Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
29 Eylül 2021 Çarşamba - 10:23

'Kanlı Nigar' ile perde açıldı

ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde 31 yıldır sahneye çıkan Yeşilköy Halk Tiyatrosu, pandemi sürecinin ardından 'Kanlı Nigar' adlı oyunla seyircisiyle buluştu.

 Kanlı Nigar  ile perde açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde 31 yıldır sahneye çıkan ve Türkiye'nin çeşitli illerinde oyunlarını sergileyen Yeşilköy Halk Tiyatrosu, pandemi sürecinin ardından seyircisiyle buluştu. Yeşilköy Halk Tiyatrosu, rejisörlüğünü kendisi Yeşilköylü olan ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Müfit Kayacan, süpervizörlüğünü ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Ahmet Gülhan'ın yaptığı Sadık Şendil'in ünlü eseri 'Kanlı Nigar'ı sahneledi. 2 perdelik oyunda ünlü sanatçı Müfit Kayacan, aralarında öğretmen, hemşire, işçi, memur, çiftçi, ev kadını, esnafların bulunduğu 15 oyuncu rol aldı. Oyunda anne, kız ve oğlu olan Fatma Karakitapoğlu, Gülsüm Karakitapoğlu, Sabri Karakitapoğlu, Cem Sultan Alkaya, Yaşar Kelek, Özcan Körpe, Selver Aydoğdu, Çağrı Sağırdak, Gürhan Arıtürk, Fadime Gümüş, Özcan Kelek, Ali Ergün, Ayser Gümüş ve Fatih Aydoğdu rol aldı.

ANTALYA'NIN KAS ILCESINE BAGLI YESILKOY MAHALLESI'NDE 31 YILDIR SAHNEYE CIKAN YESILKOY HALK TIYATROSU, PANDEMI SURECININ ARDINDAN 'KANLI NIGAR' ADLI OYUNLA SEYIRCISIYLE BULUSTU.(FOTO:KAS-DHA)

Yeşilköy Halk Tiyatrosu, ilk akşam kendi hemşehrilerine ikinci akşam ise Kaş Antik Tiyatrosu'nda Kaşlılara oyunu sahneledi. İki gecede oyunu aralarında Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, ünlü sanatçı Ahmet Gülhan, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, Yeşilköy Mahallesi Muhtarı İbrahim Uludağ, Kaş Belediyesi meclis üyeleri, mahalle muhtarlarının da bulunduğu toplam 4 bine yakın kişi izledi.

Oyunda, Osmanlı Hanedanı'nın hüküm sürdüğü yıllarda sıradan bir mahalleye taşınan Kanlı Nigar'ın acıklı, komik serüveni müzikli ve danslı bir şekilde anlatılıyor. Kanlı Nigar uzun zamandır kötü yola düşürülmüş, ekmeğini bu işten çıkaran bir kadındır. Yıllar önce masum bir genç kızken, kendisini kirletip kötü yola düşüren yakınlarından intikam almayı kafasına koymuştur. Oyunda Kanlı Nigar'ın neden Kanlı Nigar olduğunun yanıtı aranmaktadır. Yaşamın tüm yükünü sırtında taşıyan Kanlı Nigar, eve gelen erkeklere kurduğu tuzaklarla zor anlar yaşatır.

Oyunda kabadayı rolünü ünlü sanatçı Müfit Kayacan, Kanlı Nigar rolünü Selver Aydoğdu, Abdi rolünü Cem Sultan Alkaya, Agah Aga rolünü Kalkan PTT Müdürü Gürhan Arıtürk, imam rolünü Fatih Aydoğdu, Bedide rolünü Gülsüm Karakitapoğlu, Arap Bacı rolünü de Yaşar Kelek üstlendi.

Oyun sonunda bir konuşma yapan ünlü sanatçı Müfit Kayacan, "Bu topraklarda tiyatro en az 50 yıldır sahnede oynanıyor. Küçük piyeslerle Yeşilköylüler tiyatro ile tanıştı. 31 yıldır da bu sahnelerde Yeşilköy Halk Tiyatrosu'nu izliyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde sahicin ekmektir, aştır, sanattır" dedi.

Yeşilköy Halk Tiyatrosu'nun bünyesinde barındıran, oyuncu olarak tiyatroda oynayan Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürhan Arıtürk de "10 yıldır sahnede tiyatro yapıyorum. Tiyatro, Yeşilköy halkı için bir yaşam biçimi. Bu tiyatro grubu, geçmişte dünya kupası finalinin oynandığı bir gecede 3 bin kişiyle sahne aldı. Futbolda dünya kupası finalinin oynandığı bir gecede, dünyada tiyatrolar sahne kapatır. Biz iki gecedir binlerce kişiyi tiyatro ile buluşturduk. Ben genç arkadaşlarıma tiyatroya gitmelerini, tiyatroda oyuncu olarak oynamalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Birinci gecede oyunların sonunda sanatçılara Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren birer demet çiçek, ikinci gecede de birer tablo hediye ederek teşekkür etti.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)-

 
Yeni sezonun ilk temsili 'Memleketim'
 
Üst geçidin asansörünü çalmaya kalkışırken yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni sezonun ilk temsili 'Memleketim'
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, yeni sezon açılışını yapacağı 'Memleketim' ...
Antalya'da otomobilin çarptığı kadın öldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yolun karşına geçmeye çalışan Hatice Akkaya ...
Polisle gece kovalamacaları...
Aralarında Antalya’nın da bulunduğu 3 kentte, güvenlik görevlilerinden ...
 
Antalya'da bir zincir markette silahlı soygun
ANTALYA'da, bir zincir marketin şubesine giren siyah maskeli şüpheli, ...
Turistler görüntü çekmek için yarıştı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, tedavisi tamamlanan biri yavru 4 caretta ...
Vali Yazıcı, KYK yurdu inşaatında incelemelerde bulundu
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) yerleşkesinde yapımı ...
 
Küle dönen ormanda doğaya dikkat çektiler
KEMAN virtüözü Cihat Aşkın, Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınının ...
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde jandarmanın operasyonunda gümüş kumpas ...
Kameraman Alper Baycın Parkı açılıyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin Dominik'te saldırı sonucu hayatını kaybeden televizyon ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva