Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
27 Şubat 2022 Pazar - 22:03

"Milli Eğitim koridorlarında cemaatler, tarikatlar geziyor'

Eğitim-İş Sendikası Akdeniz Bölge Toplantısı ve Yönetici Eğitimi Semineri Kemer’de yoğun katılımla yapıldı.

 Milli Eğitim koridorlarında cemaatler, tarikatlar geziyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Toplantıda konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı diye bir şey kalmadı. Koridorlarında cemaatler, tarikatlar geziyor. Bakan yardımcıları değişiyor, bakanlar değişiyor. Artık gençlerimizin maalesef tarikat yurtlarında öldürüldüğünü ya da tacize uğradığını sık sık duyuyoruz. Bizim bu ülkenin gençlerine borcumuz var” dedi.

Eğitim-İş Sendikası Akdeniz Bölge Toplantısı ve Yönetici Eğitimi Semineri Kemer’de 26-27 Şubat tarihlerinde hafta sonu düzenlenen bir programla Antalya il örgütünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İki gün süren Eğitim İş Akdeniz Bölge Toplantısı ve Yönetici Eğitimi Semineri’ne başta ev sahibi Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar olmak üzere Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Genel Basın Yayın Sekreteri Emine Çalık, Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, Eğitim İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım, Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay, Eğitim İş Genel Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk, Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Gazipaşa, Alanya, Elmalı, Korkuteli, Manavgat, Kaş, Demre, Serik, Aksu, Finike, Kumluca, Üniversite, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Kemer bölge temsilcileri ve çok sayıda eğitimci katıldı. Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Antalya, Burdur, Denizli, Isparta ve Muğla Şube Başkanlarının sunumlarının ardından yönetici eğitimi semineri gerçekleştirildi.

Eğitim-İş Akdeniz Bölge toplantısının açılış konuşmasını yapan Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Antalya olarak geleneksel hale getirdiğimiz yönetici eğitim seminerine Pandemi nedeniyle ara vermiştik. Fakat biz pandemi de de boş durmadık ve üye sayımızı 4 binin üzerine çıkardık. Yakın zamanda 5 bin rakamını göreceğimizden eminim. Bizlere yalnız bırakmayan başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Örgütlenme modeli alınacaksa Antalya’daki kurumsal yapı örnek alınmalı” dedi.

Başkan Acar, “Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmenlerimiz baktığımız zaman fazlasıyla çalışmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlerin aldığı ücret asgari ücretin altında.  Milli Eğitim Bakanlığı resmen gençlerimizi ücretli kölelik sistemi gibi çalıştırmaktadır” diyerek konuşmasında ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunlara değindi.

Başkan Acar’ın ardından söz olan ve dünya gündemine dair konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Bugün Türkiye'nin sınırında Karadeniz de bir savaş var. Maalesef ki soğuk savaş döneminin tekrar canlandığını görüyoruz. Bu savaşın sebebi emperyalizm. Nasıl ki biz bu ülkede barışı istiyorsak kendi tam bağımsızlığımızı ifade ediyorsak tüm ülkelerinde özellikle komşu ülkelerin bağımsızlığı da oradaki insanların özgürce yaşaması da yine bizim savunmamız gereken bir şeydir. Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir. Bu nedenle 'Yurtta barış dünyada barış’ bizim şiarımızdır. Taraf olacağımız tek şey varsa o da insanlıktan yanadır yaşam hakkından yanadır. Ukrayna’yı Amerika kullanmıştır. O coğrafya da ve Ortadoğu da, Amerika’nın ve NATO’nun emperyalist planları bitmek bilmemiştir. Hatırlarsınız bizim de başımızdaki beyefendi bu projenin eş başkanı olduğunu söylemiştir.  Sonra sınırlarımız ne hale gelmiştir kendi güvenliğimizi sağlamaktan, ülkemizde ki mülteci akınından ülkemizin demografik yapısıyla birçok tehditle karşı karşıya kalmıştır. Bu yüzden savaşa tereddütsüz ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.

Bir ülkeye en iyi yatırımın eğitime yapılacağını ifade eden Kadem Özbay, “Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı diye bir şey kalmadı. Koridorlarında cemaatler, tarikatlar geziyor. Bakan yardımcıları değişiyor, bakanlar değişiyor. Artık gençlerimizin maalesef tarikat yurtlarında öldürüldüğünü ya da tacize uğradığını sık sık duyuyoruz. Bizim bu ülkenin gençlerine borcumuz var. Bu ülkeye karşı sorumluluğumuz var. O da Cumhuriyetin aydınlanma ışığını sonsuza kadar yaşatmak. Bu ülkenin tüm çocuklarına eğitimi bilimsel laik demokratik temelli ulaşmasını sağlamak. Bu ülkenin çocuklarını, cemaat ve tarikat yurtlarının istismarına karşı kale gibi korumak. Din üzerinden ya da ekonomik kaynaklar üzerinden sömürülen gençlerimizin yanında olmak zorundayız. Eğitim İş’in mücadelesi sadece eğitim ve örgütlenme mücadelesi değildir, Eğitim İş’in mücadelesi sadece sendikal mücadele de değildir, aynı zamanda bir aydınlanma mücadelesidir. Cumhuriyete olan borcunun mücadelesidir. Bu anlamda da bu mücadeleyi sonsuza kadar sürdüreceğimizi Cumhuriyet devrimlerinin karşısında olan herkesin karşısında olacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

Toplantıda söz alan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ise Eğitim İş’in adım adım büyüdüğünü söyledi. Konuşmasında ekonomin geldiği duruma değinen Başkan Balık, “Ülkemizde çok ciddi bir dönem yaşıyoruz. Ülkede işsizlik, enflasyon aldı başını gitti, her gün yeni bir zam geliyor. Açlık sınırı yoksulluk sınırı, gıda fiyatları, akaryakıt fiyatları, elektrik fiyatları, üretici endeksi, tüketici endeksi artık hayal edilemeyecek rakamlara doğru fırladı. 200 Lira’lık banknot ilk çıktığı 2009 yılında 134 dolar ediyordu. Şimdi 200 Lira ile 14 dolar alabiliyorsunuz. O günkü öğretmen maaşını bugüne vurduğunuz zaman öğretmen maaşının yaklaşık 25 bin Lira olması gerekiyor. Yani ne kadar çok fakirleştiğimizi görebiliyoruz” dedi.

Fadime YİĞİT (Akdeniz Gerçek)

 
Ukraynalı eşi, Kiev'de savaşın ortasında kaldı
 
Antalya HDP'de yönetim belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukraynalı eşi, Kiev'de savaşın ortasında kaldı
RUSYA'nın saldırısı öncesinde pasaport işlemleri için Ukrayna'dan Antalya'ya ...
40 metrelik baz istasyonuna çıktı, polise sesini duyuramadı
ANTALYA'da tamirciye götürmesi için otomobilini verdiği yakınına ulaşamayan ...
Ukraylalılar, bugün yine Antalya'da meydanları doldurdu
Antalya'da yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle ...
 
Alanya'yı üzen ölüm
Alanya’nın sevilen ve renkli simalarından Ali Yönet bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.
Antalya'da bir 'Dur' mama vakası daha...
ANTALYA'da polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü Kasım Ö. (48) ile arkadaşı ...
Yeniden belediyeciliği öğreniyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Antalya Büyükşehir’e aday olma ...
 
Tütüncü’den 5 mahalleye doğalgaz müjdesi
Kepez’in 33 mahallesinde yaklaşık 115 bin konut ve işyerinin kapısına ...
Muratpaşa'da bisiklet ve yürüyüş yolları yenileniyor
Muratpaşa Belediyesi, falez sahil bandı boyunca uzanan eski Lara Caddesi’nde ...
Alanya’daki Ukraynalılardan protesto
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun memleketi Alanya’da yerleşik yaşayan ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva