Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
25 Ocak 2021 Pazartesi - 16:21

'Pipet paketleme işi' vaadiyle 280 kişiyi dolandırıp ortadan kayboldu

ANTALYA'da internet siteleri üzerinden 'evden pipet paketleme' ilanı vererek yaklaşık 280 kişiyi yüz binlerce lira dolandırdığı öne sürülen Metin K., ortadan kayboldu. 280 kişinin şikayetçi olduğu Metin K.'nin, şehir şehir gezerek aynı işe devam ettiği iddia edildi.

 Pipet paketleme işi  vaadiyle 280 kişiyi dolandırıp ortadan kayboldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da yaşayan Metin K., iddiaya göre bir internet sitesi üzerinden 'haftalık 250 paket, pipet paketleme karşılığında 5 hafta sonunda evden 1500 lira kazanılabilirsiniz' ilanı verdi. Muratpaşa ilçesinde bir ofis tutan Metin K., H.K. adına kurulan şirket üzerinden başvuruları almaya başladı. Başvuruya gelenlerden makbuz karşılığında 'sözleşme masrafı' adı altında 1 kişilik iş için 300, 2 kişilik iş için 600 lira alındı.

İş için kısa sürede yüzlerce kişi başvuruda bulundu. 5 hafta sonunda ücretlerini almaya gelenler, Metin K.'nın 'Yarın gelin alın' sözüyle oyalanmaya başladı. Her gün yüzlerce kişinin başvuru ve ücretlerini alamadıkları için şikayete gelen firmanın sekreteri Gülten Arıcan, durumdan rahatsız olarak, Metin K.'ya tepki gösterip işten ayrıldı. Bunun üzerine Metin K., Arıcan'ın paralarını çaldığını söyleyerek, çalışanların ücretini ödememeye başladı.

Ücretlerini almak için bir hafta süresince ofise giden kişiler, son olarak gittiklerinde ise kapının kilitli olduğunu gördü. Aramalara cevap vermeyen Metin K., bir süre sonra paralarını isteyen kişilere hakaret etmeye başladı. Metin K.'nın aynı ilanı Bursa'da da verdiğini görenler, dolandırıldıklarını anladı. Yüz binlerce lira dolandırılan 280 kişi savcılığa giderek Metin K. hakkında şikayetçi oldu.

YENİ KAYITLAR ALINMAYA DEVAM EDİLDİ

Metin K.'nın yanında sekreter olarak çalışan Gülten Arıcan, “Burası ithalat, ihracat şirketi olarak geçiyordu ve güya Belçika ile iş yapılıyordu. Evde yapılan pipet paketleme işi karşılığında insanlara 5 haftada 1500 lira alabilecekleri söylendi. Evde çalıştıklarına dair bir sözleşme yapılıyordu ve 300 lira ücret alınıyordu. 5'inci haftayı dolduran 5-6 kişiye ödemeler yapıldı. Daha sonra artık insanlar ürünleri alamamaya, ürünler gelmemeye başladı. Ödeme zamanları gelen kişilerin ödemeleri yapılmamaya başlandı. Ödemeler yapılmamasına rağmen yeni kayıtlar alınmaya devam etti. İnsanlar iş yapıp para kazanacaklarını sanırken mağdur edildiler" diye konuştu.

Her hafta 500 paket pipet paketleyip teslim ettiğini söyleyen mağdurlardan Fatma Ateş, “İnternetten ilanlarını gördüm ve gelip başvurdum. İlk başlarda iyi davrandılar ben de 600 lira yatırdım. Her hafta gelip pipet alıyordum. Son haftalarda pipet yetmemeye başladı, hep 1 hafta atlatıyorlardı. 2 hafta önce geldiğimde paramı alamadım, bugün için gel demişlerdi. Bugün maaş günümdü ama alamadım. Geldiğimde kimse yoktu" dedi.

'BAŞKA ŞEHİRDE BU İŞE DEVAM EDİYORLAR' 

Bir diğer mağdur Vehbi Can Bacaksız da, ilk etapta ödeme aldığını söyleyerek, “Bu firmayı internetten buldum ve 28 arkadaşıma iş imkanı sağlayıp onları da getirdim. İlk haftalarda kişi başı 300 lira alıyorlardı. Sonraki haftalarda insanlardan 600 ile 900 lira almaya başladılar. Paket teslim etmeye geldiğimde insanların parasının ödenmediğini gördüm. Burayı bırakıp aynı firma ismiyle başka şehirlerde bu işe devam ediyorlar. Bu kadar insan mağdur, tek isteğimiz sesimizin duyulması. Burada insanlar ekmek parasını, kimileri çocuğunun parasını koydu bu işin içine" diye konuştu.

TEHDİT VE KÜFÜR DOLU MESAJLAR ATTI

Metin K.'nin kendilerine küfür ve hakaret içeren mesajlar attığını belirten Bacaksız, “Kimse parasını alamayınca kayıt yaptırmak için dahi telefonlara çıkmamaya başladı. Böylece insanları dolandırdığını anladım. Bana tehdit ve küfür dolu mesajlar atmaya başladı. Daha sonra telefon numaralarımızı engelledi. Daha fazla insan mağdur olsun istemiyoruz. İnsanları dolandırmak bu kadar kolay olmamalı. Suç duyurusunda bulunduk. Umarım sesimiz duyulur ve bu kişiler cezalarını çeker" diye konuştu.

ANTALYA'DA INTERNET SITELERI UZERINDEN 'EVDEN PIPET PAKETLEME' ILANI VEREREK YAKLASIK 280 KISIYI YUZ BINLERCE LIRA DOLANDIRDIGI ONE SURULEN METIN K., ORTADAN KAYBOLDU. 280 KISININ SIKAYETCI OLDUGU METIN K.'NIN, SEHIR SEHIR GEZEREK AYNI ISE DEVAM ETTIGI IDDIA EDILDI. (VEHBI CAN BACAKSIZ) (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA INTERNET SITELERI UZERINDEN 'EVDEN PIPET PAKETLEME' ILANI VEREREK YAKLASIK 280 KISIYI YUZ BINLERCE LIRA DOLANDIRDIGI ONE SURULEN METIN K., ORTADAN KAYBOLDU. 280 KISININ SIKAYETCI OLDUGU METIN K.'NIN, SEHIR SEHIR GEZEREK AYNI ISE DEVAM ETTIGI IDDIA EDILDI. (GULTEN ARICAN) (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA INTERNET SITELERI UZERINDEN 'EVDEN PIPET PAKETLEME' ILANI VEREREK YAKLASIK 280 KISIYI YUZ BINLERCE LIRA DOLANDIRDIGI ONE SURULEN METIN K., ORTADAN KAYBOLDU. 280 KISININ SIKAYETCI OLDUGU METIN K.'NIN, SEHIR SEHIR GEZEREK AYNI ISE DEVAM ETTIGI IDDIA EDILDI. (FATMA ATES) (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA INTERNET SITELERI UZERINDEN 'EVDEN PIPET PAKETLEME' ILANI VEREREK YAKLASIK 280 KISIYI YUZ BINLERCE LIRA DOLANDIRDIGI ONE SURULEN METIN K., ORTADAN KAYBOLDU. 280 KISININ SIKAYETCI OLDUGU METIN K.'NIN, SEHIR SEHIR GEZEREK AYNI ISE DEVAM ETTIGI IDDIA EDILDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Yiyecek arayan vaşak, ilçe merkezine indi
 
Devrilen motosikletteki özel güvenlik görevlisi öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer Belediyesi personeline 'servis görevlisi' kursu
KEMER Belediyesi bünyesindeki kafe işletmelerinde görevli personele yönelik ...
Çiğdem'in annesi: 7 yaşındaki torunumun psikolojisi bozuldu
ANTALYA'da M.K.'nin, çalıştığı iş yerinden eve bırakma bahanesiyle alıp ...
Muratpaşa, dünyayla bütünleşiyor
MURATPAŞA Belediyesi, 2016'da ilkini gerçekleştirdiği Kaleiçi OldTown ...
 
Kemer'de turizmciler umutlu
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Turizmcilerle görüşmelerimizde ...
Depodan pompa çalan şüpheli tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bobinaj işi yapan iş yerinin depo olarak ...
Tekneden hırsızlık şüphelisi tutuklandı
MANAVGAT Irmağı'nda bağlı duran bir tekneden hırsızlık yaptığı iddiasıyla ...
 
CHP'li başkandan 'yeni parti' çıkışı
ANTALYA'nın İbradı ilçesinin CHP'li belediye başkanı Serkan Küçükkuru, ...
Peynir Atölyesi 50 bin kişiye ulaştı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde ...
Yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarptı, öldü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde karayolundan karşıya geçmeye çalışan Ahmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva