Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
30 Ağustos 2015 Pazar - 16:44

'Neredesiniz efendiler?'

30 Ağustos, dünyadaki bütün mazlum ülkelerde özgürlüğün meşalesini ateşleyen bir eşsiz zafer… Modern, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol… Bugün Antalya’yı gördünüz. Halk yoktu… Peki onlara öncü olacak siyasiler neredeydi?

 Neredesiniz efendiler?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Cumhuriyet Meydanı bugün Atatürk’ün kemiklerini sızlattı. Törenlere halkın ilgisi azdı. Siyasilerin çoğu ise yoktu. Halka öncü olması gereken siyasiler sırra kadem basmıştı. Eğer, Atatürk yaşasaydı, onlara herhalde şöyle seslenir, güzel bir fırça geçerdi; ‘Neredesiniz efendiler?’…
 
Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda sabah iki tören vardı. Biri devlet töreni... Diğeri CHP’nin düzenlediği tören… Törenlere milletvekili olarak sadece ve sadece 3 CHP’li vekil katıldı. Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Çetin Osman Budak… Birde CHP’li belediye başkanı vardı; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal… Ya diğer başkanlar… Muhittin Böcek, Turgay Genç neredeydi?..

CHP’den Deniz Baykal ve Devrim Kök’ü de aradı gözler.
Yoklardı.
AKP tümden gelmemişti. Tek bir vekil yoktu.
Gözler;
Lütfi Elvan’ı
Mustafa Köse’yi
Hüseyin Samani’yi
Gökçen Özdoğan Enç’i

Ve Sena Nur Çelik’i aradı, bulamadı.
Sadece Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel vardı.
MHP’den de kimse yoktu. Tarkan Akıllı Manavgat’taki törenlere katıldı.  
Mehmet Günal hiç yoktu
Ahmet Selim Yurdakul’da gelmemişti
HDP’li vekil Saruhan Oluç’da törenlerden bi haberdi…
 
GELELİM DHA MUHABİRİNİN İZLENİMİYLE BUGÜNKÜ TÖRENLERE

İşte o haber:


Antalya'da sakin bayram
 
ANTALYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları sakin geçti.

Terör olaylarının etkisiyle geniş güvenlik önlemleri altında yapılan bu yılki kutlamalar, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Tören nedeniyle sabah erken saatlerinde meydana giriş yapanların üst araması yapıldı. Polis helikopterinin de havadan güvenliğe katkıda bulunduğu törene katılım ise düşük oldu. Lise öğrencileri törene, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı Türk bayrağı motifli tişörtlerle katıldı. Belediyenin dağıttığı tişörtlerde 'Antalya'ya iyi gelecek Menderes Türel' yazısı dikkat çekti.

HALEF- SELEF BAŞKANLAR TOKALAŞMADI

Az sayıda vatandaşın ve sivil toplum örgütlerinden yetkililerin katıldığı törene, siyasilerin ilgisi de düşük oldu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara Antalya'daki 14 milletvekilinden sadece CHP milletvekilleri Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak ile Niyazi Nefi Kara katıldı. Törende bir önceki dönemde başkan olan Mustafa Akaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasındaki soğukluk, dikkati çekti. Tören alanına sonradan gelen Akaydın, Vali Muammer Türker ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya ile tokalaşırken, yanı başındaki Menderes Türel'e selam vermedi.

Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunulup askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı söyledikten sonra Vali Türker, Tuğgeneral Kaya ile Başkan Türel, atına çelenk koydu. Çelenk koyma sırasında meydana giren bir sokak köpeği, görevlilere zor anlar yaşattı. Meydandaki resmi törenin ardından, aralarında CHP, Hak ve Eşitlik Partisi, Vatan Partisi ile Antalya Eczacı Odası, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi, DİSK ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği Antalya Şubesi'nin da bulunduğu bir grup sivil toplum örgütü üyeleri de anıta çelenk koydu.

CHP PROTESTOSU

CHP'liler ise alkışlarla hükümetin kutlama programını eleştirdi. CHP İl Başkanı Semih Esen, Atatürk anıtı önünde yaptığı açıklamada "Resmi kutlamalara katılımımız engellenmiştir. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar yasak koyarlarsa koysunlar, bizi davamızdan döndüremeyecekler, yıldıramayacaklar. Tüm gücümüzle karşılarında olacağız. Bu zaferi kazanan dedelerimize yakışır torunlar olarak cumhuriyetin karşısında olan herkesin daime dimdik karşısında olacağız" dedi. Ardından CHP'liler Atatürk Anıtı önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra tören alanından ayrıldı.

'TOKALAŞMAMAYI KENDİSİ KESTİ'

CHP Milletvekili Mustafa Akaydın, Menderes Türel ile neden tokalaşmadığının sorulması üzerine, "Belediye başkanlığıyla ilgili seçim döneminde kendisi benimle ilgili olarak 'Bir daha elini sıkmam' dedi. Kendisi ilan etti. Bunun için tokalaşmadım. Ben asgari insanlık şeyini yaparım. Kendi lafı üzerine 1.5 yıldır tokalaşmayı kestik" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili de "Kutlamalar acıklı" değerlendirmesinde bulunan Akaydın, "Halkın kutlamasına izin verilmemesi acıklı olan. Onun dışında biz CHP olarak Atamıza sevgimizi, saygımızı silahlı kuvvetlerimize desteğimizi gösterdik. Bu aynı zamanda askerlerimizin bayramıdır. Ama halkın bu bayramdan uzak tutulması yüzünden eski coşkuyu göremiyoruz. Milli bayramlarımızı bu hale getirenler utansın. Ama hiç utandıklarını görmedik" dedi. Kutlamalarda CHP dışında diğer partilerden milletvekili olmamasını da çok enteresan bulduğunu söyleyen Akaydın, "Hiçbirinin olmaması çok çarpıcı" dedi.

ATLI JANDARMALAR DİKKAT ÇEKTİ

Kutlamalar, Antalya Valiliği'nde tebriklerin kabulünden sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerle devam etti. Az sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törende Vali Türker, Tuğgeneral Kaya ile Başkan Türel, askeri cipin üzerinden Antalyalıları selamladı. Tören askeri bando eşliğinde kortej geçişiyle sona erdi. Atlı jandarma birliklerinin de dikkat çektiği törende, askerlerin geçişi büyük alkış aldı.



 
 

 
Gazipaşa'da iki günde 25 hektar alan yandı
 
Ben bilmem eşim bilir de karar verildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
denizz 31 Ağustos 2015 Pazartesi 08:36

Antalya güneş, deniz, kum,ruslar, birde klimalı otel, hayat ne güzel demi.Ayrıca milletin ödedikleriyle yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında, herhalde buralarda olacaklar.Beyler bu sıcak da 1 saat nasıl bayram meydanına gelecekler.Sahi bunların dedeleri, İTALYA_ ANTALYA limanına işgal için çıkarken, kurşunla mı karşılamışlar dı yoksa çiçekle mi?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazipaşa'da iki günde 25 hektar alan yandı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde son iki günde farklı noktalarda çıkan ...
Zafer Bayramı'nda deniz altında bayrak
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bir dalış okulunun dalgıçları, 30 Ağustos Zafer ...
Manavgat'ta Zafer Bayramı kutlaması
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü törenle kutlandı.
 
İbradı'da Zafer Bayramı coşkusu
ANTALYA'nın İbradı İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.
Zaferi resmettiler
KONYAALTI İlçesi'ndeki Joker Galeri Cafe'de '30 Ağustos Zafer Bayramı', ...
Zafer Kupası Yat Yarışı Kemer'de yapıldı
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kemer'de düzenlenen Zafer Kupası ...
 
Bu araçtan burnu kanamadan çıktı
ANTALYA'da aşırı hız yüzünden kontrolünü kaybeden otomobil, aydınlatma ...
Serik'te 30 Ağustos kutlamaları
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet ...
Antalya'ya yakışmadı
Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarından buruk görüntüler...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva