'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
8 Nisan 2020 Çarşamba - 10:49

'Koronavirüs indirimi' uyarısı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında pek çok mağaza kapalı durumda. Bu dönemde alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden alışverişi tercih ediyor. Bunu fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ise ‘indirim’ adı altında sahte ürünlerle satış yapmaya çalışıyor

 Koronavirüs indirimi  uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alışveriş sonunda tüketiciye satın alınan ürünün gerçeği dışında başka bir ürün gönderilirken, ayrıca vatandaşların kredi kartı bilgileri de kopyalanabiliyor. Uzmanlar internet sayfaları ile sosyal medyadaki ilanlara ve satışlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

"KORONA İNDİRİMİ" DİYE VATANDAŞLARI TUZAĞA DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Koronavirüs maalesef dolandırıcıları korkutmamış" diyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Hala çıkar peşindeler. 'Korona indirimi' diye şimdi de bir takım ilanlar verip, vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Bunların daha önce de yaptıklarını gördük. Karaborsacılık, vurgunculuk yaptılar. İnsanları kandırıp kredi kartı bilgilerini ele geçirerek hesaplarını boşalttılar. Şimdi de korona vurgunculuğu yapıyorlar. Bunlar taklit yapıyor. Gerçekten ciddi markalar kepenk kapattılar. Çalışmıyorlar. Şimdiden ilanlar veriyorlar. Müşterilerine mesajlar göndererek, 'Biz size indirim yapacağız. Şimdi bize 250 lira verin mağazamız açıldığı ilk gün gelin, size 500 liralık alışveriş yaptıralım' diyorlar. İşte bunları taklit eden dolandırıcılar müşterilerinin tuzağa düşmesi neticesinde onların kredi kartı bilgilerini ele geçirip dolandırıyorlar. Ya da bir takım sahte hesaplarla tuzağa düşürdükleri insanların kendilerine havale göndermesini, ödeme yapmasını isteyerek onları dolandırıyorlar" şeklinde konuştu.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Dikkat diyorum. O tanıdığınız, bildiğiniz ve güvendiğiniz markanın size sunduğu o indirim gerçek olmayabilir. Gerçek olan şu. Bugün birçok marka sıkıntıda. Ürünlerini satamıyor, mağazalarını kapattı. İşte bu noktada fırsatçı ve dolandırıcılar taklit ederek sanki 500 liralık ürünü yarı fiyatına satacakmış, 1000 liralık ürünü 500 liraya satacakmış gibi ağlarına düşürüyor daha sonra paralarını alıyor. Birde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek tamamen hesaplarını boşaltabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

"TÜKETİCİLER ZORUNLU İHTİYAÇLARI DIŞINDA HİÇBİR SİPARİŞ VERMEMELİ"

Koronavirüs salgınının yaşandığı bu dönemde sadece gerekli ihtiyaçlarla ilgili alışveriş yapılması gerektiğinin altını çizen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sahtekarlar tanınmış, güvenilen markaların ürünlerinin fotoğraflarını internete koyup fiyatı da neredeyse yarı fiyat gibi cazip halde sunmak suretiyle vatandaşları aldatıyorlar. Bu noktada vatandaşın yapması gereken bilinçli tüketici olarak marka sahibi firmayla yazışarak o ilanın gerçekten o firmaya ait olup olmadığını tespit edip ondan sonra hareket etmesidir. Aksi halde dolandırılır hatta finansal bilgilerini karşı tarafa aktarırsa adına kredi bile çekilip, borçlandırılabilir. İçinde bulunduğumuz dönemde bilinçli tüketiciler zorunlu ihtiyaçlar dışında hiçbir alışveriş yapmasınlar. Bu sağlığımız açısından da gerekli. Ürünü bize getirecek olan kurye elemanlarının yoğunluktan ötürü virüsle karşılaşmaları hatta hastalığa yakalanmaları dahi söz konusu. Tüketiciler zorunlu ihtiyaçları dışında hiçbir sipariş vermemeli. Böyle çok cazip gördükleri ilanla ilgili de firmayla irtibata geçmeli."

"KAPIDA ÖDEMEYİ TERCİH EDİYORUM"

İnternet üzerinden alışveriş yaptığını ifade eden Gurbet Baykara, "İnternetten kıyafet alıyorum. Onlar da hiç yanıltmadılar. Çünkü sürekli değiştirmedim. Burada indirim var diye oraya gitmedim. Genelde ben kapıda ödemeyi tercih ediyorum. Ürün kapıya geldiğinde bakıyorum ve parayı öyle teslim ediyorum" şeklinde konuştu. Selman Yılmaz ise, "Pantolon ve mont alıyorum. Ayakkabı almıyorum. Ben kaliteli indirim almayı seviyorum" diye konuştu.

"İNDİRİMLİ ÜRÜNDEN İNDİRİM DE İSTEYENLER VAR"

Kadıköy'deki bir ayakkabı mağazasında görevli Raşit Kandıra ise 'açık olan mağazalarda indirim var mı sorusuna, "Tabii müşteriler daima indirim istiyor. İndirimli üründen indirim de isteyenler var. Müşteriler daima uygununu nerede bulursam alırım diyor. Biz daima uygun sattığımız için müşteri daima biliyor. Fiyatlar cazip" ifadelerini kullandı.

 KORONAVIRUS SALGINI SONRASI PEK COK MAGAZA TEDBIR ICIN KAPALI DURUMDA. OZELLIKLE BU DONEMDE INTERNETTE INDIRIM ADIYLA YAPILAN SATISLARA KARSI UZMANLAR VATANDASLARI UYARIYOR. FOTO: SEMIH CALISKAN/ISTANBUL, (DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI SONRASI PEK COK MAGAZA TEDBIR ICIN KAPALI DURUMDA. OZELLIKLE BU DONEMDE INTERNETTE INDIRIM ADIYLA YAPILAN SATISLARA KARSI UZMANLAR VATANDASLARI UYARIYOR. FOTO: SEMIH CALISKAN/ISTANBUL, (DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI SONRASI PEK COK MAGAZA TEDBIR ICIN KAPALI DURUMDA. OZELLIKLE BU DONEMDE INTERNETTE INDIRIM ADIYLA YAPILAN SATISLARA KARSI UZMANLAR VATANDASLARI UYARIYOR. FOTO: SEMIH CALISKAN/ISTANBUL, (DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI SONRASI PEK COK MAGAZA TEDBIR ICIN KAPALI DURUMDA. OZELLIKLE BU DONEMDE INTERNETTE INDIRIM ADIYLA YAPILAN SATISLARA KARSI UZMANLAR VATANDASLARI UYARIYOR.TUKETICI BASVURU MERKEZI ONURSAL BASKANI AYDIN AGAOGLU, KONUYLA ILGILI ACIKLAMALARDA BULUNDU. FOTO: SEMIH CALISKAN/ISTANBUL, (DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI SONRASI PEK COK MAGAZA TEDBIR ICIN KAPALI DURUMDA. OZELLIKLE BU DONEMDE INTERNETTE INDIRIM ADIYLA YAPILAN SATISLARA KARSI UZMANLAR VATANDASLARI UYARIYOR.  VATANDASLARDAN GURBET BAYKARA.FOTO: SEMIH CALISKAN/ISTANBUL, (DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI SONRASI PEK COK MAGAZA TEDBIR ICIN KAPALI DURUMDA. OZELLIKLE BU DONEMDE INTERNETTE INDIRIM ADIYLA YAPILAN SATISLARA KARSI UZMANLAR VATANDASLARI UYARIYOR. AYAKKABI SATICISI RASIT KANDIRA. FOTO: SEMIH CALISKAN/ISTANBUL, (DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI SONRASI PEK COK MAGAZA TEDBIR ICIN KAPALI DURUMDA. OZELLIKLE BU DONEMDE INTERNETTE INDIRIM ADIYLA YAPILAN SATISLARA KARSI UZMANLAR VATANDASLARI UYARIYOR. SELMAN YILMAZ. FOTO: SEMIH CALISKAN/ISTANBUL, (DHA)

Semih ÇALIŞKAN - Güven USTA/ İSTANBUL, (DHA)

 
Meghan Markle'nin gizli Hollywood planı ortaya çıktı
 
Chico, yeni imajıyla meydan okudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki salgın hastanesi çalışmalarında ikinci gün
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a iki salgın hastanesi ...
Karantinadaki erasmus öğrencileri, kaldıkları yurttan ayrıldı
ERASMUS programı için gittikleri İrlanda ve İskoçya'dan getirildikten ...
Emeklileri dolandıran zanlı, 'maske getireceğiz' denilerek yakalandı
ADANA'da, ATM'lerden maaşlarını çekmek isteyen emeklilere yardım etme ...
 
Maskelere takılabilir ateş ölçer çip geliştirdiler
DÜZCE Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, koronavirüs salgını nedeniyle ...
Diyarbakır'da terör; 5 sivil şehit
Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerin ormana, kesime ...
Bilecik’te Akpınar köyünde koronavirüs karantinası
BİLECİK’in Bozüyük ilçesine bağlı 500 nüfuslu Akpınar köyü, 21 Nisan’a kadar karantinaya alındı.
 
Koronavirüsü yenen belediye başkanı: Evde kalalım
ORDU’nun Perşembe ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, yakalandığı ...
Çiftçinin bağını 'Vefa' ekibi budadı
DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde kronik hastalığı bulunan çiftçi Sedat Kaya ...
20 yaş altındaki Feriştah: Ceza yazın, dedem sağlam
DENİZLİ'nin kısmi karantina uygulanan Acıpayam ilçesinde, otostop çekerek ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva