Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
31 Ağustos 2020 Pazartesi - 17:03

'Parola vatan' diyerek dolandırmak istediler

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, kendilerini 'binbaşı' ve 'yüzbaşı' diye tanıtan telefon dolandırıcıları, radyo istasyonu sahibi gazeteci Sedat Manav'ı, 'vatan' poralasıyla dolandırmaya çalıştı. Polis tarafından yalanan 2 şüpheli, tutuklandı.

 Parola vatan  diyerek dolandırmak istediler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'ta 2 radyo istasyonu sahibi olan gazeteci Sedat Manav'ın iş yerini telefonla arayan şüpheliler, kendilerini binbaşı ve yüzbaşı olarak tanıtıp, adının bir altın hırsızlığına karıştığını, savcılığın kararıyla evde arama yapacaklarını, evde silah ve ziynet eşyası varsa kendilerine bildirmesi gerektiğini söyledi. Telefondaki kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayan Manav da  şüphelilere adının 'Mehmet Atmaca', yaşının 65 olduğunu söyleyerek, evde bir miktar para ve yaklaşık 1 kilogram altın olduğunu anlattı. Başka bir telefondan polisi arayan Manav, şüphelilere ev adresi olarak iş yerinin karşısındaki binanın adresini verdi. 

'BENİ HİPNOZ ETTİLER'

Beyaz bir minibüsle verilen adrese gelen şüphelilerden biri, polis tarafından yakalandı. Sinan K. olduğu belirlenen şüpheli, polise, telefonda hipnoz edildiğini ve hipnozun etkisi ile ne yaptığını bilmediğini, şokta olduğunu söyledi.

İKİNCİ ŞÜPHELİ DE YAKALANDI

Bu arada, Sedat Manav ile telefon görüşmesi yapıldığı belirlenen beyaz minibüs, Sinan K.'nin yakalanması üzerine ara sokaklara girerek izini kaybettirdi. Kamera görüntülerinden tespit edilen minibüsün plakasının sahte olduğu belirlendi. Gözaltına alınarak Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sinan K., Elmalı Cezaevi'nde tanıştığı 2 kişinin, kendisini oyuna getirmesi sonucu böyle bir olaya karıştığını öne sürdü. Suç ortaklarının isimleri ile adreslerini verdi. Polis Ufuk K. adlı ikinci şüpheliyi de Antalya'daki evinde yakalanarak gözaltına aldı. Diğer şüpehlinin yakalanması için çalışma başlatıldı. 

TUTUKLANDILAR

Sinan K. ve Ufuk K.'nin daha önce Manavgat'ta 2 dolandırıcılık olayına daha karıştıkları ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen Sinan K. ve Ufuk K., 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

'POLİSE YAKALATMAK İSTEDİM'

Olayla ilgili açıklama yapan gazeteci Sedat Manav, dolandırıcıların kendisine birçok soru sorduğunu söyleyerek, ''Bana evimde savcılık kararıyla arama yapılacağını, evimde silah, ziynet eşyası ve para olup olmadığını sordular. Ben de dolandırıcı olduğunu anladım ve 42 adet 3'lü burma bilezik, 165 adet yarım, 40 adet tam olmak üzere yaklaşık 1 kilo altın ile 80 bin dolar olduğunu söyledim" dedi. 

'PAROLA VATAN' DEDİLER

Bu sırada hem gazetecileri hem de polisi aradığını anlatan Sedat Manav, dolandırıcıların adres güncelleme bahanesiyle kendisinden adres istediklerini söyledi. Bulunduğu yerden görülebilecek şekilde bir adres verdiğini kaydeden Manav, "Şahıslara evimin adresi olarak karşı binayı verdim. Bu sırada dolandırıcılar bana altınlara el konulduğunda mahkemeye çağrılacağımı, mahkemede parola sorulacağını ve parolanın 'Vatan' olduğunu söylediler. Benimle dalga geçer gibi birkaç defa parolayı bana tekrar ettirdiler. Bu sırada bir taraftan irtibata geçtiğimiz polis ekipleri verilen adres etrafında önlem aldı. Şüpheli ve maskeli bir kişi verdiğim binaya girince polis ekipleri şüpheliyi kıskıvrak yakaladı" diye konuştu.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE KENDILERINI 'BINBASI' VE 'YUZBASI' DIYE TANITAN TELEFON DOLANDIRICILARI, GAZETECI VE RADYO ISTASYONU SAHIBI SEDAT MANAV'I 'PAROLA VATAN' DIYEREK DOLANDIRMAYA CALISTI. GAZETECI MANAV'IN IHBARIYLA HAREKETE GECEN POLISIN YAKALADIGI SINAN K. (ARKADA)VE UFUK K. (ONDEKI) TUTUKLANDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE KENDILERINI 'BINBASI' VE 'YUZBASI' DIYE TANITAN TELEFON DOLANDIRICILARI, GAZETECI VE RADYO ISTASYONU SAHIBI SEDAT MANAV'I 'PAROLA VATAN' DIYEREK DOLANDIRMAYA CALISTI. GAZETECI MANAV'IN IHBARIYLA HAREKETE GECEN POLISIN YAKALADIGI SINAN K. (ARKADA) VE UFUK K. (ONDEKI) TUTUKLANDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Ormanlık alanda yaralı bulunan vaşak, tedaviye alındı
 
Ceren'in amcası konuştu: Bu bir cinayet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer coşkusu gece de sürdü
ANTALYA'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, gece de devam etti.
Oltaya takılan martı, tekne kaptanı tarafından kurtarıldı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde balıkçıların olta olarak kullandığı sarmaya ...
Korkuteli'de ev yangını
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Havva Hanım Gün'e ait ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
 
Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin 14 yaşındaki ...
Korkuteli'de Seyirpark açıldı
KORKUTELİ Belediyesi tarafından projelendirilen ve 103 günde tamamlanan ...
Gökyüzü sevdalıları
ANTALYA'da çoğunluğu kadın olan havacılık meraklılarının uçuş simülatör ...
 
Engelli eşini öldüren kocaya, ömür boyu hapis istemi
ANTALYA'da, yüzde 70 engelli eşi İnan Berak'ı (45) 4 bıçak darbesiyle ...
Ozan kızından şiir kitabı
YAŞAMINI İngiltere'nin başkenti Londra'da sürdüren şair Selda Aksoy, gençlik ...
Kadının motosikletten savrulduğu kaza kamerada
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, alkollü sürücünün kullandığı otomobilin, ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva