Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Avrupa ülkeleri arasında en az doktor Türkiye'de
Avrupa ülkeleri arasında en az doktor Türkiye'de
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
14 Kasım 2018 Çarşamba - 16:56

'Kesik Baş' cinayetinde zanlı toruna yaş nedeniyle savcı 24 yıl hapis istedi

KAYSERİ'de, 6 yıl önce babaannesi Pembe Boraze'yi (82), dedikodusunu yaptığı için öldürdüğü iddia edilen torunu Fadime Boraze (24), üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

 Kesik Baş  cinayetinde zanlı toruna yaş nedeniyle savcı 24 yıl hapis istedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 28 Nisan 2012 tarihinde Felahiye ilçesine bağlı Kayapınar Mahallesi'nde meydana geldi. Pembe Boraze, evinin balkonunda boğazı kesilmiş halde ölü bulundu. Aradan geçen 6 yılda olayın faillerinin bulunamaması üzerine İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Bekmez'in talimatıyla özel ekip kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden dedektiflerin de desteğiyle, Pembe Boraze cinayeti dosyası yeniden incelemeye alındı. 6 ay süren teknik takip ve çok sayıda kişiden alınan ifadeler sonucu, yaşlı kadının, torunları tarafından öldürüldüğünün tespit edildiği iddia edildi. Düzenlenen operasyonla, Pembe Boraze'nin  oğlu Faruk Boraze (55), gelini Songül (56) ve torunu Fadime Boraze (24) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Fadime Boraze tutuklanarak, cezaevine konulurken, anne ve babası ise salıverildi.

TV PROGRAMINA KATILDILAR

Kamuoyunda 'Kesik baş cinayeti' diye de bilinen olayın ardından, şüphelilerinin, faili meçhul olayları araştıran bir televizyon programına da katıldığı belirlendi. Cinayete kurban giden Pempe Boraze'nin yapılan otopsisinde vücudunda 12 balta ve 6 bıçak darbesi olduğu tespit edildi.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında, tutuklu sanık Fadime Boraze ile öldürülen kadının oğlu (amcası) Mustafa Boraze ile avukatları hazır bulundu. Üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyen Fadime Boraze, beraatını istedi. Sanık Boraze, "Böyle bir şey yapacak olsaydım, kıyafetlerimle Jandarmaya gittiğimizde belli olurdu. 8 aydır mağdur durumdayım. Suçsuz yere buradayım. Sırf babaannemi o halde bırakmaya gönlüm el vermediği için buradayım. Olaydan sonra zayıfladım. Babaannemi o halde görünce şok oldum. Etkisinden hala kurtulamadım. Ailem de ben de, babaannemi kurtarma çabasındaydık" şeklinde konuştu. Davacı Mustafa Boraze ise," Pembe Boraze annem olur. Fadime'nin cezalandırılmasını istiyorum. Şikayetçiyim" dedi.

SAVCI, ÜST SOYDAN AKRABAYI KASTEN ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN HAPSİNİ İSTEDİ

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı. Savcılık mütalaasında, "Fadime Boraze ve ablası R.B. hakkında dedikodular olduğu, bu dedikoduların Pembe Boraze ve torunları ile gelini Songül arasında zaman zaman tartışmalara dönüştüğü, Pembe Boraze'nin üzüntülerini komşularına anlattığı, Fadime'nin annesi Songül'ün kardeşi S.S.'nin evine gittiği ve kaynanası Pembe Boraze hakkında konuşurken, torunlarının konuşmaları duyduğu ve 'Bu kadın bizden ne istiyor?' diyerek, sinirlenerek, Pembe Boraze'nin evine gittikleri" ifade edildi.

ÖNCE BIÇAKLA KAFASINA VURMUŞLAR, ARDINDAN BALTA İLE KAFASI KESİLMİŞ

İddianamede, Fadime Boraze ve ablası R.K.'nin Pembe Boraze'nin evine gittikleri ve cinayeti işledikleri iddia edilirken şu ifadelere yer verildi: " Nefret ve hiddet içinde babaannelerinin evine gittikleri, balkonda sandalyede oturan Pembe Boraze'yi, mutfaktan aldıkları bıçakla dışarı çıkarak, boyun ve kafasına defalarca vurdukları, ilerleyen aşamalarda ise, evin bahçesinde bulunan 'nacak' ile yere düşen Pembe Boraze'nin boğazına vurarak, kesildiği, nacağı kimin vurduğunun belirlenemediği, Fadime'nin eylemini ablası R.B. ile birlikte gerçekleştirdiği belirlendi."    

ANNE SONGÜLÜN TERLİĞİNDE KAN İZİ ORTAYA ÇIKMIŞ

Duruşma savcısı mütalaasında anne Songül'ün terliğinde kan izinin çıktığını da açıklayarak, "Olay yerine hangi aşamada ulaştığı belirlenemeyen anne Songül'ün, kızlarını suçlamadan kurtarmak istediği, mutfakta ellerini yıkattığı, Pembe Boraze'nin ölümünden emin olduktan sonra ambulansı aradıkları, Songül Boraze'nin tedirgin olduğu ve terliğinde kan bulunduğu, eylem gerçekleştikten 1 saat sonra Fadime Boraze'nin teyzesi S.S.'yi arayarak, 'Teyze babaannemi öldürdüler' dediği" iddialarıyla duruşma savcısı, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK), 82/1-d maddesi gereğince 'üst soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan cezalandırılmasını, sanığın olay tarihinde 17 yaşında olması nedeniyle TCK'nın 31/3  maddesi gereğinde 18-24 yıl hapis cezasına çarqtırılmasını  istedi.Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, Fadime Boraze'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanık avukatının mütalaaya ilişkin süre istemesi üzerine duruşmayı 29 Kasım'a erteledi.

6 YIL ONCE BALTA VE BICAKLA OLDURULEN PEMBE BORAZE (FOTO: KAYSERI, DHA)

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA) 

Etiketler:
 
Hollanda'da Türkiye rüzgarı
 
Atatürk Anıtı'na baltayla saldıran kadın adli kontrolle serbest
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM yakınında kalp krizi geçiren MHP Kulu İlçe Başkanı hayatını kaybetti
MHP Kulu İlçe Başkanı Murat Toklucu (64), geçen hafta partisinin grup ...
Dijital bağımlılığa zombi mizanseniyle dikkat çektiler
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde dijital bağımlılık konusunun tartışıldığı ...
Kuyumcuda soygun girişimi kamerada
ANKARA'da kar maskeli bir kişi, elindeki tabancayla girdiği kuyumcu dükkanını ...
 
Cumhurbaşkanlığı'na koşarken kaza geçirdi
Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Kültür Sanat Politikaları Kurulu’nun toplantısına ...
FETÖ'cü mahkum avukatıyla eşcinsel ilişkide yakalandı
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan ve ağırlaştırılmış müebbet ...
Belediye başkanı ve 2 kişi yaralı
OSMANİYE'nin Hasanbeyli Belediye Başkanı MHP'li Alpaslan Koca, özel bir ...
 
'Püsküllü Kadir'den tepki çekecek Atatürk açıklaması
Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu, ...
Baltalı saldırgan aranıyor...
TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde, kimliği belirlenemeyen bir kadın, Atatürk ...
Vurulan sendika genel başkanından acı haber
DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva