Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Eşi boşanma davası açtı
Eşi boşanma davası açtı
Antalya'da tayinde torpil iddiası
Antalya'da tayinde torpil iddiası
22 Şubat 2012 Çarşamba - 13:30

'Karakolda dayak' şikayetçisi kadının 'polislere hakaret' davası

İzmir'de, gözaltına alınıp götürüldüğü Karabağlar Polis Merkezi Amirliği'nde polislerden dayak yediği görüntüleriyle gündeme gelen Fevziye Cengiz'in, 'polislere hakaret ettiği ve basit şekilde yaralanmalarına neden olduğu' iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

 Karakolda dayak  şikayetçisi kadının  polislere hakaret  davası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir 15'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün ikinci kez görülen duruşmaya, 'hakaret ve basit yaralama' suçundan hakkında 6.5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Fevziye Cengiz ile tarafların avukatları katıldı. Şikayetçi polisler B.S., H.Y. ve T.D.'nin katılmadığı duruşmada, Cengiz'i üçü erkek 14 avukat savundu. İzmir'de polisin açtığı ateş sonucu ölen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun da duruşmayı izledi.
Kimlik tespitinin ardından ilk olarak kamu tanığı, aynı müzikholde çalışan S.Y. dinlendi. S.Y. şunları anlattı:
"Sanık Cengiz, iş arkadaşım olur. Aynı müzikholde garson olarak çalışmaktayız. Polisler geldiğinde masalarda oturuyorduk. Genel baskın yapıldı, polisler kimliklerimizi istedi. Cengiz, o sırada 'Pala Dayı' adında kişiyle oturuyordu, kocası yanında yoktu. Kocasını sonradan televizyondan görünce tanıdım. Fevziye kimliğini vermedi, TC numarasını istediler. Birkaç kez cep telefonundan birilerini aradılar. Düzgün yanıt alamadı. Karakola gitmek için polisler bizleri davet etti. Fevziye gitmek istemedi, polislerle tartıştı. Patronumuz Fevziye'yi susması için uyardı. Fakat kendisi susmayıp polislere laf söylemeye devam etti. Masalarda oturan kadın sayısı çoktu. Fevziye polislere, 'Siz kim oluyorsunuz? Beni nasıl karakola götürürsünüz? Ne biçim itsiniz. S.. gidin buradan. Ne kadar terbiyesizsiniz, şerefsizsiniz' dedi. Polisler kendisine hiçbir şey yapmadı. Fevziye ile tartışan polis memuru sayısı 4-5 kişiydi. Aşırı derecede hepimiz alkollüydük. O da alkollüydü. Kendisini tanımıyorum. Karakola götürülmemiz, çalışma kartımız olmamasına rağmen masalarda oturmamızdandır. Daha önce de böyle oldu, ifade verip geri geliyorduk. Son dört gündür Fevziye, 'Pala Dayı' lakaplı kişinin yanında oturuyordu. Şu an ben başka bir işyerinde aynı işi yapıyorum. Fevziye sadece müzikholün önünde 'beni dövüyor' diye bağırıyordu. Polisler kendisine hakaret içeren söz söylemedi. Polis otosuna saçından tutarak götürdüler. Kelepçe takmadılar."
EŞİ: POLİSLERE HAKARET ETMEDİ
Diğer tanık Cengiz'in eşi Mehmet Murat Cengiz ise olay günü eşi, damadı, gelini ve kardeşiyle müzikholde masada oturduklarını belirterek şunları anlattı:
"Ben eşimle masada otururken, onlar sigara içmek için dışarı çıktılar. Polisler geldi, kimlik sordu. Eşimin kimliği yanında olmadığı için arabaya gidip alacağımı söyledim ve ayrıldım. Gelene kadar ona masadan kalkmamasını söyledim. Döndüğümde polisler saçından tutmuştu. 'Murat kurtar' diye bağırıyordu. Kimliği verdim ancak B.S. beni itekledi. Eşime de tokat atıp 'kahpe' dedi. Sonra arabanın içine aldılar. Karakola kadar ekip otosunun arkasından aracımla takip ettim. Bana karakol dışında bir tutanak imzalattılar. Eşimin kurtulması ve susman için bunu imzalattıklarını söylediler. Polislere yönelik eşimin bir hakareti olmadı. Sadece 'beni dövüyorlar' dedi. Bu olaydan 2- 3 yıl önce eşimin garson olarak çalışması için başvuruda bulunduk. Fakat korktuğundan çalışmadı."
ADALETE GÜVENİYORUM
Hakim Ayşegül Durmaz, tanıkların ifadelerindeki çelişkiler nedeniyle Fevziye Cengiz'in savunmasını sordu. Cengiz, "Ben eşimin dediklerine katılıyorum. Diğer tanığı tanımam, kendisini gazeteci sanmıştım. Çok rahatsızlandım. Belim ağrıyor. Ancak güçlü olacağım ve adalete güveniyorum" dedi.
Bu arada yaklaşık bir saat süren duruşmada, salonun dar olması ve geç gelenlerden dolayı tartışma çıktı. Bir süre izleyicileri içeri almak istemeyen hakim Ayşegül Durmaz, daha sonra kilitlettiği kapıyı açtırarak tüm izleyicileri içeri aldı. Sanık avukatları da bu durumun zapta geçirilmesini istedi.
GELMEYEN TANIKLAR ZORLA GETİRİLECEK
Duruşma gelmeyen tanıklar Leyla Durmaz, Hakan Durmaz ve Salih Cengiz'in polis nezaretinde getirilip ifadesinin alınması, tüm delillerin toplanması, tarafların savunmalarının alınması ve Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyanın incelenmesi için tebligat yapılmasına karar verilerek 12 Nisan'a ertelendi.
Bu arada, Fevziye Cengiz ile olay günü aynı masada oturduğu ileri sürülen 'Pala Dayı' lakabıyla tanınan kişinin tanık olarak ifade vermeyi reddettiği belirtildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Geçen yıl temmuz ayında, eşiyle gittiğini belirttiği Karabağlar İlçesi'ndeki bir müzikholde gözaltına alınan Fevziye Cengiz, götürüldüğü karakolda polis memurlarından dayak yediğini, hakarete uğradığını, tehdit edildiğini belirterek şikayetçi oldu. Fevziye Cengiz'in polis merkezinde yediği dayağın güvenlik kamerası görüntüleri herkesin tepkisini çekti. Cengiz ile polis memurları arasındaki karşılıklı davalar halen sürüyor. Polisler de 8 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
 
 
 
 

 
Eşini kurşunlatan kocaya 12,5 yıl hapis
 
Bu görüntüleri çekti öldürüldü VİDEO
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşini kurşunlatan kocaya 12,5 yıl hapis
Adana'da 2 yıl önce boşanmak istediği eşi 36 yaşındaki Songül Kunt'u tetikçi ...
42 bin lira bütçeyle film çekiyorlar
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde çekimlerine yaklaşık 20 gün önce başlanan ...
Öğretmenden not
Bursa'da Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde bekar, öğretmen ...
 
Fetih 1453 hangi kanalda yayınlanacak?
Habertürk'ten Rahşan Gülşan yazdı: Film Show TV'de yayınlanacak diye...
Bu sahne ceza getirdi
RTÜK, ‘’Muhteşem Yüzyıl’’ adlı dizide, Hatice Sultan’ın intihar sahnesini, ...
Ankara'da yeni tartışma
Birçok bakanlığın isim değiştirmesinin yanı sıra yeni kurulan Kalkınma ...
 
MİT yasası ona da yaradı
'İfade krizi' nedeniyle MİT kanunuda yapılan değişiklik, Yeşil hakkındaki ...
Adı ‘Fahişe’ye verilince çıldırdı
Adı atv’de yayınlanan bir dizide fahişe karakterine verilen CHP milletvekili ...
Rahmi Koç simit satacak
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un simit zinciri kurmaya hazırlandığı iddia edildi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva