Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
20 Haziran 2022 Pazartesi - 10:04

'Mucize' bebek alkışlarla taburcu oldu

MANİSA'da, annesinin yaşadığı gebelik zehirlenmesi nedeniyle sezaryenle prematüre olarak dünyaya gelen 390 gramlık kız bebek, 6 ay süren yoğun bakım mücadelesinin ardından yaşama tutundu.

 Mucize  bebek alkışlarla taburcu oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Büşra Kahraman (23), 22 haftalık hamileyken, geçen yıl 7 Aralık'ta yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye başvurdu. Gebelik zehirlenmesi yaşadığı tespit edilen Kahraman, acil olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne sevk edildi. Hemen doğuma alınan Kahraman, sezaryenle kız çocuğunu dünyaya getirdi. 390 gram doğan ve yaşamasının çok zor olduğu belirtilen bebek, hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Beyin ve akciğer kanaması geçiren, solunum sıkıntısı yaşayan bebek, yoğun bakımdaki 6 ay süren yaşam mücadelesini kazanarak hayata tutundu. 20 gün önce servise alınan ve yaşamasının mucize olması nedeniyle Mucize ismi verilen bebek, 3 kilo 550 grama ulaştı. Hayati fonksiyonları normale dönen Mucize Kahraman'ın yaşama tutunması ailesi Büşra-Sercan Kahraman çiftini, doktor ve hemşireleri sevince boğdu. Mezuniyet kıyafeti giydirilen Mucize bebek, kendisini tedavi eden doktor ve hemşireler tarafından alkışlarla taburcu edildi. 

'MUCİZE, PREMATÜRE AİLELERİNE UMUT OLSUN'

İlk bebekleri olan Mucize'yi sağlıklı olarak kucağına almanın mutluluğunu yaşayan Büşra Kahraman, "Kızım 390 gram doğdu, şu an 3 kilo 550 gram. İlk gördüğümüzde çok endişeliydik. 6 ay boyunca çok zorlu günlerimiz oldu. Avuç içi kadardı, çok şaşırmıştık. Beyin kanaması ve akciğer kanaması geçirdi. Sabrettik. Mucize, bütün prematüre ailelerine umut olsun" dedi.

Mucize bebeğin sağlığı hakkında bilgi veren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin yenidoğan bakım ünitesi sorumlu doktoru Sema Tanrıverdi de şunları söyledi:

"Gebelik haftasına göre 24, ölçümlere göre 22 haftalık acil sezaryen ile 390 gram doğan kız bebeğimizi ağır prematüre ve ileri solunum sıkıntısı nedeniyle yenidoğan yoğun bakım ünitemize yatırdık. Birçok zorlu süreç, müdahale ve ameliyatlardan geçen hastamız yaklaşık 160 gün yoğun bakım ünitemizde, 20 gün de yenidoğan servisinde yattı. Birçok problemle karşılaştık. Normalde bu kadar ileri düşük doğum ağırlıklı bebeklerin yaşama şansları yüzde 10 civarlarında; bu da çok düşük bir oran. Hem 400 gramın altında doğup hem de ileri prematüre olmasından dolayı hayatta kalma oranları çok düşük. Bu bebekleri sağlıklı şekilde yaşatmanın yanı sıra hayata bağlamak da önemli. 6 aydır takip ediyoruz ve sağlıklı bir şekilde taburcu ediyoruz. Ailesi, hayatta kalma oranı çok düşük olmasına rağmen hayatı tutunan bebeklerine Mucize ismini verdi."

MANISA'DA, ANNESININ YASADIGI GEBELIK ZEHIRLENMESI NEDENIYLE SEZARYEN DOGUMLA PREMATURE OLARAK DUNYAYA GELEN 390 GRAMLIK KIZ BEBEK, 6 AY SUREN YOGUN BAKIM MUCADELESININ ARDINDAN YASAMA TUTUNDU. YASAMASI MUCIZE OLDUGU ICIN  'MUCIZE' ISMI VERILEN BEBEK, KENDISINI TEDAVI EDEN DOKTOR VE HEMSIRELER TARAFINDAN ALKISLARLA TABURCU EDILDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

MANISA'DA, ANNESININ YASADIGI GEBELIK ZEHIRLENMESI NEDENIYLE SEZARYEN DOGUMLA PREMATURE OLARAK DUNYAYA GELEN 390 GRAMLIK KIZ BEBEK, 6 AY SUREN YOGUN BAKIM MUCADELESININ ARDINDAN YASAMA TUTUNDU. YASAMASI MUCIZE OLDUGU ICIN  'MUCIZE' ISMI VERILEN BEBEK, KENDISINI TEDAVI EDEN DOKTOR VE HEMSIRELER TARAFINDAN ALKISLARLA TABURCU EDILDI.  (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

MANISA'DA, ANNESININ YASADIGI GEBELIK ZEHIRLENMESI NEDENIYLE SEZARYEN DOGUMLA PREMATURE OLARAK DUNYAYA GELEN 390 GRAMLIK KIZ BEBEK, 6 AY SUREN YOGUN BAKIM MUCADELESININ ARDINDAN YASAMA TUTUNDU. YASAMASI MUCIZE OLDUGU ICIN  'MUCIZE' ISMI VERILEN BEBEK, KENDISINI TEDAVI EDEN DOKTOR VE HEMSIRELER TARAFINDAN ALKISLARLA TABURCU EDILDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

MANISA'DA, ANNESININ YASADIGI GEBELIK ZEHIRLENMESI NEDENIYLE SEZARYEN DOGUMLA PREMATURE OLARAK DUNYAYA GELEN 390 GRAMLIK KIZ BEBEK, 6 AY SUREN YOGUN BAKIM MUCADELESININ ARDINDAN YASAMA TUTUNDU. YASAMASI MUCIZE OLDUGU ICIN  'MUCIZE' ISMI VERILEN BEBEK, KENDISINI TEDAVI EDEN DOKTOR VE HEMSIRELER TARAFINDAN ALKISLARLA TABURCU EDILDI. SEMA TANRIVERDI (FOTOGRAFTA), MUCIZE BEBEGI SAGLIKLI BIR SEKILDE TABURCU ETMENIN MUTLUGUNU YASADIKLARINI SOYLEDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

MANISA'DA, ANNESININ YASADIGI GEBELIK ZEHIRLENMESI NEDENIYLE SEZARYEN DOGUMLA PREMATURE OLARAK DUNYAYA GELEN 390 GRAMLIK KIZ BEBEK, 6 AY SUREN YOGUN BAKIM MUCADELESININ ARDINDAN YASAMA TUTUNDU. YASAMASI MUCIZE OLDUGU ICIN  'MUCIZE' ISMI VERILEN BEBEK, KENDISINI TEDAVI EDEN DOKTOR VE HEMSIRELER TARAFINDAN ALKISLARLA TABURCU EDILDI. (FOTO: MANISA, (DHA)

Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

 
Birikim Okulları Muratpaşa Kampüsü açıldı
 
Tarım işçilerini taşıyan minibüs yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Gültekin davasında 13'üncü duruşma
MUĞLA'da, üniversiteli Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup, ...
Boğazına kiraz kaçan 8 yaşındaki Muhammed öldü
Sultanbeyli’de soluk borusuna kiraz kaçan 8 yaşındaki Muhammed Taha Şahin ...
Trafik ışıklarında cinayet
AVCILAR'da trafik ışıklarında duran korsan taksiye arkadaki otomobilden ...
 
40 yaşından sonra yapamazsın dediler, şimdi siparişlere yetişemiyor
AKSARAY’ın Güzelyurt ilçesinde oturan Metin Nalbantoğlu (54), semercilik ...
İstanbul'da helikopter destekli uyuşturucu operasyonu
İSTANBUL'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen helikopter destekli ...
Babalar Günü'nde tartıştığı oğlunu tabancayla yaraladı
KARAMAN'da Halit Ö. 'Babalar Günü'nde tartıştığı oğlu Cahit Ö.'yü (26) ...
 
Çok acı bir ölüm
AYDIN’ın Karpuzlu ilçesinde Eren Yıldız (14), babası Hakan Yıldız’ın (44) ...
Yürü ya kulum
Bağcılar Belediyesi Kurucu Meclis Üyesi olan AKP’li Yeşilyurt’un aile ...
Basına kimse engel olmasın
Turgut Güngör
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva