Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
12 Haziran 2015 Cuma - 11:01

'Katliam ihalesi'ne suç duyurusu

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin birçok ilinde 'av turizmi' adı altında çeşitli yaban hayvanlarının avlanması için yapılan ihalelerin iptali ve ilgililerin cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

 Katliam ihalesi ne suç duyurusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İhalelerin iptali için cumartesi günü Türkiye genelinde eylem yapılacak. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı bölge müdürlükleri tarafından Türkiye'nin birçok ilinde 'av turizmi' adı altında çeşitli yaban hayvanlarının avlanması için açılan ihalelerin büyük kısmı tamamlandı. İhalelerde belirtilen rakamlara göre 10'ar bin TL'den 15 ayı, 5- 6'şar bin TL'den 143 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi, 5 hatalı boynuz selek yaban keçisi avlanacak. Birçok ilde de yaban keçisi, yaban koyunu, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, ceylan ve melez yaban keçisinin sayısı belirtilmedi. 

AVLANMA BAŞLADI

Sinop, Kastamonu, Artvin, Giresun ve Rize'de toplam 15 ayı, Antalya'da 39, Mersin'de 33, Kayseri'de 6, Hatay'da 2, Niğde'de 12, Adana'da 17, Sivas Divriği'de 3, Muğla'da 24, Erzurum ve Erzincan'da 12 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağkeçisi avı ihale edildi ve ihaleleri kazanan avcılar söz konusu bölgelerde yaban hayvanlarının peşine düştü. Bu ihalelerin iptali için Marmara Hayvan Hakları Federasyonu'nca (MARMARAFED) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. MARMARAFED Başkanı Şebnem Aslan tarafından yapılan suç duyurusunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve bağlı bölge müdürlüklerinin ilgili tüm idarecileri şikayet edildi.

TÜM İLLERDE EYLEM KARARI 

Hayvan Hakları Konfederasyonu öncülüğünde ise Türkiye genelinde 'Av Turizmine Hayır' eylemleri düzenlenecek. 13 Haziran Cumartesi günü Tunceli, Zonguldak, Kırklareli, Bursa, İnegöl, Yalova, Edirne, Çankırı, Hatay, Didim, Sakarya, Burdur, Sivas, Adana, Tekirdağ-Çorlu, Denizli, Aksaray, Kars, İzmir, Aydın- Kuşadası, Afyonkarahisar, Trabzon, Artvin, Denizli-Buldan, Sinop ve Antalya eylemin kesinleştiği iller. Eylemler eş zamanlı saat 12.00'de yapılacak. 

83 BİN İMZA

Av ihalelerinin iptali için imza kampanyası platformu 'change.org' üzerinden sinema oyuncusu Arzu Yanardağ'ın kardeşi Aslı Yanardağ'ın başlattığı imza kampanyasına ise 83 bine yakın kişi imza atarak destek verdi. Her imzalayan kişi adına Başbakanlık ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bakanlığın ilgili birimlerine mail olarak 'Av Turizmi katliamdır! İhaleyi durdurun ve katliama son verin' başlıklı dilekçeler gönderiliyor. 

BAKAN VE GÖREVLİLERİN CEZALANDIRILMASI İSTENİYOR

Bakan Veysel Eroğlu dahil ihaleleri yapan idareci ve görevliler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu, Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi'ne (Bern) muhalefetle suçlanıyor. Ayrıca nesli tükenmekte olan hayvanların yasa ve uluslararası sözleşmelere aykırı şekilde devlet eliyle avlanması için ihale düzenlenmesi de suç unsuru gösterildi. 

DEVLET ELİYLE KATLİAM

Bölgelere göre, yaban keçisi, ayı, çengel boynuzlu dağ keçisi ve hatalı boynuz selek yaban keçisi avlanması, ihale edilerek, korunması gereken yaban hayvanlarının, para karşılığı avlanmalarına izin verildiği belirten suç duyurusunda, yaban hayvanlarının katline devlet eliyle alenen göz yumulduğu öne sürüldü. Günümüzde nesli hızla tükenen yaban hayvanlarının, zaten kaçak avcılar tarafından katledildiği hatırlatılan suç duyurusunda, "Bir de bu duruma devlet eliyle çanak tutulması kabul edilebilir değildir. Avlanma izni verilen hayvanlar arasında korumakla yükümlü olduğumuz boz ayı, çengel boynuzlu dağ keçisi gibi türler de var" denildi. 

Bilimsel hiçbir veri olmadan, tahmini rakamlarla, ayrıca gözle görülmeden envanter hesapları yapıldığına da dikkat çekilen dilekçede, uluslararası literatürlerde dahi ayı, dağ keçisi, çengel boynuzlu keçi, yaban keçisinin nesli tükenmekte olan türlerden sayıldığı belirtildi.


DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR GENEL MUDURLUGU'NUN TURKIYE'NIN BIRCOK ILINDE 'AV TURIZMI' ADI ALTINDA CESITLI YABAN HAYVANLARININ AVLANMASI ICIN YAPILAN IHALELERIN IPTALI VE ILGILILERIN CEZALANDIRILMASI ICIN ANKARA CUMHURIYET BASSAVCILIGI'NA SUC DUYURUSUNDA BULUNULDU. IHALELERIN IPTALI ICIN CUMARTESI GUNU TURKIYE GENELINDE EYLEM YAPILACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR / ANTALYA, (DHA) - 

 
Miss Turkey 2015
 
Düğünden dönen HDP yöneticileri kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalınan şemsiyelerin yerini branda aldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yaz sezonunda tamamı ücretsiz ...
Boğaçay'da 'altın' akıyor
KONYAALTI İlçesi'ndeki Boğaçay'da, maden arama ruhsatı sahibi firmanın ...
Gazipaşa- Ercan uçuşları iptal oldu
KIBRIS Ercan Havalimanı ile Gazipaşa- Alanya Havalimanı arasında Caps ...
 
Jandarmanın dikkati, tarihi halıları kurtardı
Antalya'dan alınan halılar, 'taşınır kültür varlığı' olarak değerlendirilerek ...
Yeni hükümetten ilk talep kadınlardan
ANTALYA'da Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Anayasa Mahkemesi'nin resmi ...
İbradı'da fotomaraton heyecanı başlıyor
İBRADI Belediyesi tarafından ilçenin ulusal ve uluslararası platformlarda ...
 
Otellere Temiz Havuz Sertifikası
ANTALYA'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çeşitli denetimler sonucu ...
Oylar depolara
ANTALYA'da 7 Haziran seçimlerinde Antalya Adalet Sarayı'nda toplanan merkezdeki ...
430 bin öğrenci tatile çıkıyor
2014-2015 eğitim ve öğretim yılı, 12 Haziran Cuma günü sona eriyor. Antalya'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva