TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
26 Ağustos 2019 Pazartesi - 09:55

'Kalitesiz kırtasiye kör eder' uyarısı

2019-2020 Eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, velilerden önce kırtasiyeler okul hazırlıklarına başladı. Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, velileri kırtasiye alışverişi konusunda uyardı.

 Kalitesiz kırtasiye kör eder  uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kırtasiye alışverişinde mutlaka güvenli markaların ve denetime tabii tutulan ürünlerin tercih edilmesini tavsiye eden Bayrak, ucuz ürünlerde kullanılan kimyasalların göz başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olduğunu söyledi. Özellikle kalitesiz, ucuza alınan defterlerdeki boyanın göz sağlığına zarar verdiğini kaydeden Mehmet Bayrak, "Çocukların eline boya bulaşıyor. Ellini ağzına, gözüne süren çocuklar bu şekilde boya kimyasallarına maruz kalıyor. Bu durum körlüğe ve cilt kanserine kadar sağlık sorunlarına yol açıyor" dedi.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı tüm birinci sınıflar için 2 Eylül'de, diğer sınıflar için ise 9 Eylül'de başlayacak. Yeni eğitim sistemi ile nisan ve kasım aylarında eğitim ve öğretime bir hafta ara verilecek. İlk ara tatil 18-22 Kasım 2019'da yapılacak. 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'a başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

'KANSEROJEN MADDE BULAŞABİLİR'

Yeni ders yılı için geri sayım başlarken velilerden önce kırtasiyeler okul hazırlıklarına başladı. Kırtasiyeciler özellikle bulundukları okul çevrelerine göre stoklarını yaparken Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, velileri kırtasiye alışverişi konusunda uyardı. Yılın 12 ayı hizmet veren kırtasiyecilerin sezona hazır olduğunu söyleyen Bayrak, kırtasiye alışverişinde mutlaka güvenli markaların ve denetime tabii tutulan ürünlerin tercih edilmesini tavsiye etti. Ucuz ürünlerde kullanılan kimyasalların göz başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olduğuna işaret eden Bayrak, özellikle kalitesiz, ucuza alınan defterlerdeki boyanın göz sağlığına zarar verdiğini işaret etti. Çocukların eline boya bulaştığını, ellini ağzına, gözüne süren çocukların bu şekilde boya kimyasallarına maruz kaldığını vurgulayan Mehmet Bayrak, bunun da çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığına değindi.

'KIRTASİYECİLERİ TERCİH EDİN'

'Kırtasiyeyi kırtasiyecilerden satın alın' çağrısında bulunan Mehmet Bayrak, kırtasiyecilerin yılın 12 ayı hizmet verdiğini, sattıkları ürünlerin denetime tabii tutulduğunu ve kaliteli ürün satışı yaptığını ifade etti. Okul sezonunun açılmasına yakın marketlerin de kırtasiye ürün sattıklarını anlatan Bayrak, "Sadece bir ay bu işi yapan marketlerin sattığı ürünlerin içinde sağlıksız malzemeler var. O yüzden biz işini 12 ay yapan, işin ehli olan kırtasiyecilerin tercih edilmesini istiyoruz. Çünkü sağlıksız olan bir oyun hamuru, çocuğun sağlığını bozabiliyor. Çeşitli cilt hastalıklarına neden olabiliyor. Hamuru, boyası kalitesiz olan bir fon kartonu çocuğun ellerinde kanserojen madde üretebiliyor. Bu yüzden okul ürünleri alırken kırtasiyecileri tercih edin" dedi.

'KALİTESİZ ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN'

Kalitesiz bir kalemin çocuğun kalem tutmasından yazı yazmasına kadar pek çok sıkıntıya yol açtığına değinen Bayrak, şöyle konuştu:

"Kalemin ucu sürekli kırılıyorsa çocuk uç kırılacak diye korkarak yazıyor, yazısı da bozuluyor. O yüzden biz kırtasiyeciler vatandaşı yönlendiriyoruz. Birinci ve ikinci sınıfa giden çocuğa uçlu kalem verilmeyeceğini, onların normal kurşun kalem kullanması gerektiğini biliyoruz. Bir poşetin kilosunun 10-15 lira olduğu bir yerde bir çanta 10-15 liraya nasıl satılır? Biz kırtasiyeciler olarak okul çantasını en çok okullar açıldıktan 1-2 ay sonra satmaya başlıyoruz. Bunun sebebi de zincir mağazalarda satılan çantaların 1 ay içinde bozulması, parçalanması. Kırtasiyeciler olarak garantili, kaliteli ve sağlıklı ürün satıyoruz."

BİLİNDİK MARKALARI TERCİH EDİN

Türkiye'de defter üretimi yapan bir firmada satış müdürlüğü yapan Fatih Büyükünlü (43) ise çocukların sağlığının her şeyden önce geldiğini söyledi. Fabrikada defter üretimi yapılırken kullanılan ürünlerin denetlendiğini belirten Büyükünlü, "Biz doğru ürünlerle imalat yapmaya çalışırken maalesef merdiven altı üretim yapanlar çocukların sağlığıyla oynuyor. Sağlıklı olmayan içinde her türlü katkı maddesi bulunan ürünlerle imalat yapılıyor. Bu da bizim karşımıza fiyat olarak çıkıyor. Bu durum kaliteli üretim yapan firmaları zora sokuyor. Özellikle ebeveynlerden ricamız bildik markaları tercih etsinler. Ürün alırken belirleyici unsur fiyat olmasın. Sağlık belgesi olan, üzerinde sağlıklı olduğuna dair işaret olan bilindik markaları tercih etsinler" dedi.

ANTALYA FOTOGRAFCILAR, KIRTASIYECILER VE KITAPCILAR ODASI BASKANI MEHMET BAYRAK, DEFTER, KALEM GIBI URUNLERIN KULLANIMINDA KALITELI MARKALARIN, GUVENILIR ALISVERIS ICIN DE KIRTASIYELERIN TERCIH EDILMESINI TAVSIYE ETTI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA FOTOGRAFCILAR, KIRTASIYECILER VE KITAPCILAR ODASI BASKANI MEHMET BAYRAK, DEFTER, KALEM GIBI URUNLERIN KULLANIMINDA KALITELI MARKALARIN, GUVENILIR ALISVERIS ICIN DE KIRTASIYELERIN TERCIH EDILMESINI TAVSIYE ETTI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA FOTOGRAFCILAR, KIRTASIYECILER VE KITAPCILAR ODASI BASKANI MEHMET BAYRAK, DEFTER, KALEM GIBI URUNLERIN KULLANIMINDA KALITELI MARKALARIN, GUVENILIR ALISVERIS ICIN DE KIRTASIYELERIN TERCIH EDILMESINI TAVSIYE ETTI.(FATIH BUYUKUNLU)(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA FOTOGRAFCILAR, KIRTASIYECILER VE KITAPCILAR ODASI BASKANI MEHMET BAYRAK (FOTODAKI), DEFTER, KALEM GIBI URUNLERIN KULLANIMINDA KALITELI MARKALARIN, GUVENILIR ALISVERIS ICIN DE KIRTASIYELERIN TERCIH EDILMESINI TAVSIYE ETTI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Salyangoz sıvısı çıkaran kadınlar üretime ortak oluyor
 
Ayakkabı Modelleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalgakırandan kayalıklara düşerek yaralandı
ANTALYA'da, Kaleiçi Yat Limanı'nda oturduğu dalgakıranın duvarının üzerinden ...
Husumetli aileler, barışma toplantısında kavga etti: 3 yaralı
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde, aralarında husumet olan iki komşu ailenin ...
Rusya'ya Antalya'dan güneş ihraç ediyoruz
ANTALYA'da, firma tarafından kuzey ülkelerinin tarımsal üretimde kullanmaları ...
 
Kendi kamerasına böyle yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kız çocuğu M.İ.'ye (13) bebek arabasındaki ...
Her, 'Polisim' diyen bunu yaparsa...
ANTALYA'da, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli Baz, ...
Serik'te 10 hektar orman alanı zarar gördü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde sarp alanda orman yangını çıktı. Ekiplerin ...
 
Antalya'daki antik kentte yangın
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde arkeolojik kazı çalışmaları devam eden Idyros ...
Rus turistler ile Türk gençlerin kavgası
ANTALYA'nın turistik ilçesi Alanya'da, 2'si kadın 3 Rus turist ile Türk ...
İYİ Parti'de yeni üyelere rozet takıldı
İYİ Parti Antalya İl Başkanlığında partiye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva