü
ANTALYA'da arkadaşlarıyla girdiği iddia üzerine 40 metrelik falezlerden ...
Muratpaşa'dan 'Sağlıklı Beslenme Okulu'
MURATPAŞA Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma ...
 
Kaymakam Kurdoğlu, Dünya Nüfus Günü'nü Kutladı
SERİK Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nedeniyle ...
Dede yadigarı 70 yıllık traktörü çürümekten kurtardı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, iş insanı Mehmet Sadık Bayraktaroğlu, dedesinden ...
Pandemide aile tipi süperlüks yatlara büyük ilgi
DÜNYANIN en önemli lüks yat üretim merkezlerinden Antalya Serbest Bölge'deki ...
 
Turuncu Çember' operasyonunda 14 tutuklama
ANTALYA Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin, uyuşturucuya yönelik Finike'de ...
Akdeniz'de 3.5 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ'de Richter ölçeğine göre 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Pandemi sürecinde ilk golf turnuvası
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bulunan Lykia World Links Golf Sahası'nda, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva