Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
26 Ağustos 2020 Çarşamba - 12:26

'Kum ejderi' deneyinde yüzü yanan oğlu için hukuk mücadelesi başlattı

ANTALYA'da, fen bilimleri dersindeki 'kum ejderi' adlı deney sırasında yüzü yanan 14 yaşındaki V.Ç.'nin babası İzzettin Ç., oğlu için hukuk mücadelesi başlattı.

 Kum ejderi  deneyinde yüzü yanan oğlu için hukuk mücadelesi başlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 13 Mart'ta özel bir okulda meydana geldi. Fen bilimleri öğretmeni M.C., öğrencilerini bir masa etrafında toplayıp kum, şeker ve reşo yakıtının (metanol veya etanolun jel hale getirilmesiyle elde edilen jölemsi kıvamda bir kimyasal) karışımıyla 'kum ejderi' deneyi yaptı. Ders bitimine yakın öğrenciler, deneyin tekrar edilmesini istedi. Öğrencilerin ısrarı üzerine öğretmen deneyi tekrarlamak istedi. Ancak ateşin yandığından habersiz, alev kabına kimyasal maddeyi döktü. Kap bir anda alevler içinde kaldı. Paniğe kapılan öğretmen kabı elinden fırlattı. Kap öğrencilerden V.Ç.'nin yüzüne isabet etti. Öğretmeni ile arkadaşları tarafından yüzünü saran alevler söndürülen V.Ç., Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüzü ile boynunda yanıklar oluşan V.Ç., tedavisinin ardından taburcu edildi. V.Ç.'nin yanıkları tamamen iyileşti ancak yüzü güneşe karşı hassasiyet kazandı. Yüzüne koruyucu krem sürdükten sonra dışarı çıkabilen V.Ç.'nin babası İzzetin Ç., öğretmen M.C ile okul yönetiminden şikayetçi oldu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca istenilen bilirkişi raporunda öğretmenin asli kusurlu, okul idarecileri C.K., A.C.Ç., K.Ç. ve F.S.H'nin tali kusurlu olduğu bildirildi. Başsavcılık rapor doğrultusunda 5 eğitimci hakkında 'taksirle yaralama' suçundan Antalya 18 Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İlk duruşması kasım ayında görülecek dava öncesi, mahkeme, dosyayı Uzlaştırma Bürosu'na gönderdi.

Oğlu için hukuk mücadelesini sürdüreceğini söylayan baba İzzettin Ç., “Okul yönetimi, 1,5 ay önce, ben  köydeyken, telefonla arayıp, oğlumun 4 yıllık lise eğitiminin karşılanacağını söyledi. Biz de bu sözü güvenerek, okul tercihi yapmadık. Bir hafta önce köyden döndük ve okula kayıt yaptırmak istedik. Eğitimle birlikte yaklaşık 15 bin lira olan avukatlık masrafının da okul tarafından karşılanmasını talep ettik. Okul bu kez teklifi geri çevirdi. Artık ben de oğlumun bu okulda okumasını istemiyorum. Ders sırasında hiçbir koruyucu önlem almayan ve oğlumun yüzünün yanmasına neden olan öğretmen ve okuldan şikayetçiyiz" dedi.

Bu yıl liseye başlayacak olan V.Ç. ise, “Yüzüm alev içinde kaldıktan sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum. Arkadaşlarım yüzümdeki alevleri söndürmüş. Sonrasında hastaneye kaldırmışlar. Ben yaşadığım tüm olumsuzlara rağmen okuluma devam etmek istiyorum" diye konuştu.

Özel okulun kurucularından Kenan Çelik , aileyi yakından tanıdığını, çocuğun yaşadığı olayın küçümsenmemesi gereken bir konu olduğunu belirterek, “Öğretmen dersi bitmesine rağmen, öğrencilerin ısrarlarını kırmayarak, deneyi tekrar etmek istemiş. Deney kabının içindeki alevi fark etmeyerek, kimyasalı kaba dökmüş ve bu olay yaşanmış. Bir öğretmen böyle bir hata yapamaz. Ben çocuğun yüzünü gördüğümde hemen öğretmenin işine son verdim. Babayı yargıya gitmeleri yönünde teşvik ettim. 'Bizim de hatamız varsa bu sorumluluğun altına gireriz' dedim. Bu evladımız 4 yıl önce annesini ve küçük kardeşini trafik kazasında kaybetmişti. Ayrıca, okuldaki talihsiz olaydan üç ay sonra da trafik kazası geçirdi ve ölümden döndü" dedi.

Ailenin her zaman yanında olduklarını kaydeden Çelik, “Çocuğun düzeninin bozulmaması için aileyi arayıp çocuğun 4 yıllık eğitimini karşılama sözü verdik. Ancak, aile kendi avukatlarının 15 bin liralık vekalet ücretini de bizden tahsil etmek istedi. Görevine son verdiğimiz öğretmen bu rakamın 7 bin lirasını gönüllü olarak vermek istemiş. Biz de elimizi bir kez daha taşın altına koyalım dedik ama bu kez baba çocuğu okulumuza göndermekten vazgeçti. Yoksa bizim aileye karşı verip de yerine getirmediğimiz bir söz yok. Babanın yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Çocuğa sahip çıkmak bir eğitimci olarak bizim görevimiz ama fırsatçılığa da taviz veremeyiz" diye konuştu.

Reşo yakıtı, metanol veya etanolun jel hale getirilmesiyle elde edilen jölemsi kıvamda bir kimyasaldır reşo yakıtı.

ANTALYA'DA, KIMYA DERSINDE YAPILAN DENEY SIRASINDA KAZA SONUCU KIMYASAL MADDE ILE YUZU YANAN 14 YASINDAKI V.C.'NIN BABASI IZZETTIN C., OGRETMEN VE OZEL OKUL HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, KIMYA DERSINDE YAPILAN DENEY SIRASINDA KAZA SONUCU KIMYASAL MADDE ILE YUZU YANAN 14 YASINDAKI V.C.'NIN BABASI IZZETTIN C. (FOTODAKI), OGRETMEN VE OZEL OKUL HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, KIMYA DERSINDE YAPILAN DENEY SIRASINDA KAZA SONUCU KIMYASAL MADDE ILE YUZU YANAN 14 YASINDAKI V.C.'NIN BABASI IZZETTIN C., OGRETMEN VE OZEL OKUL HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, KIMYA DERSINDE YAPILAN DENEY SIRASINDA KAZA SONUCU KIMYASAL MADDE ILE YUZU YANAN 14 YASINDAKI V.C.'NIN BABASI IZZETTIN C., OGRETMEN VE OZEL OKUL HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, KIMYA DERSINDE YAPILAN DENEY SIRASINDA KAZA SONUCU KIMYASAL MADDE ILE YUZU YANAN 14 YASINDAKI V.C.'NIN BABASI IZZETTIN C., OGRETMEN VE OZEL OKUL HAKKINDA SUC DUYURUSUNDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
'Laf atma' cinayeti: 7 tutuklama
 
MHP Manavgat kongresi 20 Eylül'de
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vildan ozer 27 Ağustos 2020 Perşembe 00:27

O cocugun yasadigi tiramvayi ve o korkuyu dusunemiyorum ve ömrü boyonca unutmayacak boyle bir sorumsuzluk olamaz özel bir kolejde bu sorunlar yasaniyorsa önce okul yönetimi kendini bir gözden gecirmesi lazim ve ögretmenede diyecek bir söz bulamiyorum nasil bir vicdana sahipse en az otuz cocugun icinde böyle bir deney yapiyorsan muhakkaki tedbirinide bilmeniz ve o sorumlulugu almaniz lazim cocugu dinledigim zaman ögretmenin maddeyi firlatigini söylüyor allah o cocuklari korumus biz bireyler cocuklarimizi okula ve ögretmenlerimize teslim ediyoruz ama bu bir kaza degil resmen ihmalkarlik ve sorumsuzluktur allah kimsenin basina getirmesin ama baba sonuna kadar hakli hukuk mucadelesinde ve aile mahdur durumda umarim en kisa zamanda adalet yerini bulur ve cocugumuz bir tercih yapar

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaldığı apart dairede ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Zihneddin B. (50) kiracı olarak kaldığı apart ...
ZİÇEV için anlamlı proje
ATÖLYE Fatmagül'ün kurucusu Fatmagül Övey, Zihinsel Yetersiz Çocukları ...
ANFAŞ fuar takvimi güncellendi
Yaklaşık 50 milyon euro ticaret hacmine sahip Antalya fuarları, Covid-19 ...
 
Iraklı iş insanı: Yatırım için geldim, dolandırıldım
ANTALYA'da yatırım yapan Iraklı iş insanı Ali Arif Duribal Halboosı, lüks ...
Hava akışını karıştırmayan maske tasarladı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yaşayan makine mühendisi Erşan Özden, koronavirüs ...
Yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde kurulan Gülsüm Ana Engelsizler Derneği ...
 
Rahmi Koç, yatı 'Nazenin 5' ile Kekova'da
İŞ insanı Rahmi Koç, 'Nazenin 5' adlı yatıyla çıktığı Ege ve Akdeniz turu ...
Büyük İskender'in alamadığı Sillyon'a ilk kazma vuruldu
BÜYÜK İskender’in Anadolu’da ele geçiremediği birkaç kentten olan Antalya’nın ...
Otellerde köpük sosislerle sosyal mesafeli halay
KORONAVİRÜS salgınıyla birlikte hayatın vazgeçilmezi olan sosyal mesafe ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva