Antalya gece- gündüz çok sıcak
Antalya gece- gündüz çok sıcak
Konyaaltı Çocuk Korosu'na özel ödül
Konyaaltı Çocuk Korosu'na özel ödül
Dolandırılmaya karşı sanal kart
Dolandırılmaya karşı sanal kart
Önce Prag’da açıldı şimdi Muratpaşa’da
Önce Prag’da açıldı şimdi Muratpaşa’da
14 Haziran 2011 Salı - 13:40

'Kandırma başarı yok'

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının hüsran yarattığını belirterek CHP yönetimini deyim yerindeyse topa tuttu. Antalya ile ilgili değerlendirmelerde yapan Baykal, Kılıçdaroğlu’na, “kendini kandırma, ortada başarı yok” dedi.

 Kandırma başarı yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin aldığı oy oranını beğenmeyen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu. CHP'nin eski Genel Başkanı Baykal, Posta gazetesinden Candaş Tolga Işık'a seçim sonuçlarını değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu'na "kendini kandırma" sözleriyle seslenen Baykal, sonuçları şöyle yorumladı: "Ortada CHP adına bir başarı yok. Benim genel başkanlığım döneminde yapılan son ankette CHP'nin oyu yüzde 29'du. Şimdi ise yüzde 26'ya indik. Biz oy kaybettik, AKP oyunu artırdı. Sorunu çözmek istiyorsak önce hastalığı doğru teşhis etmeliyiz. Başarılıyız deyip kendi kendini kandırmak büyük hatadır. Ortada bir başarı yok."
BAYKAL'DAN ELEŞTİRİ YAĞMURU
Baykal, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yakın kurmayları ile biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yenişafak gazetesinin haberine göre Baykal, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki isimleri ise eleştiri bombardımanına tuttu.

"Örgüte 1 kuruş para vermediler. Ellerini kollarını bağladılar, çalıştırmadılar. Seçim kampanyası döneminde seçmene hiçbir mesaj verilmedi. 'Çık televizyona tartışalım' denildi. Eldeki birkaç proje de iyi anlatılamadı. Genel başkan tek adam şovuyla kampanyayı götürdü. Adaylar medyanın yönlendirmesiyle belirlendi. Hiçbiri doğru düzgün çalışmadı. Bizim zamanımızda oylarımız yüzde 28 olarak görülüyordu. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın, seçimden hüsranla çıktık"
BAYKAL:ÖRGÜTE 1 KURUŞ PARA VERMEDİLER
Sabah Gazetesi’nde yer alan haber ise şöyle:
Eski Genel Başkan Baykal'ın da yakın çevresine "Biz nerede yanlış yaptık?" sorusunu sorduğu öğrenildi. Yeni yönetimin, il yönetimlerini dışladığını, kampanya döneminde örgütün çalıştırılmadığını savunan Baykal, şu eleştirileri getirdi: "Örgüte 1 kuruş para vermediler. Ellerini kollarını bağladılar, çalıştırmadılar. Seçim kampanyası döneminde seçmene hiçbir mesaj verilmedi. Çık televizyona tartışalım, sen bana sor ben sana sorayım denildi. Eldeki birkaç proje de iyi anlatılamadı. Genel başkan tek adam şovuyla kampanyayı götürdü. Milletvekillerinden, örgütlerden yararlanmayı düşünmedi. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın, seçimden hüsranla çıktık."
FİKRET BİLA YAZDI
Fikret Bila ise bugünkü Milliyet’te yer alan köşesinde şunları yazdı:
 “Kurultay normal zamanında”
CHP’nin aldığı seçim sonucundan memnun olmayan partililerin kurultay talebi olduğu, memnuniyetsizliklerini Sayın Deniz Baykal’la paylaştıkları yönünde bilgiler geliyor. Bu yönde size ulaşan bir talep oldu mu veya siz bir olağanüstü kurultay ihtiyacı duyuyor musunuz?
- Hayır, bana böyle bir talep gelmedi. Benim de böyle bir düşüncem yok. Kurultay normal zamanında, olağan biçimde yapılır. Biz şu anda ilçeler bazında seçim sonuçlarını detaylı biçimde inceliyoruz.

İller görevden alınacak mı?
Seçimde başarı gösteremeyen il yönetimlerini görevden alacağınız yönünde de haberler yansıdı. MYK toplantısında böyle bir karara varıldığı haberleri yapıldı. Başarısız il yönetimlerini görevden alacak mısınız?
- Hayır görevden almak söz konusu değil. Bizim düşüncemiz başarısız olan il ve ilçe yönetimlerinin otomatik olarak düşmesiydi. Bu amaçla parti tüzüğünde bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Bu yapıldığında başarısız olan il ve ilçe yönetimleri zaten otomatik olarak düşmüş olacak.

Baykal: “Taklit aslını güçlendirdi”
CHP’nin aldığı sonuç konusunda değerlendirmesi merak edilenlerden biri de bir önceki lider Deniz Baykal’dı.
Tahmin edileceği gibi sonuçtan memnun olmayan CHP’lilerin aradığı isimlerin başında Baykal geliyor. Deniz Bey, değerlendirmelerini partililerle paylaşıyor.
Deniz Bey’in, yakın çevresine yaptığı değerlendirmeyi şöyle özetleyebilirim:
“Taklit aslını güçlendirir, diye bir söz vardır. Seçim sonuçları da onu gösterdi. CHP’nin AKP’yi ve Erdoğan’ın politikalarını taklit etmesi, AKP’yi güçlendirdi.”

“Yakıştıramadım”
Deniz Bey’in, Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrası konuşmasıyla ilgili eleştirisi de şöyle yansıyor:
“Seçimin sonucu ortada. Bu durumda sorumluluğu üstlenmek ve sonucu ciddi biçimde masaya yatırmak gerekir. Bunun yerine oyumuzu ve milletvekili sayımızı artırdık savunması CHP’lilerin kabul edeceği bir yaklaşım olmaz. Oyumuz 3,5 milyon arttı deniliyor; ama zaten biz 2009 yılında 10 milyon oy almıştık. İl genel meclisi sonuçları ortada. Oyumuzu 1 milyon artırmışız. 3,5 milyon değil. Ayrıca seçmen sayısında da artış olduğu gözetilirse, bu yorum dayanaksız kalıyor. Milletvekili artışı da illerin çıkaracakları milletvekili sayısının değişmiş olmasına dayanıyor. Bu durum ciddi bir sorumluluk anlayışıyla bağdaşmıyor. Doğrusu yadırgadım, yakıştıramadım. Benim görevi bıraktığım dönemde güvenilir anket kuruluşları CHP’yi yüzde 28-29 gösteriyorlardı.”

“Gezmeden alınan oy daha fazla”
“CHP, Erdoğan’ın söylemini ve politikalarını taklit etti, Güneydoğu’da oylarımız düştü. Erdoğan ise benim dönemimdeki CHP söylemine döndü ve oylarını artırdı. Güneydoğu’yla ilgili sonuç ortada. Çok miting yapıldı, çok gezildi, yeni vaatlerde bulunuldu deniliyor, bize de yeterince gezmedi eleştirisi yapılıyordu. Ama benim gezmeden aldığım oy, şimdi gezerek bile alınamamış oldu. Bunun bir izah edilmesi gerekir.”

İstanbul, İzmir ve Antalya
Baykal’ın İstanbul, İzmir ve Antalya sonuçlarını da şöyle değerlendirdiği haber veriliyor:
“İstanbul’da CHP, 2009’un altına düştü. Kemal Bey belediye başkan adayı olarak aldığı oyun altında görülüyor. AKP ile fark 19 puana çıktı. Bu iyi bir gösterge değil. İzmir’de ise AKP farkı kapattı. Yine birinci parti biziz ama AKP büyük sıçrama yaptı ve başa baş düzeye geldi. Antalya’da ise ikinci parti durumuna düştük. Oylarımı yüzde 31’den yüzde 33’e çıkarmamıza rağmen AKP Antalya’da önemli bir atak yaptı ve birinci parti oldu. Bütün sonuçları ciddiyetle ve sorumluluk duygusu içinde analiz etmemiz gerekiyor. Bu sonuçtan tatmin olmak, bir başarı olarak görmek kendimizi kandırmak olur.” 






 
Karnesini alamadan öldü
 
Yüz nakli için müjde bekliyor
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülden Keskin 14 Aralık 2020 Pazartesi 14:25

Deniz Bey sizden aldığı bayrağı daha ileri taşımak için Kemal Bey ilk günkü gibi gayret etmekte CHP''ye sizden çok daha fazla şeyler kattığı ortada

Yorumu oyla      1      1  
CHPLİ DELEGE 14 Haziran 2011 Salı 23:40

BİZ SONUNA KADAR GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLUNUN YANINDAYIZ DENİZ BAYKAL BUNU BİL ARTIK VE BIRAK ARTIK PARTİYİ KARIŞTIRMAYI YILLARDIR KARIŞTIRDIN YETMEDİ HALA KARIŞTIYORSUN AKPNİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYORSUN TAYYİBİ BAŞBAKAN EDEN SEN PARTİYİ BARAJ ALTINDA BIRAKAN SEN 2007 DE DSP İLE BİRLEŞTİNİZ YÜZDE 20 OYU SEN ALDIN KILIÇDAROĞLU TEK BAŞINA ÇALIŞTI ÖRGÜTLER YAN GELİP YATTI BAŞTA ANT İL BAŞKANI ÖZER ÜLKEN OLMAK ÜZEREK DERHAL O KOLTUGU BIRAKMALIDIR.

Yorumu oyla      5      3  
14 Haziran 2011 Salı 20:46

Deniz Baykal yalnızca Antalya Milletvekilidir.Partide hiçbir görevi yoktur.Bir milletvekili Genel Başkanı'na Kandırma gibi çirkin bir üslupta bulunuyorsa derhal disiplin süreçleri işlemelidir.Herkes haddini bilmelidir.Deniz Baykal ihraç edilmelidir.

Yorumu oyla      4      3  
BAYKAL İHRAÇ EDİLMELİDİR. 14 Haziran 2011 Salı 19:23

Sayın Baykal sadece bir Antalya milletvekilidir. Hangi yetkiyle ya da hadle Genel Başkan hakkında böyle konuşabiliyor? Bence Baykal hakkında Genel Başkan'a yakışıksız laflar söylediği için disiplin ve ihraç süreci başlatılmalıdır.

Yorumu oyla      4      3  
Haydar ÖZDEMİR 14 Haziran 2011 Salı 18:04

Senin başarısızlıktan basetmen için,önce Antalya'nın durumuna bir bakman lazım.Buradaki başarısızlığı örtbas etmek için,Gnl.Başkanı başarısız göstermek istiyosun.Yemezler artık.Sen önce buradaki başarısızlığın tek sorumlusu olduğunu ve hata yaptığını kabul et,sonra Sn.Kılıçdaroğlunu suçla.

Yorumu oyla      9      3  
Ne maksatla... 14 Haziran 2011 Salı 17:31

"Ankette yüzde 29'du, şimdi yüzde 26'ya indik" ne demek oluyor. Anket üstünden savunma mı olurmuş, yıllarca test ettik gördük sizi.

Yorumu oyla      11      3  
antalyalının isyanı 14 Haziran 2011 Salı 17:11

baykal yeter artık bırak şu siyaseti ya antalyada ikinici olmamızın sebibi sen ve senin emir kulun il başkanıdır ant hiç çalışmadınız CHP yi yıllardır kötü yöneten sizlersiniz biz GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLUNUN SONUNA KADAR YANINDAYIZ YETER ARTIK SEN NE YAZPTIN 16 YILDIR KILIÇDAROĞLUNU EN SON BİLE ELEŞTİRECEK KİŞİ DEĞİLİSN

Yorumu oyla      10      3  
Parasızlık zordur- 14 Haziran 2011 Salı 15:44

Örgütlere harcayacak para vermeyen adaylar acaba nereye par verdiler ki battık diye feryat ediyor?

Yorumu oyla      9      3  
BAYKAL YETER ARTIK!!!!!! 14 Haziran 2011 Salı 14:25

Baykal sen ne anlatıyorsun hala....Gözün genel başkanlık koltuğunda.Saçmalamaya devam ediyorsun.Antalya listesini sen yaptın ve sonuç ortada.Kendi yaptığın listeyle rezil oldun.Halk sana gereken cevabı antalya'da bir tokat gibi verdi.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En yaşlı 6 vekilden 3’ü Antalya’dan
TBMM'nin en yaşlı üyesi 79, en genci 27 yaşında. CHP İstanbul Milletvekili ...
CHP’de kritik toplantı yarın
Seçimde oylarını arttırmasına karşın yüzde 30 hedefini yakalayamayan CHP’de ...
Sizin sandığınızdan hangi partiye kaç oy çıktı, tıkla öğren
Oy kullandığınız sandıktan hangi partinin birinci çıktığını öğrenmek isteyenler ...
 
Adaya kendi sandığından bile oy çıkmadı
Adana’da 24’üncü dönem milletvekilliği seçimlerine bağımsız aday olarak ...
İstifa çağrılarına Kılıçdaroğlu ne cevap verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran seçimleri sonrası partisinden ...
12 Haziran'da ne oldu
CHP’yi en iyi bilen gazetecilerden biri olan Barış Yarkadaş, Gerçek Gündem’deki ...
 
İsrail Erdoğan'ın yeniden seçilmesine sevindi
Geçen yılın Ocak ayında Türk Büyükelçisini “alçak koltuğa” oturtarak ikili ...
CHP'den 19 vekil
CHP önseçim yaptığı 29 yerden 19 ilde vekil çıkarırken, 10 yerde çıkaramadı. ...
İNTES Başkanı Koçoğlundan açıklama
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası(İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva