Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
13 Kasım 2018 Salı - 11:40

'Mavi Balina' oyunu oynadığı iddia edilen liseli Ahmet, intihar etti

TRABZON'un Dernekpazarı ilçesinde Ahmet Kağan G. (16), evlerinin bahçesinde tabancayla başına ateş ederek intihar etti. Ahmet Kağan G.'nin intihar etmeden önce 'Mavi Balina' oyunu oynadığı öne sürüldü.

 Mavi Balina  oyunu oynadığı iddia edilen liseli Ahmet, intihar etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, dün saat 19.00 sıralarında ilçenin Akköse Mahallesi'nde meydana geldi. Hasan Cansız Kom Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Ahmet Kağan G., son zamanlarda gençleri intihara sürüklediği iddiasıyla gündeme gelen 'Mavi Balina' oyununu oynadıktan sonra evlerinin bahçesine çıktı. Ahmet Kağan G., evden aldığı tabancayla başına ateş etti.

Silah sesi üzerine bahçeye çıkan yakınları, Ahmet Kağan G.'yi kanlar içinde yerde yatarken bulup, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibi, gencin yaşamını yitirdiğini saptadı.

BİLGİSAYARA EL KONDU
Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ahmet Kağan G.'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polis, gencin oyun oynadığı bilgisayarına el koydu.
Okul arkadaşlarını ve ailesini hüzne boğan Ahmet Kağan G.'nin bugün toprağa verileceği belirtildi.

İNTİHARIN ARDINDAN 'HAKKINIZI HELAL EDİN’ NOTU ÇIKTI

Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde iddiaya göre 'Mavi Balina' oyunu oynadıktan sonra evden aldığı tabancayla intihar ederek yaşamına son veren Ahmet Kağan G. (16), intihardan önce evdeki odasında 'Anlamsız, hakkınızı helal edin’ yazılı not bıraktığı ortaya çıktı. Polis ekiplerince, gencin oyun oynadığı bilgisayar ve cep telefonunda incelemeler sürerken, okul arkadaşları da, Ahmet Kağan G.'nin ölüm haberiyle hüzne boğuldu.

Ahmet Kağan G.'nin ilçedeki okuldan yakında arkadaşı Abdülbaki Hacıismailoğlu, arkadaşının kendisiyle intihar üzerine 2-3 gün önce şakalaştıklarını, ölüm haberiyle çok üzüldüğünü söyledi. Hacıismailoğlu, “Benim en yakın, sevdiğimiz bir arkadaşımdı. Bir derdi, sıkıntısı yoktu. Ondan böyle bir şey beklemiyorduk. Sadece 2-3 gündür morali bozuktu, o kadar. 1-2 ay öncesinde aramızda öylesine, şakasına intihar konuştuğumuz oldu. Yukarıda taş gibi bir yer vardı, ‘Oradan atlayalım mı’ dedi. Sonra ‘boş ver. Oraya kim çıkacak’ diye şakasına konuştuk. Üzgünüm" dedi.

'MORALİ BOZUKTU'

Ahmet Kağan G.'nin diğer arkadaşı Alper Kaldırım, “Bunu neden yaptığı konusunda bir fikrimiz yok. Herhangi bir kötü alışkanlığı yoktu" diyerek olayın araştırılmasını istediklerini belirtti. Arkadaşı Ahmet'in intihardan önce not bıraktığını anlatan Kürşat Demirhan ise, “İntihardan önce bir not yazmış. ‘Anlamsız, hakkınızı helal edin’ diye bir not bırakmış. Ben en son dün gördüm. Morali bozuktu. ‘Neyin var?’ diye sordum. ‘Bir şeyim yok’ diye geçiştirmişti. Olayı duyunca çok üzüldüm” diye konuştu.

'KESİNLEŞMİŞ BİR ŞEY YOK'

Akköse Mahallesi Muhtarı Ömer Benzer, oyunların çocuklar üzerinde bu denli etkilerinin olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Çocukları ölüme sevk eden bazı bilgisayar oyunları var. Bu oyunların etkisiyle böyle bir durumla karşı karşıya kalındığı düşünülüyor. Ama kesinleşmiş bir şey yok. Bu tür oyunların elbette gençler üzerinde olumsuz etkileri var. Yetkililerimizin bu oyunları yasaklayan tedbirleri alması gerekir. İntiharın bu oyunlardan olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. İntihar kalkışması için herhangi bir başka neden düşünülmüyor. Çocuğun herhangi bir kötü alışkanlığı yoktu. Ailenin göremediği bu tür oyunları oynaması sonucu bir bunalıma girmiş olabileceği ihtimali daha yüksek duruyor. Bu tür oyunlara karşı yetkililerimizin önlemlerini artırması gerekiyor. Bu oyunlar en az esrar, eroin seviyesi kadar tehlike arz ediyor" dedi.

'FARKLI BİR OYUN OYNADIĞINI SÖYLÜYORLAR'

Dernekpazarı İlçe Belediye Başkanı Mehmet Aşık ise intiharın, öne sürülen bilgisayar oyununun etkisiyle olabileceğine ihtimal verildiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Ölümle ilgili ana şüphemiz oynadığı oyunla alakalı olarak düşünüyoruz. Arkadaşlarının bu yönde söylemleri var. Bu oyunlarda ‘kendini bir yerden aşağıya at’ gibi komutlar olduğunu öğrendik. Arkadaşları 'Mavi Balina' oyununu oynamadığını söylüyor. Farklı bir oyun oynadığını söylüyorlar. Bu oyununun çocukları intihara yönlendirdiğini bütün dünya biliyor. Bu oyunu oynayıp oynamadığına yönelik durum incelemelerin ardından ortaya çıkacak. Sosyal medya üzerinden en son ‘Mavi Balina öldü’ diye bir paylaşım yapıldığı rivayet ediliyor. Ama sosyal medya hesabını bir süre önce kapatmış."

Ahmet Kağan G.'nin cenazesinin yarın toprağa verileceği belirtildi.

Selçuk BAŞAR (Trabzon), (DHA)

Etiketler:
 
Rize'de sağanak yolları göle çevirdi
 
3'üncü kattan düşen alzheimer hastası kadın, öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rize'de sağanak yolları göle çevirdi
RİZE'de sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle yollar göle döndü, ...
Emniyet şeridinde otomobilden inen sürücüye TIR çarptı
SAKARYA'nın Sapanca ilçesinde, TEM otoyolunda emniyet şeridinde durup ...
Kamyonetin yaşlı adama çarpma anı kamerada
KONYA'da, Abdullah Gürhan (78), yolun karşısına geçmeye çalışırken, kamyonetin ...
 
Türkü: Edip Akbayram'ın kızı olmaktan onur duyuyorum
‘HİÇBİRİ’ adlı çıkış şarkısıyla profesyonel müzik dünyasına adım atan ...
Bilal Erdoğan'dan İtalyanca şarkı
BİLAL Erdoğan'ın katıldığı bir radyo programında İtalyanca seslendirdiği şarkı dinletildi.
Tavuk gübresinden elektrik üreten tesis kuruldu
MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) bünyesindeki Teknokent ile sanayi ...
 
Asırlık halıları, yeniden kullanıma sunuyor
NİĞDE'de, baba mesleği olan halı ve kilim tamirciliği yapan Bünyamin Çiçek, ...
Evlilik teklifi girişimi ceza ile bitti
ERZURUM'da polis, evlilik teklifinde bulunacak arkadaşları için araçlarıyla ...
Kamyonet kullanan 12 yaşındaki çocuğun dedesine para cezası
KONYA'nın Kadınhanı ilçesinde, kamyonet kullanan A.D.'nin (12) araç sahibi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva