Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
25 Mayıs 2016 Çarşamba - 11:54

'Katliam ihalesi' bir kez daha yayımlandı

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün birçok ilde karaca, kızıl geyik, yaban keçisi, ceylan gibi yaban hayvanlarının avlanması için hazırladığı ve hayvanseverlerce 'katliam ihalesi' olarak adlandırılan ihaleler yayımlanmaya başladı.

 Katliam ihalesi  bir kez daha yayımlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avlanma fiyatları yaban domuzu için istenen 75 lira ile Anadolu Yaban Koyunu için istenen 70 bin lira arasında değişiyor. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce 2016-2017 Av Yılı Av Turizmi sezonu ihalelerine başlanıldı. Genel müdürlük bu kapsamda yerli avcılar için özel avlanma izin belgesi başvuru formu, yabancı avcılar için de geçici avcılık başvuru formu hazırlayarak yayımladı. Doğa ve hayvanseverlerin 'katliam ihalesi' olarak adlandırdığı ihalede, 'av turizmi' adı altında Anadolu Yaban Koyunu, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, melez yaban keçisi, karaca, ceylan, yaban domuzu, tilki ve çakal, avına izin verilen türler olarak yayımlandı.

Avlanma şartlarına da yer verilen duyuruda, yeni sezonda Türkiye'nin birçok ilindeki doğal yaşam alanlarında yerli ve yabancı avcılara, toplam 609 yaban hayvanı avlattırılacak. Bunların 250'si yaban keçisi, 129'u karaca, 124'ü yaban domuzu, 54'ü kızıl geyik, 20'si çengel boynuzlu yaban keçisi, 10'u hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi, 10 melez yaban keçisi, 7'si Anadolu Yaban Koyunu ve 5'i de ceylan. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde 15 bölge müdürlüğü aracılığıyla ihale ilanları hazırlanmaya ve yayımlanmaya başladı. İhalelere girecek yerli ve yabancı avcılar, avlanma izinleriyle çeşitli ücretler karşılığında kotada belirlenenen kadar avlanabilecek. 

AVLANMA RAKAMLARI

Genel müdürlüğün internet sitesinde, önümüzdeki sezon için belirlediği tür, kota, av dönemi ve fiyatları da duyuruldu. Av sezonu 1 Ağustos 2016- 31 Mart 2017 tarihleri arası olarak duyurulan yaban keçisinde yerli avcılar için fiyatlar bölgelere göre 2-5 bin TL arasında, yabancı avcılar içinse 3-9 bin TL arasında belirlendi. Adana'da 25, Adıyaman'da 17, Antalya'da 47, Artvin'de 22, Erzincan'da 14, Erzurum'da 6, Bingöl'de 6, Giresun'da 5, Gümüşhane'de 1, Hatay'da 3, Isparta'da 5, Karaman'da 3, Kayseri'de 6, Konya'da 2, Mersin'de 31, Muğla'da 30, Niğde'de 13, Sivas'ta 4, Tunceli'de 10 olmak üzere toplam 250 yaban keçisi av kotası belirlendi. Bunların 4'ü dişi birey olarak açıklanırken, 147'si yabancı avcılar, 102'si yerli veya yerel avcılara, 1'i de diplomatlar için ayrıldı. 

Toplam 10 hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi kotası belirlendi. Tamamı yerli-yerel avcılara ayrılan hatalı boynuzlu şelek yaban keçisinin avlanma bedeli ise 700-1200 TL arasında. Avlanma için Gümüşhane'de 3, Antalya'da 2 ve Mersin'de 5 kota belirlendi. 

10 melez yaban keçisi kotası Adıyaman'da ayrıldı. 7'si yabancı, 3'ü de yerli avcılara ayrılan melez yaban keçisini avlama ücreti de 4 bin TL olarak açıklandı. 

Artvin'de 13, Bingöl'de 2, Erzincan'da 2, Rize'de 3 olmak üzere, toplam 20 çengel boynuzlu dağ keçisi avlanabilecek. Bunların 11'i yabancı, 9'u yerli avcılara ayrılırken, avlanma fiyatları da yerliler için 1500-3 bin TL, yabancılar için 5-7 bin TL arasında değişiyor. 

Anadolu Yaban Koyunu kotası ise 7 olarak belirtildi. Bingöl, Ankara ve Karaman'da 1'er kota belirlenen ve tamamı yabancı avcılar için ayrılan Anadolu Yaban Koyununun avlanma fiyatı 70 bin TL. Konya'da ise kotası 4 olarak açıklanan koyunun avlanma fiyatı 60 bin TL. 

Kızıl geyik içinse Afyonkarahisar'da 5, Ankara'da 4, Bilecik'te 3, Bolu'da 3, Denizli'de 5, Eskişehir'de 10, Karabük'te 1, Kastamonu'da 13, Kahramanmaraş'da 2, Kütahya'da 2, Sinop'ta 3 olmak üzere toplam 51 kızıl geyik kotası açıklandı. Ayrıca Ankara, Kütahya ve Sinop'ta 1'er olmak üzere toplam 3 kazık boynuzlu kızıl geyik kotası belirlendi. Kızıl geyiklerin avlanma kotalarının 23'ü yabancı, 30'u yerli, 1'i de diplomat avcılara ayrıldı. Kızıl geyik av fiyatları da yerliler için 2-8 bin TL, yabancılar için 4 bin 500-10 bin TL arasında bölgelere göre değişiyor. 

Bu av sezonunda Bartın'da 9, Düzce'de 3, Kastamonu'da 65, Giresun'da 10, Ordu'da 2, Kırklareli'nde 4, Sinop'ta 7, Zonguldak'ta 11, Karabük'te 18 olmak üzere toplam 129 karaca yerli ve yabancı avcılara ihale edilecek. 129 karacanın 50'si yabancı, 78'i yerli, 1'i de diplomat avcılar için ayrıldı. Avlanma fiyatları da 1000 lira ile 2 bin lira arasında değişiyor. 

Şanlıurfa'da ise 4'ü yabancı avcılar, 1'i yerli avcı için toplam 5 ceylan kotası belirlendi. Ceylan av ücreti de 4 bin TL olarak yayımlandı. 

Bu av döneminde tüm illerde yaban domuzu avı da yapılabilecek. Yaban domuzu için Bolu'da 70, Düzce'de 10, Karabük'te 8, Kastamonu'da 6, Zonguldak'ta 30 olmak üzere toplam 124 kota belirlendi. 94'ü yabancı, 30'u yerli avcılara ayrıldı. Yaban domuzu avlanma fiyatları da yabancı avcılara 200 TL, yerli avcılara 75 TL olarak açıklandı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)


DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR GENEL MUDURLUGU'NCE, DOGA VE HAYVANSEVERLERIN 'KATLIAM IHALESI' OLARAK ADLANDIRDIGI AV TURIZMI ADI ALTINDA BU SEZON YINE ONLARCA YABAN KECISI, ANADOLU YABAN KOYUNU, KIZIL GEYIK, KARACA, CEYLAN GIBI YABAN HAYVANLARININ PARA KARSILIGI AVCILAR TARAFINDAN VURULABILECEGI KOTALAR BELIRLENDI VE IHALELERI DE YAYIMLANMAYA BASLADI. (YABAN KECISI) (fOTO:ANTALYA-DHA)



DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR GENEL MUDURLUGU'NCE, DOGA VE HAYVANSEVERLERIN 'KATLIAM IHALESI' OLARAK ADLANDIRDIGI AV TURIZMI ADI ALTINDA BU SEZON YINE ONLARCA YABAN KECISI, ANADOLU YABAN KOYUNU, KIZIL GEYIK, KARACA, CEYLAN GIBI YABAN HAYVANLARININ PARA KARSILIGI AVCILAR TARAFINDAN VURULABILECEGI KOTALAR BELIRLENDI VE IHALELERI DE YAYIMLANMAYA BASLADI. (YABAN KECISI) (fOTO:ANTALYA-DHA)



 

 
Serik'te jandarmadan uyuşturucu operasyonu
 
Manavgat'ta motosikletle otomobil çarpıştı: 3 yaralı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tabiatı koruyalım sahip cikalim 26 Mayıs 2016 Perşembe 23:54

Üzücü ürkütücü doğaya Rabbimin kurallarına aykırı..... insanlık için birsey demiyorum

Yorumu oyla      3      3  
Devlet eliyle katliam yapmak icin katil ariyor 25 Mayıs 2016 Çarşamba 15:07

Inanamiyorum doğayı korumamudurlugu devlet eliyle katliam yapıyor ...aramızda 2ayakli olanlar için de ihale lütfen. .Rabbimin verdiği canı devlet ihaleyle katlediyor can alsinlar diye...Bu nasıl adalet sordunuz mu biz sizi öldürecek katil arıyoruz üstüne para alacağız diye. ... trajikomik isyanlardayim.....

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik'te jandarmadan uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde jandarmanın operasyonunda 1330 kök kenevir ...
Demre'de sebze yüklü kamyon devrildi
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde sebze yüklü kamyon devrildi. Kamyonun kasasındaki ...
Bisiklet sevdalıları yaş günü kutladı
Antalya Velespit Bisiklet Grubu 1. yaş gününü kutladı. Bisiklet sevdalısı ...
 
'Halk güzeli', Lübnan'ı sevdi
ANTALYA'da geçen yıl düzenlenen Miss Eurasia Güzellik Yarışması'na internet ...
Vali Türker engellilerle bocce oynadı
ANTALYA Valisi Muammer Türker, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi ...
Asya'dan 50 gündür haber yok
ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde oturan 9'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki ...
 
4 yerinden bıçaklandı kaçarken...
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tartıştığı kişi tarafından 4 yerinden bıçaklanan ...
Final maçının toplantısı Konya'da yapıldı
MULTIGROUP Alanyaspor'un 27 Mayıs Cuma günü Adana Demirspor ile oynayacağı ...
Karagöl Yayla yolunda altyapı çalışması tamamlandı
KUMLUCA'ya bağlı Güzören Mahallesi Karagöl Yaylası'na ulaşımı sağlayan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva