Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
20 Şubat 2020 Perşembe - 09:15

'Mutlu Kukla' sendromlu Melisa, artık koşuyor

ANTALYA'da, 'Mutlu Kukla Sendromu' şeklinde tanımlanan 'Angelman Sendromu' hastası 29 aylık Melisa Atıcı, ilk kez adım atmanın coşkusunu yaşıyor. Hastalığı nedeniyle sürekli gülümseyen minik kız, 4 aylık tedavinin ardından koşarcasına yürümeye başladı.

 Mutlu Kukla  sendromlu Melisa, artık koşuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2017 yılında doğan ikizleri Melisa ve Nisa’nın 18 aylık olana kadar bir sorun yaşamadıklarını belirten Nilay Atıcı (27), başlangıçta Melisa’nın ikizine göre farklılıkları olduğunu düşündüklerini söyledi. Nisa yürümeye başlamasına rağmen Melisa’nın yürüyememesi üzerine tedirgin olduklarını anlatan Nilay Atıcı, "Çevremizdeki herkes ikizler arasında böyle farklılıklar olabileceğini, ikizlerden birinin diğerine göre daha geç oturmasının, yürümesinin normal olduğunu söylüyordu ama biz tedirgin olduk" dedi.

Başvurdukları birkaç doktorun Melisa'daki farklılığı anlayamadığını kaydeden Nilay Atıcı, "Hastalığı teşhis edilemeyince Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduk. Orada yapılan tetkikler sonucu karşımıza Angelman Sendromu çıktı. Melisa bu sendroma sahipti" diye konuştu.

'BAŞLANGIÇTA NE YAPABİLECEĞİMİZİ, NEREYE BAŞVURABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK?'

İlk kez duydukları hastalık karşısında eşi İsa Atıcı (34) ile çok üzüldüklerini belirten Nilay Atıcı, hastalıkla ilgili araştırma yapmaya başladıklarını anlattı. "Başlangıçta ne yapabileceğimizi, nereye başvurabileceğimizi düşündük" diyen Atıcı, öncelikli olarak geçen haziran ayında Melisa’nın fizik tedavisine başladıklarını söyledi. Kızının 4 aylık tedavi sonunda artık yürüyebildiğini kaydeden Atıcı, onu böyle görmekten çok mutlu olduğunu belirtti. Melisa’nın bir yandan fizik tedavisinin devam ettiğini söyleyen Nilay Atıcı, diğer yandan özel eğitimine başlandığını ifade etti.

'ARTIK YARAMAZ MELİSA OLDU'

Minik kızının yaklaşık 4 ay önce ilk adımını attığında çok sevindiklerini belirten Nilay Atıcı, "Tedaviden önce Melisa sadece emekleyebiliyordu. Bir yere tutunup ayağa kalksa da dengede duramıyordu. İlk adımını 12 Ekim'de attı. Şu an gayet güzel yürüyor. Tedavisine devam ediyoruz" diye konuştu. Yürümeyi keşfeden Melisa’nın artık sürekli bir yerlere gitmek istediğini belirten Atıcı, "Mesela bir mağazaya girdiğimizde sürekli reyonlara gitmek istiyor. Hiç durmuyor. Artık yaramaz bir Melisa oldu" dedi.

'İLK KEZ BÖYLE BİR VAKAYLA KARŞILAŞTIM'

Melisa’nın tedavisini gerçekleştiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülseren Sulu, minik kızın kendilerine getirildiğinde hiç yürüyemediğini söyledi. Bir hekim olarak Angelman sendromlu bir hasta ile ilk kez karşılaştığını belirten Dr. Sulu, bu hastaların yaşam boyu desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Minik Melisa’nın yoğun fizik tedavi sürecinin ardından artık yürüdüğünü kaydeden Dr. Sulu, "Melisa neredeyse koşar halde. Melisa’ya destek verebildiğimiz için çok mutluyuz. Rehabilitasyonumuz devam ediyor" diye konuştu.

YÜZDE HEP GÜLEN BİR İFADE VAR

Dünyada ve Türkiye’de nadir görülen Angelman Sendromu’nun bulguları arasında yüzde sürekli bir gülümseme olduğunu belirten Dr. Gülseren Sulu, "Yüzde hep gülümseyen bir ifade olması çok sevimli" dedi.

ANGELMAN SENDROMU

Angelman sendromu ilk olarak 1965 yılında İngiliz doktor Harry Angelman tarafından tanımlanmış nörogenetik bir bozukluk. Anneden gelen kromozom 15’teki bir bozukluktan kaynaklandığı düşünülen hastalığın temel bulguları yürüyüş-koordinasyon bozukluğu, konuşma bozukluğu ve gülümseme. Bu nedenle hastalık 'Mutlu Kukla (Happy Puppet) Sendromu' olarak da biliniyor. Kesin bir tedavisi yok ve hayat boyu süren bir hastalık.

ANTALYA'DA, 'MUTLU KUKLA SENDROMU' SEKLINDE TANIMLANAN 'ANGELMAN SENDROMU' HASTASI 29 AYLIK MELISA ATICI (ANNESI NILAY ATICI ILE) , ILK KEZ ADIM ATMANIN COSKUSUNU YASIYOR. HASTALIGI NEDENIYLE SUREKLI GULUMSEYEN MINIK KIZ, 4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN KOSARCASINA YURUMEYE BASLADI. (FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 'MUTLU KUKLA SENDROMU' SEKLINDE TANIMLANAN 'ANGELMAN SENDROMU' HASTASI 29 AYLIK MELISA ATICI, ILK KEZ ADIM ATMANIN COSKUSUNU YASIYOR. HASTALIGI NEDENIYLE SUREKLI GULUMSEYEN MINIK KIZ, 4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN KOSARCASINA YURUMEYE BASLADI. MELISA'YA YURUMESINDE IKIZI NISA (SAGDA) DA YARDIMCI OLUYOR.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 'MUTLU KUKLA SENDROMU' SEKLINDE TANIMLANAN 'ANGELMAN SENDROMU' HASTASI 29 AYLIK MELISA ATICI, ILK KEZ ADIM ATMANIN COSKUSUNU YASIYOR. HASTALIGI NEDENIYLE SUREKLI GULUMSEYEN MINIK KIZ, 4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN KOSARCASINA YURUMEYE BASLADI. MELISA'YA YURUMESINDE IKIZI NISA (SAGDA) DA YARDIMCI OLUYOR.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 'MUTLU KUKLA SENDROMU' SEKLINDE TANIMLANAN 'ANGELMAN SENDROMU' HASTASI 29 AYLIK MELISA ATICI, ILK KEZ ADIM ATMANIN COSKUSUNU YASIYOR. HASTALIGI NEDENIYLE SUREKLI GULUMSEYEN MINIK KIZ, 4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN KOSARCASINA YURUMEYE BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 'MUTLU KUKLA SENDROMU' SEKLINDE TANIMLANAN 'ANGELMAN SENDROMU' HASTASI 29 AYLIK MELISA ATICI (IKIZI NISA ILE), ILK KEZ ADIM ATMANIN COSKUSUNU YASIYOR. HASTALIGI NEDENIYLE SUREKLI GULUMSEYEN MINIK KIZ, 4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN KOSARCASINA YURUMEYE BASLADI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 'MUTLU KUKLA SENDROMU' SEKLINDE TANIMLANAN 'ANGELMAN SENDROMU' HASTASI 29 AYLIK MELISA ATICI, ILK KEZ ADIM ATMANIN COSKUSUNU YASIYOR. HASTALIGI NEDENIYLE SUREKLI GULUMSEYEN MINIK KIZ, 4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN KOSARCASINA YURUMEYE BASLADI. IKIZI NISA ILE OYUNLAR OYNAYABILMENIN SEVINCINI YASAYAN MELISANIN ARTIK HIC DURMADAN YURUMEK ISTEDIGINI SOYLEYEN ANNE NILAY ATICI, "O ARTIK YARAMAZ MELISA OLDU" DEDI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 'MUTLU KUKLA SENDROMU' SEKLINDE TANIMLANAN 'ANGELMAN SENDROMU' HASTASI 29 AYLIK MELISA ATICI, ILK KEZ ADIM ATMANIN COSKUSUNU YASIYOR. HASTALIGI NEDENIYLE SUREKLI GULUMSEYEN MINIK KIZ, 4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN KOSARCASINA YURUMEYE BASLADI. IKIZI NISA ILE OYUNLAR OYNAYABILMENIN SEVINCINI YASAYAN MELISANIN (GOZLUKLU) ARTIK HIC DURMADAN YURUMEK ISTEDIGINI SOYLEYEN ANNE NILAY ATICI (ESI ISE ATICVI VE IKIZ KIZLARI ILE) , "O ARTIK YARAMAZ MELISA OLDU" DEDI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA, 'MUTLU KUKLA SENDROMU' SEKLINDE TANIMLANAN 'ANGELMAN SENDROMU' HASTASI 29 AYLIK MELISA ATICI (GOZLUKLU), ILK KEZ ADIM ATMANIN COSKUSUNU YASIYOR. HASTALIGI NEDENIYLE SUREKLI GULUMSEYEN MINIK KIZ, 4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN KOSARCASINA YURUMEYE BASLADI. MELISANIN TEDAVISINI GERCEKLESTIREN FIZIK TEDAVI VE REHABILITASYON UZMANI DR. GULSEREN SULU (ORTADA), ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

2017 YILINDA DOGAN IKIZLERI MELISA (SAGDA) VE NISANIN (SOLDA) 18 AYLIK OLANA KADAR BIR SORUN YASAMADIKLARINI BELIRTEN NILAY ATICI (27), BASLANGICTA MELISANIN IKIZINE GORE FARKLILIKLARI OLDUGUNU DUSUNDUKLERINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

2017 YILINDA DOGAN IKIZLERI MELISA (SAGDA) VE NISANIN (SOLDA) 18 AYLIK OLANA KADAR BIR SORUN YASAMADIKLARINI BELIRTEN NILAY ATICI (27), BASLANGICTA MELISANIN IKIZINE GORE FARKLILIKLARI OLDUGUNU DUSUNDUKLERINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
60 milyonluk yeni turizm pastası
 
Uygulama noktasında otomobilin çarptığı polis, ağır yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya dahil 13 ilde FETÖ operasyonu: 4 tutuklama
TEKİRDAĞ'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, 13 ilde düzenlenen operasyonda, ...
Antalya'da, çakmak gazı koklayan çocuklar baygın bulundu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, ...
Elma ticaretinde 'Habur' hareketliliği
ANTALYA'da elma üreticileri, Habur Sınır Kapısı'nın yeniden ticarete açılmasına ...
 
Antalya yağmurla soğuyacak
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya önümüzdeki ...
Manavgat'ta kaza: 4 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otomobile başka ...
Muhtarın trafo isyanı
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi 918 Sokak, üzerindeki ...
 
Kemer Yat ve Yelken Kulübü'nde seçim
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde geçen ay düzenlenen organizasyonla tekrar ...
Finike'de iş yerlerine denetim
FİNİKE Zabıta Müdürlüğü ekipleri Turunçova ve Yeşilyurt mahallelerinde 300 iş yerini denetledi.
Taçlı güzel, hedef büyüttü
ANTALYA'da 16 yaşında mankenliğe başlayan, ardından ulusal ve yerel birçok ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva