Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
17 Mart 2012 Cumartesi - 11:15

"Sakın bir çılgınlık yapmayın"

CHP'li Emine Ülker Tarhan, Afganistan'dan gelen şehit haberlerini hatırlatarak, "Anneler çocuklarını nerede olduğunu dahi bilmedikleri topraklarda şehit vermek için büyütmedi. Sakın bir çılgınlık yapıp, evlatlarımızı Suriye topraklarına da düşürmeyin" dedi.

 Sakın bir çılgınlık yapmayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan yoksulluğa dayanamayıp intihar eden iki çocuk annesi Emine Akçay'ın dramını gündeme getirdi. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Afganistan’da 12 askerin şehit olduğunu hatırlatarak ”Oysa anneler çocuklarını nerede olduğunu dahi bilmedikleri topraklarda şehit vermek için büyütmedi. Sakın bir çılgınlık yapıp, evlatlarımızı Suriye topraklarına da düşürmeyin”dedi.

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, Adana’da Emine Akçay isimli annenin çocuklarının açlıktan öldüğünü görmemek için kendini tavana asarak intihar ettiğine ilişkin haberlerin bugün tüm gazetelerde yer aldığını belirtti.  Haberde 8 aydır evinin kirasını ödeyemeyen 2 çocuk annesi Akçay’ın, çocuklarını ısıtabilmek için saç kurutma makinesini çalıştırdığı ve yoksulluğa dayanamayıp intihar ettiği, aslında yoksulluktan öldüğünün anlatıldığını ifade eden Tarhan, şöyle devam etti:

”Emine Hanım, ardında iki masum bırakıp, yoksulluktan intihar ediyorsa, ülkeyi yönetenlerin kendilerini sorgulamaları gerekir. Büyütülmüş ekonomik verileriyle övünen, nasıl doyuracağını söylemeden, her kadına en az üç çocuk önerisinde bulunan, buyurgan iktidarın başı Başbakan, Emine Hanımın, açlık, 
yoksulluk nedeniyle canına kıymasını nasıl yorumlayacak?”

"BİR ANNE OLARAK SİZİ UYARIYORUM"

Tarhan, açıklamasında, Afganistan’ın Kabil bölgesinde, helikopterin düşmesi sonucu 12 askerin şehit olmasına da değinerek, şunları kaydetti:

Afganistan’dan da bugün acı bir haber geldi. 12 askerimiz şehit oldu. Oysa anneler çocuklarını nerede olduğunu dahi bilmedikleri topraklarda şehit vermek için büyütmedi. Sakın bir çılgınlık yapıp, evlatlarımızı Suriye topraklarına da düşürmeyin. Egemenlik hakkını devrettiğiniz Amerika istiyor diye biz oğullarımızı bilmediğimiz topraklarda şehit vermek ve künyeleriyle yetinmek zorunda değiliz. Bir anne olarak sizi uyarıyorum.”

Sivas olayları davasına ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarını da eleştiren Tarhan, ”
Son olarak Sivas’ın aydınlatılmadığından şikayet eden Cumhurbaşkanından sormak lazım, Başbakanlık, Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptığınız son 10 yıllık dönemde Sivas katliamını aydınlatmak için ne yaptınız? Emrinizdeki Devlet Denetleme Kurulunu bu konuyu aydınlatmak ve araştırma yapmak için görevlendirdiniz de bizim mi haberimiz olmadı? Başbakanınız Sivas’ı hayırlı yad etmesinden güç alarak ’yaktık yine yakarız’ nidalarıyla çocuklarımızı kuşatan 5-10 bin kişilik tahrik çetelerine bir itidal çağrınız var mı?” diye sordu.

 

 
Yetersiz uyku kilo yapıyor
 
Fizik tedavi sonuç verdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
size oy verip pişman olanlar 17 Mart 2012 Cumartesi 17:02

şu zihniyetin söylediklerini duyunca hem gülüyorum hemde utanıyorum bu memleketi yönetme iddasında o0lanlara bakın sankı afganistana bu askerler iş olsun diye gönderilmiş hanımefendide bunları söyluyor ya ne cehalet ülkelerin uluslararası ilişikilerde natoda sorumlulukları var bunu bilemeyecek kadar cahil olduğunu sanmıyorum ama bütün dertleri herşeyden siyaset yapmak oy devşirmek insanda azıcık insaf olur şehitlerimiz yüreğimizi yakıyor analarla ağlıyoruz ama bu kadar sorumsuz bir açıklama ancak CHP zihniyetine yakışır kendileri iktidarda iken tek başına olamadılar ortak oldular o zaman yurt dışında hiçmi askerimiz olmadı yazık gerçekten yazın millet bunlara niye iktidar vermıyor işte acık net örneği sivas katliamını aydınlatmak için hükümete soruyor ya bu olaylar olduğunda bu ülkenin başbakanı sizde deyilmiydi peki AKP iktidara gelene kadar siz ne yaptınız hani rahmetli inönu namus sözu vermişti ne oldu rahmetlı uğur mumcuda sizin döneminide katledildi ne yaptınız utanmadan çıkıp ne diyorsunuz yazık sivasın katillerini bulmayan yargılamayan görevini yapmayan sizsiniz bari milleti saalk yerine koyupta konuşmayın susun hanımefendi hükümeti uyarıyormuş hanımefendi bir anne olarak yapma sizin anne olarak uyarmanız gerekenler var yanıbaşınızda oturuyorlar işkence odaları kuranlar zülmedenler niye onları bir anne olarak uyarmadınız siz bu kafayla konuşmaya devam edin kendinizin temizleyemediği pislikleri başkalarının üzerine atarak kurtulamazsınız sivasin hesabini siz vereceksiniz şehitlerimizi kullanmayın yeter artık

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinayetin ardındaki dram
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, oto tamircisi 52 yaşındaki Vahdet A.'nın, ...
Mehmet Ali Ağca Umre'ye gitti
Abdi İpekçi cinayetinden hüküm giyen ve Papa 2. Jean Poul'e suikast girişimi ...
Çevik Bir ve gazeteciler ifade verecek
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat post-modern darbesi ...
 
Miras kavgası
Zeynep Erbakan mirastan yeterince pay alamadığı, mal kaçırıldığı ve mal ...
İmam Hatip'te seks skandalı
ISPARTA’nın Eğirdir İlçesi İmam Hatip Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olan ...
Motorine zam
Motorin fiyatına 10 kuruş zam geldi.
 
Küçük geline pense ile işkence
Ankara'dan 6 ay önce teyzesinin oğlu ile resmi nikah kıyılmadan evlendirilerek ...
Polise yasak geldi
Emniyet Genel Müdürlüğü, polislerin mesai saatlerinde Facebook'a girişini engelledi.
İstifa eden memura müjde
Memurluktan istifa edenlere ikramiye müjdesi geldi.
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva