'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
5 Nisan 2011 Salı - 15:38

'Matruşka' şüphelileri adliyede

Antalya'da polisin 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği 'Matruşka' adlı fuhuş operasyonda gözaltına alınan 1'i astsubay 16 kişi, 4 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevk edildi

 Matruşka  şüphelileri adliyede
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Astsubayın vizesi dolan bir kadına işlem yapmadığı, bunun karşılığında çetenin kendisine gönderdiği kadınla ilişkiye girdiği iddia edildi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 4 gün önce İstanbul, Yalova ve Antalya'da 200 polisin katılımıyla 25 adrese 'Matruşka' adı verilen eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 9 Ukrayna, 9 Moldova, 3 Rus, 3 Gürcistan, 3 Kırgızistan, 2 Türk, 1 Kazakistan ve 1 Litvanya uyruklu 31 kadın ile kadınları erkeklere pazarladığı iddia edilen 15 kişi, çeteye yardım ettiği ileri sürülen bir astsubay ve 11 erkek müşteri gözaltına alındı. Erkek müşteriler ve 2 Türk kadın ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, yabancı uyruklu 29 kadın da ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesine konuldu.

Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan operasyonlarda ise çok sayıda suç delili ele geçirildi. 3 bin prezervatife el koyan polis, ayrıca yurt dışına para gönderen kadınların elde ettiği gelirin ne denli büyük olduğunu gözler önüne serdi. Yüzlerce dekontu incelemeye alan polis, yabancı uyruklu kadınların yurt dışındaki yakınları ve hesaplarına on binlerce dolar gönderdiğini belirledi.

Sorguları tamamlanan ve çete lideri olduğu öne sürülen Murat B., yardımcısı Mehmet K., Engin D., Ersin Y., Ramazan A., Adem K., Kerem C., Yavuz Y., Edip D., Soner G., Emre A., Reşat T., Ali Faik K. Bedir K. ve otel sahibi işadamı Halil D. ile çeteye kadın karşılığında yardım ettiği öne sürülen bir astsubay, 4 günlük sorgularının ardından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyetleri çerçevesinde insan ticareti, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek' ile 'rüşvet' suçlamasıyla sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

10 GÜN SONRA 6 YENİ KIZ GELECEKTİ

Çete üyelerinden Mehmet K.'nin yakalanmadan önce Ukrayna'ya gittiği ve burada bir grupla irtibata geçtiğini belirleyen polis, 6 yeni kızın fuhuş yaptırılmak üzere Türkiye'ye getirilmesi için anlaşma yapıldığını belirledi.

Polis, şüphelilere ait bilgisayarları da incelemeye aldı. Çete üyelerinin yurt dışındaki bağlantılarına ulaşmayı ve İnterpol aracılığıyla işlem yapmayı hedefleyen polis, çete üyelerinin konuşmalarını da tespit etti. Şüphelilerin yurt dışına gitmediği dönemlerde kadın sipariş ettikleri ve kadınların fotoğraflarının internet üzerinden kendilerine gönderildiği, bu fotoğraflardan beğendikleri kadınların paralarını gönderip Antalya'ya getirerek fuhuş yaptırdıkları ortaya çıktı.

İLGİNÇ MESLEKLER ORTAYA ÇIKTI

Ülkelerine gönderilmek üzere sınır dışı edilen 29 yabancı uyruklu kadından 21'inin üniversite mezunu olduğu ortaya çıktı. Aralarında dans öğretmeninden kadın hastalıkları ve doğum uzmanına, ekonomistten öğretmene kadar birçok meslek sahibi kadının kentte fuhuş yaptığı belirlendi. Polis, zengin müşterilere pazarlanan kadınlara fantezi kıyafetler giydirildiğini ve müşterinin isteğine göre kadının katalogdan seçtirildiğini tespit etti. Grup seks partilerine gönderilen kadın başına 2 bin ile 3 bin 500 TL alındığı, kadınlara ise bu paranın yüzde 35'inin verildiği belirlendi.

Antalya-DHA

 
Mahkumlardan temizlik
 
Bazı bakanlar liste dışı kalacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkumlardan temizlik
Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 10 hükümlü, ücret ...
ART'deki cinayete 65 yıl hapis
Antalya'da, kendisini 50 lirayı çalmakla suçlayan Akdeniz Radyo Televizyonu ...
Okuma sevinci
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Santral Aile Eğitim ...
 
Polis Haftası ziyareti
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden bir heyet, Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde ...
Enformasyonist sergi
Kendilerine ‘Enformasyonistler Grubu’ adını veren bir grup sanatçı Artpark ...
Sahnelerin sultanı
Antalya sahnelerinin sultanı Arzu Turalı, Ella Live'da ilk gecesine çıktı.
 
İşte saat koleksiyoneri otelci
Saat koleksiyonerliği deyince akla gelen ilk isim Antalya'da geçen yıl ...
Sel onu da vurdu
Antalya’da 50 milyon liralık hasara yol açan Aksu'daki sel felaketinde ...
Kamyonu çekici ile çalıp parçalattılar
Antalya'da kiraladıkları çekici ile park halindeki bir kamyoneti çalan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva