Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
29 Aralık 2015 Salı - 10:09

'Rotary kulüpleri insana hizmet için çalışıyor'

ULUSLARARASI Rotary 2430'uncu Bölge Federasyonu Guvernörü Prof. Dr. Canan Ersöz, Rotary kulüplerinin insan odaklı hizmet ettiklerini belirterek, "Bir yerde temiz su sorunu varsa, o, dünyanın sorunudur.

 Rotary kulüpleri insana hizmet için çalışıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aynı yerkürenin üzerinde yaşıyoruz, sorunları bir bölgeye özgü diyerek görmezden gelmiyoruz" dedi.

Uluslararası Rotary 2430'uncu Bölge Federasyonu Guvernörü Prof. Dr. Canan Ersöz, Antalya'da bulunan 2'si uluslararası 11 Rotary kulübünü ziyaret etmek için Antalya'ya geldi. Akra Barut Otel'deki toplantıya katılan Rotary kulübü üyeleri, gerçekleştirilen projeleri ve hedefleri anlattı. Rotary kulüplerinin dünyanın en eski sivil toplum örgütleri arasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Canan Ersöz, Rotaryanların topluma hizmet amacıyla bir araya gelen gönüllü insanlar olduklarını belirtti. 

Toplumda başarılı, iyi vatandaş sıfatıyla anılan gönüllülerin ülkelerine vefa borcunu ödemek için bu yola çıktıklarını dile getiren 2430'uncu Bölge Federasyonu Guvernörü Prof. Dr. Canan Ersöz, "Her türlü projemizde diğer STK'lar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla omuz omuza çalışıyoruz. Birleşmiş Milletler, UNESCO, Dünya Sağlık Örgütü, Bill& Melinda Gates Vakfı gibi uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Bir yerde temiz su sorunu varsa, o dünyanın sorunudur. Çünkü hepimiz bir şekilde birbirimizle ilişkiliyiz. Aynı yerkürenin üzerinde yaşıyoruz, sorunları sadece bir bölgeye özgü diyerek görmezden gelmiyoruz" diye konuştu. 

Rotary'nin, barış ve anlaşmazlıkların çözümü, anne-çocuk sağlığı, ekonomik ve toplumsal kalkınma, su ve hijyen, temel eğitim ve okur-yazarlık konularında yoğunlaştığını hatırlatan Prof. Dr. Ersöz, Rotary kulüplerinin bulundukları bölgede toplumun neye ihtiyacı varsa ona yönelik projeler ürettiklerini anlattı. 

'ÇOCUK GELİNLER OLMASIN'

Bunun yanında toplumu bilgilendirici farklı projelere de imza attıklarını bu yılki temanın ise 'Çocuk gelinler olmasın' başlığı altında gerçekleştiğine dikkati çeken Prof. Dr. Ersöz, "Çocuktan doktor olur, mimar olur, öğretmen olur, eczacı olur ama çocuktan gelin olmaz. Bırakın çocuklar çocukluklarını yaşasınlar, yüzleri gülsün, oyuncaklarıyla oynasınlar. Bu konuda farkındalık eğitimlerimiz sürüyor. Kimi yerlerde sergiler açılıyor kimi yerlerde spor turnuvaları düzenleniyor kimi yerlerde ise resim yarışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Rotaryanların küresel sorunlara ortak çözüm yolları bulmak için bir araya geldiğine de işaret eden Prof. Dr. Ersöz, sözlerini şöyle sürdü: 

"Rotary, 1985'de çocuk felcini dünya üzerinden yok etmek için çalışmaya karar verdi. O yıllarda 100'den fazla ülkede çocuk felci salgınları olurken bugün sadece Afganistan ve Pakistan'da görülüyor. Bu Rotary ve Rotaryanların başarısıdır. Sadece parasal anlamda değil emeğimizle çocuk felcini yok etmek için çalışıyoruz. Çiçek hastalığının ardından çocuk felci de dünyadan kökü kazınan ikinci hastalık olacak. Türkiye de çocuk felci hastalığı Sağlık Bakanlığı ve hükümetlerimizle yapılan işbirliği ile artık görülmüyor. Ancak Afganistan'da ya da Pakistan da bir çocuk hastaysa sizin buradaki çocuğunuzda risk altındadır. Rotaryanlar bunun için çaba gösteriyorlar."

'ANTALYA TAKDİR EDİLDİ'

Antalya'daki 11 Rotary kulübünün yaptığı projelerle Dünya Rotary'si tarafından takdir edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Canan Ersöz, anaokulu ve ilkokul projeleri, özel öğrenciler için özel sınıflar, okuma-yazma kursları, cezaevlerinde kadınlara özel dikimevleri, bilgisayar ve yabancı dil kursları gibi projelerle bireye hayatının her anında destek verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Ersöz ayrıca anaokulu öğretmenlerine verilen eğitimle, çocukların görme bozukluklarıyla ilgili bir sorun yaşamaları halinde hemen aileleriyle iletişime geçilerek onların doktora yönlendirmelerini sağladıklarını sözlerine ekledi. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ ROTARY BÖLGESİ 

Adana'da oturan ve Güney Rotary Kulübü Kurucu üyesi de olan Prof. Dr. Canan Ersöz, 21 yıllık Rotaryan olarak birçok görev alıp değişik komitelerde çalıştığını, kulübünün kendisini aday göstermesi üzerine komisyon tarafından Uluslararası Rotary 2430'uncu Bölge Federasyonu Guvernörü seçildiğini anlattı. Rotary'de her görevin 1 defaya mahsus olduğunu ve 1 yıl sürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Ersöz, "Kocaeli'nden Antalya'ya dik bir çizgi çektiğinizde Türkiye'nin doğusunda kalan tüm iller ile Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ında yer aldığı coğrafyada toplam 90 kulübümüz bulunuyor. Antalya'nın ardından 90 kulübümüzün tamamını en az 1 kez ziyaret etmiş olacağım. 30 Haziran 2016'ya kadar süren hizmet döneminin geri kalanında kulüplerimizin dönem boyunca bitirdikleri projelerini kutlamak ve sevinçlerine ortak olmak için tekrar ziyaretler gerçekleştireceğim" diye konuştu.


Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) - 

 
Kardeş okula kitap jesti
 
Klasikçiler Kepez'de buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardeş okula kitap jesti
ANTALYA Anadolu Lisesi öğrencileri, kardeş okul ilan ettikleri Piri Reis ...
Kahve Deryası, Lara'da açıldı
TÜRKİYE'nin farklı şehirlerinde 84 şubesi bulunan Kahve Deryası, 86'ncı ...
Antalya'ya iki Türkiye birinciliği ödülü
MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 'Eğitim Öğretimde Yenilikçi Yaklaşımlar' ...
 
Antalya'da gece molotoflu eylem
ANTALYA’da, Uludere (Roboski) olaylarının yıl dönümünde Kepez HDP İlçe ...
Pompalı tüfekle dehşet saçtı
ANTALYA'da müteahhitlik yapan Hasan Aytekin, kooperatif arsası yüzünden ...
Gazeteci Hakkı Akduman toprağa verildi
ANTALYA'da evinde çıkan yangında yanarak yaşamını yitiren emekli gazeteci ...
 
Özel gençlerden özel hediyeler
YAŞAM Akademisi Derneği'nin üyesi özel gençler, el sanatları eğitiminde ...
Hava kirliliği 'hassas' seviyede
ANTALYA'da kış aylarında kabusa dönüşen kirli hava, kömür sobaları ve ...
Kaş'ta Suriyeli göçmenler yakalandı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde lastik botla Meis Adası'na geçmeye çalıştığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva