Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
16 Ekim 2019 Çarşamba - 12:06

'Pişmanım' diyen çifte cinayet sanığına müebbet ve 26 yıl hapis

ANTALYA'da, aralarında husumet bulunan Tuncay Yener (63) ile oğlu Serhat Yener'in (35) silahlı saldırıda ölümü, diğer oğlu Ferhat Yener'in de yaralanmasıyla ilgili 6 yıl arandıktan sonra yakalanan Evren Tunç (32), son kez hakim karşısına çıktı.

 Pişmanım  diyen çifte cinayet sanığına müebbet ve 26 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Son sözü 'Pişmanım' olan Tunç, Tuncay Yener'i öldürmekten ömür boyu, Ferhat Yener'i öldürmeye teşebbüsten 14 yıl, Serhat Yener'i öldürmeye teşebbüsten de 12 yıl hapse mahkum edildi.

Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde oturan Yener ve Tunç aileleri, 2012 yılında aralarında çıkan tarışmanın ardından götürüldükleri polis karakolunda yakınları tarafından barıştırıldı. 8 Mart 2013 tarihinde otomobiline ait lastiklerin kesildiğini fark eden Tuncay Yener, oğulları ile birlikte polis merkezine giderek, lastikleri kesen kişilerin Tunç Ailesi üyeleri olduğunu iddia etti. Baba ve oğulları şikayetçi olduktan sonra evlerinin yakınındaki tamirhaneye gitti.

Şikayet üzerine polis merkezine çağrılarak ifadesi alınan Şehmuz ve Evren Tunç kardeşler, tamirhanede gördükleri Tuncay Yener ve oğullarıyla tartışmaya başladı. Tartışma bıçaklı kavgaya dönerken Şehmuz ve Evren Tunç, çeşitli yerlerinden yaralandı. Evren Tunç, aldığı av tüfeği ile Tuncay Yener ve oğullarına ateş etti. Baba Tuncay Yener olay yerinde, Serhat Yener kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Şehmuz Tunç ise tedaviye alındı. Yaralı halde yakalanan Şehmuz Tunç gözaltına alınırken, Evren Tunç kaçtı. Şehmuz Tunç, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

6 YIL SONRA YAKALANDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timleri, geçen temmuz ayında yaya trafiğinin yoğun olduğu Muratpaşa ilçesi Tahıl Pazarı Mahallesi'nde şüphelendikleri bir kişiyi takibe aldı. Takip edildiğini fark eden şüpheli, kaçmak istedi. Şüpheli, kısa süreli kovalamaca sonunda yakalandı. Gözaltına alınan ve üzerinden sahte kimlik çıkan şüphelinin, Tuncay Yener ve oğlu Serhat Yener'i öldürmek, Ferhat Yener'i de yaralamak suçundan aranan Evren Tunç olduğu tespit edildi. Tunç, polisteki ifadesinin ardından tutuklandı.

'PİŞMANIM'

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan Evren Tunç, halen cezaevinde bulunan ağabeyi Şehmuz Tunç'un suçsuz olduğunu söyleyerek, “Ben ağabeyimi o şekilde görünce rastgele ateş ettim. Benim rastgele ateş ettiğim bellidir. Biz de öldük. Ağabeyim suçsuz. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, Evren Tunç'u, Tuncay Yener'e karşı işlediği 'kasten insan öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Sanığı, Serhat Yener'e karşı da 'kasten insan öldürmek' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptıran mahkeme, maktulün sanığın atışından değil ağabeyinin saldırısı sonucu öldüğüne kanaat getirerek, cezayı 12 yıla indirdi.

Mahkeme Evren Tunç'u, Ferhat Yener'e karşı 'kasten insan öldürmek' suçundan önce ömür boyu hapse mahkum etti. Ancak eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını hükmeden mahkeme, cezayı 14 yıl hapse çevirdi.

ANTALYA'DA, ARALARINDA HUSUMET BULUNAN TUNCAY YENER (FOTODAKI) ILE OGLU SERHAT YENER'I (35) OLDURDUGU, DIGER OGLU FERHAT YENER'I DE YARALADIGI IDDIASIYLA 6 YIL ARANDIKTAN SONRA YAKALANAN EVREN TUNC, SON KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. SON SOZU 'PISMANIM' OLAN TUNC, TUNCAY YENER'I OLDURMEKTEN OMUR BOYU, FERHAT YENER'I OLDURMEYE TESEBBUSTEN 14 YIL, SERHAT YENER'I OLDURMEYE TESEBBUSTEN DE 12 YIL HAPSE MAHKUM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, ARALARINDA HUSUMET BULUNAN TUNCAY YENER (63) ILE OGLU SERHAT YENER'I (FOTODAKI) OLDURDUGU, DIGER OGLU FERHAT YENER'I DE YARALADIGI IDDIASIYLA 6 YIL ARANDIKTAN SONRA YAKALANAN EVREN TUNC, SON KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. SON SOZU 'PISMANIM' OLAN TUNC, TUNCAY YENER'I OLDURMEKTEN OMUR BOYU, FERHAT YENER'I OLDURMEYE TESEBBUSTEN 14 YIL, SERHAT YENER'I OLDURMEYE TESEBBUSTEN DE 12 YIL HAPSE MAHKUM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Kız arkadaşı için vurmuş
 
Kız öğrencileri taciz şüphelisi serbest
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kız arkadaşı için vurmuş
KONYA'da çay ocağında, Uğur A.'yı (38) başından, E.G.'yi de (17) sırtından ...
Okulunu okudu, baba mesleğini sürdürüyor
BARTIN’da, su ürünleri meslek yüksekokulu mezunu Murat Can (45) babasının ...
'Şişe burunlu yunus' iskeleti topraktan çıkarıldı
ORGANİK kısımları çürümek üzere 5 yıl önce Ege Üniversitesi (EÜ) Botanik ...
 
Talep azalan hamside fiyatlar düşüşte
SİNOP'ta tezgâhlarda 20 liradan satışa sunulan hamsinin fiyatı 5 liraya ...
Van'dan ABD'ye bal ihracatı
YÜKSEK rakımlı yaylaları, zengin bitki örtüsüyle arıcılık için önemli ...
1 kilo zeytinin maliyeti 4,5 lira olarak hesaplandı
BURSA’da Orhangazi Ziraat Odası, bir kilo zeytinin maliyetini 4,5 lira olarak hesapladı.
 
Çaldığı koyunları satarken suçüstü yakalandı
BALIKESİR’in Manyas ilçesine bağlı Salur Mahallesi’nden çaldığı koyunları ...
AFAD, polis, jandarma 63 yaşındaki kadını arıyor
ERZURUM'un Oltu ilçesinde, dün öğleden sonra evinden çıkan Naime Durgun ...
Kırkağaç'a özgü 4 asırlık lezzet parmak ısırtıyor
MANİSA'nın Kırkağaç ilçesinin 4 asırlık lezzeti 'Pideli ayak paça' yemeği, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva